reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam z rana ;)
Nie wyspałam się, codziennie wstaje przed 7. Dziś idę do lekarza, bo wczoraj sie rozmyślił i jednak nie było wizyty, idę też dziś dowiedziec się o becikowe i inne pomoce , ktore moglabm dostawać , powiem wam że zalezy mi na tym bo przynajmniej mamie będę mogła dawać. Ide tez dowiedziec sie co z moim dowodem.. bo juz prawie 2 tyg minelo. Wiec trzymajcie kciuki. ;) Skurczy brak . czuje sie swietnie, nawet plecy i krocze nie bolą. Pozdrawiam , miłego dnia życzę ;)

reklama
witam z rana
Ewi44-nie mam zamiaru oszczedzac na zdrowiu malego 100zl to nie majatek,
pola997-bioderka warto miec na uwadze,niekture dzieci rodza sie z niewyksztalconymi stawami biodrowymi i nie mozna tego zaniedbac bo beda klopoty.Ortopeda sprawdza dluogsc nuzek,stopien i rownomiernosc odwodzenia nuzek,i dotykiem bada stawy,do tego robi sie usg.Ja bylam na kontroli trzy razy,jak maly mial 2mc 6 i 9 mcy.A wkladanie pieluchy zapobiegawczo moze tylko pogorszyc sprawe bo zdrowe bioderka do prawidlowego rozwoju potrzebuja ruchu a dodatkowa pielucha je ogranicza.sorki za wywod ale troche sie nalatalam z tymi bioderkami i ogolnie
maagda-z tego co sie orietuje to nalezy sie becikowe-1000zl,z opieki spolecznej z tytulu urodzenia dziecka nastepny 1000zl i niekture gminy tez daja 1000zl tak ze mozna 3000tys dostac!!!
Poza tym noc u mnie dzis taka sobie maly krecil sie,marudzil cos mu sie ciezko spalo i pobudke mi zrobil o 6.30.No i wkoncu M z delegacjii wrocil troszke sie stesknilam.....
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
I ja sie witam (prawie) z rana ;o)
Dzis moj ostatni dzien w tym mieszkanku - chyba sie poplacze:-(
Ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo...
W nocy skurcze nie dawaly mi spac. Nie moglam oddychac a plecy mialalam opatulone kolderka, zeby mniej bolalo... ale te skurczybyki byly bardzo nieregularne, ze juz nawet nie chcialo mi sie ich pilnowac. Usnelam przed 3...
Milego dnia wszystkim mamusiom;o)

Witam :)
mamaola- wielkie dzięki ;-) Chyba wolę się przejść do ortopedy ,żeby dokładnie sprawdził....:tak:

Maagda
_- dowiedz się... Ja ostatnio byłam,wypełniłam wniosek i za tydzień mam się zgłosić po pieniądze...:tak:

Witam z rana.
MAMAOLA Wybacz ale ciut źle napisałam co do oszczędzania na dziecku. To miało zupełnie inaczej brzmieć. W sensie dobrze że nie oszczędzasz. Mój S to na okularki dla Justynki żałował kasy i jak justynka je popsuła to już nie ma zamiaru oddawać ich do naprawy bo kasy szkoda.
POLA JEŚLI chodzi o ortopede to musisz mieć skierowanie na te bioderka no chyba że prywatnie pójdziesz. Bioderka trzeba sprawdzić żeby potem nie było problemów z nimi. Ja już 2 razy byłam. Ostatnia wizyta tak jak pisałam dopiero jak chodzenie się zacznie. No a co do pieluch to ot tak nie można ich dokładać. Bo można gorzej zrobić. Ortopeda jak trzeba będzie to sam karze je zakładać.
KRYSTYNKA To u Ciebie już bliżej niż dalej. Myślę że nie musisz się martwić o zbyt długie przenoszenie.

Ewi - absolutnie nie mam co wybaczac nie poczulam sie obrazona:)))))tez chyba zle odpisalam.Zdrowie dziecka to podstawa nie chce teraz nic zaniedbac zebym w przyszlosci nie wyrzucala sobie ze mogalam cos zrobic a nie zrobialm.M z reszta bardzo sie przejmuje i za karzdym razem dzwoni po kilka razy jak ide do lekarza.W koncu to pierworodny i imiennik:))
Pola - nie ma za co troszke sie nabiegalam z tym swoim skarbem:)
Krystynka - jeszcze troszke...dasz rade...ciut ciut...i dzidzia bedzie w Twoich raczkach...

No i dowiedziałam się . Dostane ok 60 zloty rodzinnego , dla samotnych matek 180 i becikowe, ale becikowego nie wiem ile 1000 lub 2000 zl. Ale na dowód poczekam jeszcze przynajmniej 2 tyg. :/, bo jak się okazało podałam złe dane, bo wcześniej miałam numer domu 6 a teraz mam 16 a i ja wpisałam 16 a , a u nich byłam pod numerem domu 6 . ;/ i dopiero puszczą ten wniosek o dowod za kilka dni. :dry:
Wiec teraz jestem raczej pewna, że mała będzie musiala być zapisana na moją mame.. A tak poza tym to nalatalam sie dzis , ale dzieki temu moze urodze. ;P (chociaz w to watpie ) ;) a tak poza tym , to plecy zaczynają mnie bolec , i twardnieje brzuch.

reklama
Do góry