reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Uwaga. :) Moje kochane zostałyśmy ciotkami, Krystynka dziś urodziła :-)

cytuję " dziś o 13;25 wyjęli mi Czarka. Ważył 3800 gram . Mierzył 59 cm i dostał 10 punktów. Jest śliczny i zdrowy. (..) "
Urodziła przez cesarskie cięcie.
Gratuluję . :) ;*

ps. to teraz czekamy na mnie :-)

reklama
KRYSTYNKA MOJE WIELKIE GRATULACJE!!!! :)

No w końcu...:-) Dobrze ,że wszystko jest okay z Małym:) W takim razie czekamy na Ciebie z Czarkiem i relacje!!!:tak:

Asiowo- to Twoja Paulinka duża dziewczynka, a ile miała jak się urodziła???
Fajnie jak dziecko śmiga na czworaka, a potem jak zaczyna chodzić....:-D Strasznie się nie mogę doczekać kiesy mój Klusuś zrobi pierwszy kroczek:-p Z każdym dzieckiem jest inaczej ,dlatego jestem ciekawa jak będzie z moim:tak:

Magdaa- to czekamy aż Ty napiszesz, że urodziłaś! :)

Ostatnia edycja:
Krystynka gratuluje:-)

Magda doczekasz sie spokojnie:-) ciesz sie ostatnimi dniami wolnosci:-Dwiem latwo mi mowic - wiem, co czujesz.. ale sprobuj myslec w taki sposob.. taka okazja trafi sie znowu za jakies 20 lat:-D:-):tak:

Ja tez wyciaglam ksiazeczke Lenki i tak w porownaniu to waszychdzisci to stwierdzam, ze ona kruszynka.. jak miala 2,5 m-ca to wazyla 4650g.. az sama jestem w szoku, ze tak malo:-D waga urodzeniowa to 3490g.. ale potem zaczela przybierac w maire normlanie bo po 6 tyg miala juz 6100 a potem znowu przystopowaloa.. i teraz juz od po roku wazy te swoje10,3 kg..

Krystynka, Gratulacje!!!

Basiu... to nasze córeczki ważą juz tyle samo:zawstydzona/y: tylko na szczescie Paulina tez juz przystopowała, mam nadzieje, ze tak zostanie:-p bo mi kregosłup siada...
Paulina przy urodzeniu miała 3870 g i 58 cm... wiec do najmniejszych nie nalezała chyba

Magda- baska ma rację:tak: ciesz się dniami wolności... :-p

baska,Asiowo- to Wasze córeczki duże się urodziły...Mój ważył 3050g więc nie dużo,:dry: ale mam nadzieję,że poźniej będzie wysoki w miarę;-) Chyba ,że odziedziczy wzrost po mnie,ale mam ogromną nadzieję, że NIE!

-co do kękosłupa to ja sobie nie wyobrażam tego jak będę musiała małego nosić jak będzie ważył np 8 kg i więcej... Teraz jak go dłużej ponoszę to plecy mnie strasznie bolą .... :dry:

Dołaczam sie pewnie pojawi sie mezczyzna dlas ciebie.Tamten pewnie bedzie załował ale ty badz silna bo masz dla kogo zyc........

Magda oj dziewczyny mają racje ;-) Ja też nie mogłam się doczekać, a teraz chętnie bym cofnęła czas o 3 miesiące żeby móc pokorzystać z życia :-).

Julka mi zasnęła więc mam spokój, Grzesiek w pracy na noc.
A jutro mam wielkie wydarzenie, razem z przyjaciółką idę oglądać suknie ślubne, trzymajcie kciuki żeby mi coś w oko wpadło :-D

krystynka GRATULACJE!:-)

Moj kregoslup dzisiaj po prostu wysiadł. Mała zrobila sobie od godziny 17 maraton wycia o cyca. Spaliłam miliony kalorii noszac i huśtając ja na rekach. Eh... W koncu nie wytrzymałam i zapakowałam jej 170ml humany. I poszla wlasnie spac:-).

Ile powinno zjesc za jednym razem 2 miesieczne dziecko?

reklama
Witam z Rana :tak:

Krystynka GRATULUJE !! !! :tak::tak::tak: odrazu lepszy humor sie zrobil jak przeczytalam ta radosna nowine :-):rofl2:

Magda wiec mowisz ze teraz Twoje kolej ? :-);-) dziewczyny maja swieta racje ze spiesz sie do rodzenia - potem to nawet pojsc do wc nie bedziesz miala czasu :-D

AdiLea powiem Ci ze ja kolysalam Ale 8 a moze i nawet 10 miesiaca :sorry2: jak Jej nie pokolysalam to za chiny usnac nie chciala :dry:
a co do mleka to jak Ala miala tyle to wypijala jakies 120 ml - czasami wypila 60 ale pila wtedy 6 razy na dobe !! pamietam ze zawsze wiecej na noc pila a w nocy to 40-50 wiecej nie wcisnela :-)

Black z nocnikiem to nie ma tak latwo u dziecka :-p dla Ali do teraz nocnik to wrog nr 1 a mycie zabkow to 2 :-D
Zycze milych lowow :-);-)

Do góry