reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczynki, wiem że powinnam się cieszyć ostatnimi dniami ,ale ja jutro niestety idę do szpitala.. leżeć. Nie wiem możne wywołają poród. Dziś się dopakuję do końca i pozostaje tylko czekać. Ale myślę że mała może zlituje się nade mną i wyjdzie. ;) ;P

reklama
Witam z rana kobietki:-)

Asiowo spokojnie Paulinka napewno nie bedzie juz przybierac na wadze w takim tempie.. a jak zacznie biegac to sama zobaczysz jak zacznie tracic to.. Kacperek(syn szwagierki) byl duzo grubszy niz Lena, cigale tylko mleczko a teraz ma takie same nogi patyki jak Lena:tak: przeciez takie 2-latki nie usiedza chwile spokojnie - uwierz mi.. Ona nawet jak je to sie rusza.. skacze, biega:tak: masakra..

Magdaa zrob sobie dzis taki super dzien - w koncu moze byc ostatanim.. ja niestety swoj ostatani dzien strasznie przezywalama.. mialam tak samo jak Ty wyznaczona date do szpitala:baffled:strasznie sie balam i tak mi minal.. Glowa do gory - cokolwiek sie stanie to mysl zawsze o tym, ze zaraz zoabczysz swojego skarba:tak:Ale powiem Ci, ze przesrane tak lezec w szpitalu po terminie.. mam nadzieje, ze trafisz na fajne piguly, bo niektore sa poprostu straszne.. Mi np nie pozwalalay lezec w lozku, bo powinanm chodzi i chodzic, zeby przyspieszyc porod.. i tak chodzilam pol dnia po schodach i sie zaczelo:-D:-D

AdiLea na opakowaniu mlecza pisze ile takie malenstwo powinno zjesc.. wydaje mi sie, ze troszke za duzo jej dalas:tak:Moja Lena teraz zjada 180ml..Taki maluszek powinien jesc cos kolo 120ml tak jak Polna napisala:tak:

Black to trzymam kciuki za suknie:tak::-)Obys znalazla cos slicznego:-)

Pola niestety kregoslup wysiada.. Ja czasami wieczorem musze brac tabletke, bo tak mnie strasznie boli.. a wiadomo kazde dziecko przylepa i niewazne czy ma 2 latka czy wiecej trzeba podniesc.. :baffled:

Cześć dziewczyny!!

na poczatek oczywiscie GRATULACJE dla Krystynki i Malenstwa!!!

tez wyciagnelam ksiazeczke zdrowia Darusia:zawstydzona/y:waga urodzeniowa 3910 i 57 cm...jak mial 2mc-e wazyl 5550 a jak 7 mc-y 8900:)jak zaczol chodzic wazyl 11 kg i wazylam go ostatnio to schudl prawie kg....

Pola- oj kregoslup to chyba meczy wszystkie mamusie....a jeszcze jak trzeba takiego klocka nosic...mi sie czasem wydaje ze jeszcze chwilka i peknie mi gdzies w okolicy krzyza....naszczescie M czasem sie zlituje i pomasuje plecki:-p

AdiLea-chyba ciut za duzo tego mleczka....ale najwazniejsze ze dzidzia zjadla ze smakiem....

Maagda-zrelaksuj sie dzis bo pozniej to bedzie ciezko..;-)i nie denerwuj sie....badz spokojna....pomysl ze jeszcze troszke i dzidzia bedzie z Toba....

Baska-to chyba nie byly takie okropne ,skoro kazaly Ci chodzic i pomoglo....;-)

Black-mam nadzieje ze znajdziesz cos odpowiedniego...tylko badz bardzo wybredna....

a Moj Maly przespal dzis cala noc:-):-):-)od 21.30 do 7.00:-Dmamunia dzis wyspana jest....i pogoda sliczna to pospacerujemy sobie dzis troszke....

pozdrawiam....

witam:)

baska- no fakt trzeba podnieść,ale tak naprawdę my tylko na tym cierpimy:baffled:... Puki dzidzi jest małe to ok,gorzej potem....Dlatego ćwiczę,żeby wzmocnić mięśnie hehe:-p;-) Pewnie nie wiele da,ale zawsze może coś:-p

Magda- Ja też nie zrobiłam sobie takiego dnia:baffled: Tak jak baska miałam wyznaczoną datę do szpitala i w dzień przed kończyłam " urządzać " pokój dla Małego. Też fajne zajęcie,ale wszystko zostawiłam na sam koniec... Zamiast zająć się sobą ,latałam po sklepach i zastanawiałam się czego mi brakuje:dry: Połowy żeczy,które chciałam nabyć,do tej pory nie mam:-D

mamaola- no mój GRzesiek też czasem mi pomasuje:-D wtedy lepiej:tak:

Adilea- Nie pomaga MAłej bujanie np w leżaczku??? Ja też musiałam czasem pół nocy i pół dnia nosić małego na rękach... Dopiero jak zaopatrzyłam się najpierw w fotelik samochodowy,potem leżaczek ,problemu nie ma:tak: Mały jest bardziej spokojny, i czasem woli to niż ręce:tak:

BLACK- obyś coć wybrała:tak:, w końcu nie wiele czasu zostało!:tak::-)

Mój synuś również noc przespał od 21 do 7 rano:-)

-zaraz lecę po becikowe i dokupić jakieś pierdołki na chrzest:-p

buziaki i miłego dnia dziewczyny:tak:

hej:tak:

Basiu... Paulina zaczeła raczkowac to juz tak nie tyje:tak: porusza sie z predkoscia swiatła na tych kolanach i fałdki powoli znikają:tak: W ogole mała na cycusiu przeciez tyle przybrała wiec tak naprawde czuje sie dumna, ze mleczko mamusi jej tak słuzyło:-p

Ja w ostatni dzien przed porodem byłam na działce u rodzinki, wieczorem z mężem na lody pojechalismy, a 5 min przed północa tuliłam juz małą:-Dtylko, ze Paulina na szczescie sama zechciała wyjść;-)choc noc przed porodem wyspalam sie jak nigdy, pamietam do 10 spałam, a normalnie 5 razy sie budziłam i brzuch mi przeszkadzał i o 6 koniec spania, bo mała kopała okropnie:-)i Mały tajfun jest do dzis:tak:

Pola... ja tez cwiczyłam miesnie i dupa:zawstydzona/y: codziennie wieczorem rok do góry nie umiem dzwignąć od kregosłupa:zawstydzona/y: np. byłam w urzędzie, oczywiscie w kolejce musiałam stac z mała na rekach, ani jej postawic, ani posadzic gdzies...:zawstydzona/y:starsze dzieci czasem mozna postawic na ziemi... a ja kloc ponad 10kg i non stop na rekach, dobrze, ze chociaz w domu czasem umie sie zajac sobą i smiga za mną, a nie na mnie:-p

A moja córcia w koncu nauczyła sie spac w nocy:tak:odkad skonczyła 8 miesiecy spi cała noc bez pobudki 11 godzin:-)po 8 miesiacach moge stwierdzic, ze sie wysypiam:-p

Miłego dnia!

Magda bardzo mozliwe.. ja jak szlam do szpitala to okazalo sie, ze mam rozwarcie na 3 palce.. a 2 dni wczesniej byl na jeden palec.. a dzien wczesniej strasznie twardnial mi brzuch..:tak:i bolal jak na @.. Trzymam kciuki:-)

Mamaola moze i nie takie okropne ale biorac pod uwage to jakim tonem to mowily, ze masz ruszyc dupe i chodzi to niebylo zbyt mile.. nawet odpoczac nie dalo rady..a zreszta brak slow poprostu..

Pola to milych zakupow zycze:-)

Basiu- przepraszam moze zle napisalam....nie to mialam na mysli...ja akurat trafilam na mila polozna,tez duzo kazala mi chodzic,wlasciwie to lezalam tylko pod KTG a i tak ciezko bylo....nawet nie pamietam jej imienia....Szkoda ze czasem trafiaja sie takie piguly nieuczuciowe i ze akurat na taka trafilas.....

Pola-milych zakupow....udanych przedewszystkim.....

Asiowo- moj maly zadko przesypia cale noce,zawsze budzi sie na jedzenie tak okolo 2 w nocy ale zaraz zasypia,chociaz jak mial tak z 10mcy to potrafil wstac w nocy o 3 nie spac 1.5 godziny,szalu dostawalam tak siedziec w nocy i patrzec jak sie bawi.....

obiadek juz gotowy,zaraz na spacerek lecimy bo sloneczko u nas tak pieknie swieci ze hoho....

mamaola Powiem Ci, że nie da się zrelaksować . Przynajmniej ja nie mogę. I już nawet nie próbuje .
pola997 Trudno zrelaksować się wiedząc ze jutro szpital. Z jednej strony nie chce mi się tam iść, a z drugiej nie mogę się już doczekać , bo wiem ze za niedługo zobaczę małą .
baska201
Brzuch tez z dnia na dzień twardnieje coraz częściej i ból jak na mieszacie trwa chwilkę i zaraz przechodzi.

reklama
Dzień doberek. Odrazu biorę się za odpisywanie :)[/B]

Black - Dzisiaj w Dzień Dobry TVN pokazywali jak trzymac maluszka i takie tam żeby polubił leżenie na brzuszku.

mamaola - Tak już jest, że w rozwój dziecka wpisane są liczne since i guzy. A nalesniki napewno wczoraj zrobiłąś pyszne. Może ja jutro też zrobię.

pola - Dobrze mieć mame pod ręką :D

polna - Moja córcia bez bujania nie zaśnie tak się skubana przyzwyczaiła. Ciekawe co to będzie jak przyjdzie czas by bieguny od łóżeczka odczepić.

AdiLea - A na opakowaniu od mleka modyfikowanego nie napisali ile dziecko powinno zjadać. Ja jak daje teraz bebiko 2 to na odwrocie jest taka informacja.

Asiowo - Fajnie, że znowu odezwałas się na BB. Pytałam ostatnio właśnie, dlaczego większość "starych" mam nie zagląda. Fajnie, że córcia nauczyła się przesypiać całe nocki.

Co do leżenia w szpitalu to ja tez musiałam sie wstawić dzień po terminie i tej samej nocze zaczeły sie u mnie regularne bóle przepowiadające co 5 minut. Tyle że mineła noc, potem cały dzień (gdzie też musiałam praktycznie non stop chodzić) a potem kolejna noc męczarni z tymi bólami aż w końcu rano zlitowali się i dali mi kroplówkę, bo niby rozwracie miałam już na 4 ale nic więcej się nie działo. Zresztą tak naparwde to ja przez ostststnie miesiące chodziłam z rozwarciem na 3.

Fajnie, że krystynka juz urodziła i że maluszek jest zdrowy. A pogratuluję jej "osobiście" jak już zajrzy na forum. Teraz czekamy na Bobaska Maagdy

Ale żem sie rozpisała :p.

Ostatnia edycja:
Do góry