reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Black - Gdybym kupowała sobie specjalnie ubranie na chrzciny to tez pewnie kupiłabym ciemne spodnie w kant no ale że miałam taki stój to po co kupowac cos nowego, szkoda kasy.
A w sukni napewno wyglądałaś slicznie. Szkoda, musimy poczekać do dnia ślubu by Cie w niej zobaczyć.

Ewi - Szybkiego powrotu do zdrówka dla synka a dla Ciebie dużo sił do opieki nad Nim.

reklama
Ewi- To jednak mały się zaraził:baffled: Jaką fryzurkę sobie zrobiłaś ,jeżeli można wiedzieć??:-) Ja staram się małego przyzwyczajać na brzuszku, tak po trochę chociaż,ale to mu psuje humor strasznie:baffled: Mimo tego na razie się nie poddajemy:-p;-)

dorom- ja pamiętam zafarbowałam w pierwszym trymestrze.... Musiałam gdyż wcześniej byłam u fryzjera i farbowała mi jakimś mocnym szamponem koloryzującym. Miał być kasztanowy ,wyszła marchewka:baffled: Nie miałam wyjścia. Nic się nie stało. Potem pytałam się lekarza, i on powiedział ,że napewno się nic nie stanie od jednorazowego farbowania... Chociaż lepiej poczekać aż ten pierwszy trymestr minie. Wydaje mi się ,że możesz. Oczywiście lepiej szamponem:tak:

Adilea- Ja też z małym tańczę jak nic nie moga... Włączam np twista i jest okay:tak:
Mały też uwielbia Beethovena,:tak:;-) szczególnie "dla Elizy":-p

panistepelek, ja chciałam sobie zakupić jakiś komplecik,ale źle mi w żakietach i spodniach:dry: Ostatnio upolowałam śliczna spódniczkę:-) i w niej pójdę-chyba;-) Klaudynka widzę,że miała bardzo odświętne ubranko:tak: śliczne.

Kurczę jak ja czytam o tych skurczach, rozwarciu to nie mogę... Ja co prawda też miałam już skurcze, i bóle,ale cieszę się,że zrobili mi cesarkę:sorry2: (jestem straszną histeryczką:sorry2:)

Black- to dobrze ,że znalazłaś:tak: a można wiedzieć ile dałaś ??? Ja też już upatrzyłam sobie:-p.... Taką w "starym "stylu....

W końcu nic nie kupiłam:baffled: W sobotę jeszcze pojadę...Chce jakieś buciki.... Tyle że zjadałm dużego loda z polewą czekoladową w mc :zawstydzona/y::-p Mażył mi się od dawna....

Kurcze, mleka nie mam prawie już wcale w jednej piersi:baffled: Odciągam ,może coś da się jescze utratować... Właśnie do jakiego czasu trzeba wyparzać butelki???

AdiLea u nas było tak, że wzięłam małą na ręcę, pokołysałam dosłownie 2 sekundy i była cisza ;-)

Panistepelek no racja, ja gdybym miała w co się ubrać to też bym nie kupowała ;-)

Pola za wypożyczenie zapłaciłam tylko 500 zł. Wcześniej miałam wypatrzoną kieckę, za której wypożyczenie życzyli sobie 1000zł... Zrezygnowałam z niej, bo sam ślub to ogromny wydatek, a ta tańsza chyba nawet jeszcze bardziej mi się podoba :-)

Krystynka Gratuluję!!!!!!!!!! troche póxno no ale lepiej póxno niz wcale:-p
Maagda_ A ty nadal tutaj:-p weź przykład z kolezanki:-p Trzymam kciuki za Ciebie i małą:-)
mamaola Duzy chłopak z niego gdy sie urodził:-)
pola997 ile sie czeka na becikowe po złozeniu wniosku? i to prawda ze w tym roku jest tak ze trzeba udokumentowac ksiazeczka ze podjeło sie opieke lekarska do 10 tyg ciazy? Bo mie mój lekarz załozył jak byłam w 13 tyg z uwagi na prawdopodobienstwo wady płodu:-(
panistepelek Az tyle sie meczyłas? fatalnie normalnie strach sie bac ja to jestem na etapie przypominania sobie o tym ze kiedys tam w dalekiej przyszłosci urodze 9 jakos to do mnie nie dociera:-p)
Ale ty szczupła jestes!!!!!!!! ja nie moge az ci zazdroszcze.
BlackWizard 1000 zł? No zgłupieli. to czekamy na zdjecia ze slubu:-p skoro wrtedny basztyl nie pozwolił zrobic fotek

BlackWizard o to niecały miesiac swietnie. A musiałas jakies zaswiadczenia dawac odnosnie opieki lekarskiej? Chodzi mi o ta nowa ustawe w której jest ze trzeba udokumentowac ze chodziło sie do lekarza juz przed 10 tyg.

Dorom-niby mozna farbowac,oczywiscie tak jak Pola pisze lepiej szmponem...ja slyszalam jeszcze ze hormony moga efekt popsuc...ale na sobie nie sprawdzalam wiec nie wiem na pewno....

Ewi- zdrowka da Malego zycze...i cierpliwosci dla Ciebie...

Panistepelek-ja niestety nie mam sie w co ubrac na chrzciny,nie mieszcze sie w swoje ubrania z przed ciazy,nawet stopa mi urosla:angry:wiec musze cos kupic i nie wiem co....chyba kiece jakas....a takiego mam lenia ze cwiczyc mi sie nie chce...a do diet to nie mam silnej woli...:angry::zawstydzona/y:

Pola-ale mi smaka na lody zrobilas....no szkoda ze nic nie kupilas ale przynajmniej pochodzisz sobie po sklepach....:tak:i odciagaj mleczko ja tez w jednej piersi mialam mniej mleka ale odciagalam i jeszcze okolo 2 mce bylo...

Black-super ze sukienke znalazlas...a kiedy masz slub jesli wolno wiedziec?

AdiLea-moj maly tez lubil jak z nim tanczylam....do tej pory jak slyszy muzyke to tupie nuzkami...taki tancownik....

Umi-ano duzy chlopak...po tacie....ale ledwo go wypchnelam naprawde....

uciekam dziewczyny bo mi maly marudzi...papa

Ostatnia edycja:
BlackWizard o to niecały miesiac swietnie. A musiałas jakies zaswiadczenia dawac odnosnie opieki lekarskiej? Chodzi mi o ta nowa ustawe w której jest ze trzeba udokumentowac ze chodziło sie do lekarza juz przed 10 tyg.

Nie. Musiałam mieć tylko wyrobiony PESEL dziecka (przychodzi po około miesiącu od zarejestrowania do Urzędu Stanu Cywilnego w Twoim mieście). No i po za tym już w MOPSIE musiałam wypełnić dwa druki. Jeden z danymi moimi i dziecka a drugi z moim numerem konta - bo nie chciałam odbierać pieniędzy w MOPSie, wolałam wygodniejsze rozwiązanie żeby sami mi przelew zrobili ;-)

Mamaola ślub mam 18 kwietnia :-)

reklama
umi- Ja też potrzebowałam pesel malego, oraz nasze dowody... Czekałam krótko... jakieś 2 tygodnie... Tak jak black pisze lepiej na konto, ja niestety o tym nie pomyślałam:dry: Żadne zaświadczenie ,że byłam pod opieką lekarską nie było potrzebne... Jesteś pewna ,że u Ciebie wymagają takowego ? :confused:

Do góry