reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA Cierpliwość jest wskazana. Często bywa tak że in bardziej matka się niecierpliwi tym później rodzi. Najlepiej staraj się nie myśleć że moglabys przenosić ciążę. No a tak w ogóle to przenoszenie ciąży nie jest mile. Po pierwsze wszyscy prócz ciebie się niecierpliwia i Cię denerwują po drugie dziecko łyka już zielone wody i jakąś infekcje łapie. Oczywiście nie chce cię straszyć.
UMI W leżaczku mogą być dzieci od 3 miesiąca. Nie jestem pewną co do dwu miesięcznych niemowlaków.

To że ciąża przenoszona nie oznacza zielonych wód!ja urodziłam 7dni po terminie a wody miałam czyściutkie! niekiedy dziecko jest urodzone z2-3 dni przed terminem a wody są zielone... więc nie ma co straszyć

krystynka88 - To 3 mam kciuki zebys sie szybciutko rozpakowala :tak:
Dziekuje, u mnie ogolnie to bardzo dobrze, czuje sie swietnie ;-) Dokuczaja mi tylko bole zeber i czasami zgaga, nie dajaca mi spokoju calymi dniami :-p
Oj mi też mały strasznie żebra kopał, schylac sie nie mogłam, spałam bardzo mało, a najlepiej na pół siedząco z nogami do góry... Ja urodziłam po terminie (TOBIE NIE ŻYCZE) bo panicznie sie bałam że zaczne rodzić jak nikogo ze mną nie będzie... no i mały zdecydował sie wyjść dopiero jak poszłąm do szpitala ze skierowaniem... pamiętam że tego dnia miałam okropny humor... a w dzień kiedy szłam do szpitala delektowałam sie ostatnimi chwilami ciszy w mieszkaniu...

Jabujaczki mam 2, i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich... fotelik też mamy ale w fteliku dziecko powinno przebywać jak najkrócej... zresztą ostatnio to i w bujaku Kacper mało leży, bo ciągle na kocu na podłodze sie kula :-)

reklama
Witam . ;)
Dzis jak nigdy sie wyspalam, mimo ze mala mnie obudzila bo zaczela sie wiercic. ;P.
Skurczow brak.. niestety, no ale jeszcze caly dzien przede mną. ;)
Poszlabym do szkoly , bo mi sie juz nudzi w domu, ale wole nie ryzykowac. ;) jeszcze zaczne rodzic w szkole. ;P A co tam u Was. ?

I ja sie witam...
U mnie takze nocka byla spokojna... Przespalam cala jak male dziecko... a myslalam, ze maly moze sie namysli... Ale nie. Jak nigdy spalo mi sie superancko;o)
Teraz czekam na jakies objawy... CZEKAM...

Dziewczynki z checia poszlabym na porodowke... ale z czym do ludzi ;o)
Maagda - czuje sie swietnie;o) szczegolnie dzis moglabym gory przenosic ;o)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to z Sądami, ale PIP mnie zawiodła.
Moja przyjaciolka szukala tam pomocy. Została ewidentnie oszukana. A PIP owszem sprawdzil jej pracodawce, nawet wykryl duzo nieprawidlowosci ale nie ukarał pracodawcy. szok. napisal tylko w liscie, ze moze sie odwolac do sadu pracy i tyle...
Takze szkoda czasu na PIP.

Krystynka jeśli czujesz się wyjątkowo dobrze to też znak,ze zbliża się poród:tak: Ja w czwartek czułam się tak dobrze jak chyba przez całą ciążę się nie czułam,a w piątek przed północą zaczęłam rodzić i w sobotę rano było po wszystkim:tak:

Hej Dziewczyny ;-)
Jak sie macie?
Ja jutro jade sie zarejestrowac do agencji pracy w sprawie pracy na wiecej godzinek :tak:troszke sie boje :sorry2:ale mam nadzieje ze sie wszystko uda tak jakbym chciala :tak:
Blania i Ja jestesmy przeziebione :sorry2:macie jakies dobre sposoby na wyleczenie katarku u dziecka?
Bo naraie daje jej tylko witaminke c z cytryny z woda, sciagam frida i czyszcze woda morska i fizjologiczna :tak:ale zbytnio efektu nie widze :-:)no:
smaruje na noc mascia mietowa i krople posciel olejkiem olbas :tak:
goraczki nie ma a kaszel ma od kataru taki ze az malo nie wymiotuje :sorry2::-:)-(.
Po za tym musze sie pochwalic :zawstydzona/y:ze Blania w sobote 1 raz siedziala na prawdziwej ubikacji i 3x nasikala :szok::-D:tak::tak:cieszylam sie jak male dziecko :tak:
czuje sie swietnie;o) szczegolnie dzis moglabym gory przenosic ;o)
Tez sie tak doskonale czulam i dzieki temu samopoczuciu przygotowalam sobie wszystko , poodkurzalam i pomylam i posprzatalam dom to urodzilam na drugi dzien :-D:szok::tak::-Dhehe serio. z piatku na sobote :tak:;-) wiec mozeu Ciebie bedzie podobnie :-D Mnie pomogla podloga na kolanach myta :baffled::blink:

krystynka88 hehe to możesz przyjść do mnie i mi pomoc sprzątać. ;) Jak się czujesz?

Ja byłam dziś u kuzynki , bawić dzieci. Myślałam ,że jak się pomęczę to coś mnie ruszy. Ledwo doszłam do domu, całe plecy mnie bolały, miałam skurcze tak się cieszyłam. Posiedziałam chwile na kompie i czuje się wspaniale. Zero bólu pleców, żadnych skurczy .. bosko. :dry: Chyba jednak przenoszę dzidzie..

reklama
AdiLea - Mojej Klaudii jak była mniejsza też bardzo często się ulewało ale jakoś samo przeszło

Mamusia Blaneczki - Dużo zdrówka życzę Wam dziewczynki.

To może by zapełnić panującą pustkę na forum wstawię jakieś zdjęcia :p

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 42
  • 3.jpg
    3.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 40
Do góry