reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczynki, wiem że powinnam się cieszyć ostatnimi dniami ,ale ja jutro niestety idę do szpitala.. leżeć. Nie wiem możne wywołają poród. Dziś się dopakuję do końca i pozostaje tylko czekać. Ale myślę że mała może zlituje się nade mną i wyjdzie. ;) ;P

reklama
Witam z rana kobietki:-)

Asiowo spokojnie Paulinka napewno nie bedzie juz przybierac na wadze w takim tempie.. a jak zacznie biegac to sama zobaczysz jak zacznie tracic to.. Kacperek(syn szwagierki) byl duzo grubszy niz Lena, cigale tylko mleczko a teraz ma takie same nogi patyki jak Lena:tak: przeciez takie 2-latki nie usiedza chwile spokojnie - uwierz mi.. Ona nawet jak je to sie rusza.. skacze, biega:tak: masakra..

Magdaa zrob sobie dzis taki super dzien - w koncu moze byc ostatanim.. ja niestety swoj ostatani dzien strasznie przezywalama.. mialam tak samo jak Ty wyznaczona date do szpitala:baffled:strasznie sie balam i tak mi minal.. Glowa do gory - cokolwiek sie stanie to mysl zawsze o tym, ze zaraz zoabczysz swojego skarba:tak:Ale powiem Ci, ze przesrane tak lezec w szpitalu po terminie.. mam nadzieje, ze trafisz na fajne piguly, bo niektore sa poprostu straszne.. Mi np nie pozwalalay lezec w lozku, bo powinanm chodzi i chodzic, zeby przyspieszyc porod.. i tak chodzilam pol dnia po schodach i sie zaczelo:-D:-D

AdiLea na opakowaniu mlecza pisze ile takie malenstwo powinno zjesc.. wydaje mi sie, ze troszke za duzo jej dalas:tak:Moja Lena teraz zjada 180ml..Taki maluszek powinien jesc cos kolo 120ml tak jak Polna napisala:tak:

Black to trzymam kciuki za suknie:tak::-)Obys znalazla cos slicznego:-)

Pola niestety kregoslup wysiada.. Ja czasami wieczorem musze brac tabletke, bo tak mnie strasznie boli.. a wiadomo kazde dziecko przylepa i niewazne czy ma 2 latka czy wiecej trzeba podniesc.. :baffled:

Cześć dziewczyny!!

na poczatek oczywiscie GRATULACJE dla Krystynki i Malenstwa!!!

tez wyciagnelam ksiazeczke zdrowia Darusia:zawstydzona/y:waga urodzeniowa 3910 i 57 cm...jak mial 2mc-e wazyl 5550 a jak 7 mc-y 8900:)jak zaczol chodzic wazyl 11 kg i wazylam go ostatnio to schudl prawie kg....

Pola- oj kregoslup to chyba meczy wszystkie mamusie....a jeszcze jak trzeba takiego klocka nosic...mi sie czasem wydaje ze jeszcze chwilka i peknie mi gdzies w okolicy krzyza....naszczescie M czasem sie zlituje i pomasuje plecki:-p

AdiLea-chyba ciut za duzo tego mleczka....ale najwazniejsze ze dzidzia zjadla ze smakiem....

Maagda-zrelaksuj sie dzis bo pozniej to bedzie ciezko..;-)i nie denerwuj sie....badz spokojna....pomysl ze jeszcze troszke i dzidzia bedzie z Toba....

Baska-to chyba nie byly takie okropne ,skoro kazaly Ci chodzic i pomoglo....;-)

Black-mam nadzieje ze znajdziesz cos odpowiedniego...tylko badz bardzo wybredna....

a Moj Maly przespal dzis cala noc:-):-):-)od 21.30 do 7.00:-Dmamunia dzis wyspana jest....i pogoda sliczna to pospacerujemy sobie dzis troszke....

pozdrawiam....

witam:)

baska- no fakt trzeba podnieść,ale tak naprawdę my tylko na tym cierpimy:baffled:... Puki dzidzi jest małe to ok,gorzej potem....Dlatego ćwiczę,żeby wzmocnić mięśnie hehe:-p;-) Pewnie nie wiele da,ale zawsze może coś:-p

Magda- Ja też nie zrobiłam sobie takiego dnia:baffled: Tak jak baska miałam wyznaczoną datę do szpitala i w dzień przed kończyłam " urządzać " pokój dla Małego. Też fajne zajęcie,ale wszystko zostawiłam na sam koniec... Zamiast zająć się sobą ,latałam po sklepach i zastanawiałam się czego mi brakuje:dry: Połowy żeczy,które chciałam nabyć,do tej pory nie mam:-D

mamaola- no mój GRzesiek też czasem mi pomasuje:-D wtedy lepiej:tak:

Adilea- Nie pomaga MAłej bujanie np w leżaczku??? Ja też musiałam czasem pół nocy i pół dnia nosić małego na rękach... Dopiero jak zaopatrzyłam się najpierw w fotelik samochodowy,potem leżaczek ,problemu nie ma:tak: Mały jest bardziej spokojny, i czasem woli to niż ręce:tak:

BLACK- obyś coć wybrała:tak:, w końcu nie wiele czasu zostało!:tak::-)

Mój synuś również noc przespał od 21 do 7 rano:-)

-zaraz lecę po becikowe i dokupić jakieś pierdołki na chrzest:-p

buziaki i miłego dnia dziewczyny:tak:

hej:tak:

Basiu... Paulina zaczeła raczkowac to juz tak nie tyje:tak: porusza sie z predkoscia swiatła na tych kolanach i fałdki powoli znikają:tak: W ogole mała na cycusiu przeciez tyle przybrała wiec tak naprawde czuje sie dumna, ze mleczko mamusi jej tak słuzyło:-p

Ja w ostatni dzien przed porodem byłam na działce u rodzinki, wieczorem z mężem na lody pojechalismy, a 5 min przed północa tuliłam juz małą:-Dtylko, ze Paulina na szczescie sama zechciała wyjść;-)choc noc przed porodem wyspalam sie jak nigdy, pamietam do 10 spałam, a normalnie 5 razy sie budziłam i brzuch mi przeszkadzał i o 6 koniec spania, bo mała kopała okropnie:-)i Mały tajfun jest do dzis:tak:

Pola... ja tez cwiczyłam miesnie i dupa:zawstydzona/y: codziennie wieczorem rok do góry nie umiem dzwignąć od kregosłupa:zawstydzona/y: np. byłam w urzędzie, oczywiscie w kolejce musiałam stac z mała na rekach, ani jej postawic, ani posadzic gdzies...:zawstydzona/y:starsze dzieci czasem mozna postawic na ziemi... a ja kloc ponad 10kg i non stop na rekach, dobrze, ze chociaz w domu czasem umie sie zajac sobą i smiga za mną, a nie na mnie:-p

A moja córcia w koncu nauczyła sie spac w nocy:tak:odkad skonczyła 8 miesiecy spi cała noc bez pobudki 11 godzin:-)po 8 miesiacach moge stwierdzic, ze sie wysypiam:-p

Miłego dnia!

Magda bardzo mozliwe.. ja jak szlam do szpitala to okazalo sie, ze mam rozwarcie na 3 palce.. a 2 dni wczesniej byl na jeden palec.. a dzien wczesniej strasznie twardnial mi brzuch..:tak:i bolal jak na @.. Trzymam kciuki:-)

Mamaola moze i nie takie okropne ale biorac pod uwage to jakim tonem to mowily, ze masz ruszyc dupe i chodzi to niebylo zbyt mile.. nawet odpoczac nie dalo rady..a zreszta brak slow poprostu..

Pola to milych zakupow zycze:-)

Basiu- przepraszam moze zle napisalam....nie to mialam na mysli...ja akurat trafilam na mila polozna,tez duzo kazala mi chodzic,wlasciwie to lezalam tylko pod KTG a i tak ciezko bylo....nawet nie pamietam jej imienia....Szkoda ze czasem trafiaja sie takie piguly nieuczuciowe i ze akurat na taka trafilas.....

Pola-milych zakupow....udanych przedewszystkim.....

Asiowo- moj maly zadko przesypia cale noce,zawsze budzi sie na jedzenie tak okolo 2 w nocy ale zaraz zasypia,chociaz jak mial tak z 10mcy to potrafil wstac w nocy o 3 nie spac 1.5 godziny,szalu dostawalam tak siedziec w nocy i patrzec jak sie bawi.....

obiadek juz gotowy,zaraz na spacerek lecimy bo sloneczko u nas tak pieknie swieci ze hoho....

mamaola Powiem Ci, że nie da się zrelaksować . Przynajmniej ja nie mogę. I już nawet nie próbuje .
pola997 Trudno zrelaksować się wiedząc ze jutro szpital. Z jednej strony nie chce mi się tam iść, a z drugiej nie mogę się już doczekać , bo wiem ze za niedługo zobaczę małą .
baska201
Brzuch tez z dnia na dzień twardnieje coraz częściej i ból jak na mieszacie trwa chwilkę i zaraz przechodzi.

reklama
Dzień doberek. Odrazu biorę się za odpisywanie :)[/B]

Black - Dzisiaj w Dzień Dobry TVN pokazywali jak trzymac maluszka i takie tam żeby polubił leżenie na brzuszku.

mamaola - Tak już jest, że w rozwój dziecka wpisane są liczne since i guzy. A nalesniki napewno wczoraj zrobiłąś pyszne. Może ja jutro też zrobię.

pola - Dobrze mieć mame pod ręką :D

polna - Moja córcia bez bujania nie zaśnie tak się skubana przyzwyczaiła. Ciekawe co to będzie jak przyjdzie czas by bieguny od łóżeczka odczepić.

AdiLea - A na opakowaniu od mleka modyfikowanego nie napisali ile dziecko powinno zjadać. Ja jak daje teraz bebiko 2 to na odwrocie jest taka informacja.

Asiowo - Fajnie, że znowu odezwałas się na BB. Pytałam ostatnio właśnie, dlaczego większość "starych" mam nie zagląda. Fajnie, że córcia nauczyła się przesypiać całe nocki.

Co do leżenia w szpitalu to ja tez musiałam sie wstawić dzień po terminie i tej samej nocze zaczeły sie u mnie regularne bóle przepowiadające co 5 minut. Tyle że mineła noc, potem cały dzień (gdzie też musiałam praktycznie non stop chodzić) a potem kolejna noc męczarni z tymi bólami aż w końcu rano zlitowali się i dali mi kroplówkę, bo niby rozwracie miałam już na 4 ale nic więcej się nie działo. Zresztą tak naparwde to ja przez ostststnie miesiące chodziłam z rozwarciem na 3.

Fajnie, że krystynka juz urodziła i że maluszek jest zdrowy. A pogratuluję jej "osobiście" jak już zajrzy na forum. Teraz czekamy na Bobaska Maagdy

Ale żem sie rozpisała :p.

Ostatnia edycja:
Do góry