reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA Cierpliwość jest wskazana. Często bywa tak że in bardziej matka się niecierpliwi tym później rodzi. Najlepiej staraj się nie myśleć że moglabys przenosić ciążę. No a tak w ogóle to przenoszenie ciąży nie jest mile. Po pierwsze wszyscy prócz ciebie się niecierpliwia i Cię denerwują po drugie dziecko łyka już zielone wody i jakąś infekcje łapie. Oczywiście nie chce cię straszyć.
UMI W leżaczku mogą być dzieci od 3 miesiąca. Nie jestem pewną co do dwu miesięcznych niemowlaków.

To że ciąża przenoszona nie oznacza zielonych wód!ja urodziłam 7dni po terminie a wody miałam czyściutkie! niekiedy dziecko jest urodzone z2-3 dni przed terminem a wody są zielone... więc nie ma co straszyć

krystynka88 - To 3 mam kciuki zebys sie szybciutko rozpakowala :tak:
Dziekuje, u mnie ogolnie to bardzo dobrze, czuje sie swietnie ;-) Dokuczaja mi tylko bole zeber i czasami zgaga, nie dajaca mi spokoju calymi dniami :-p
Oj mi też mały strasznie żebra kopał, schylac sie nie mogłam, spałam bardzo mało, a najlepiej na pół siedząco z nogami do góry... Ja urodziłam po terminie (TOBIE NIE ŻYCZE) bo panicznie sie bałam że zaczne rodzić jak nikogo ze mną nie będzie... no i mały zdecydował sie wyjść dopiero jak poszłąm do szpitala ze skierowaniem... pamiętam że tego dnia miałam okropny humor... a w dzień kiedy szłam do szpitala delektowałam sie ostatnimi chwilami ciszy w mieszkaniu...

Jabujaczki mam 2, i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich... fotelik też mamy ale w fteliku dziecko powinno przebywać jak najkrócej... zresztą ostatnio to i w bujaku Kacper mało leży, bo ciągle na kocu na podłodze sie kula :-)

reklama
Witam . ;)
Dzis jak nigdy sie wyspalam, mimo ze mala mnie obudzila bo zaczela sie wiercic. ;P.
Skurczow brak.. niestety, no ale jeszcze caly dzien przede mną. ;)
Poszlabym do szkoly , bo mi sie juz nudzi w domu, ale wole nie ryzykowac. ;) jeszcze zaczne rodzic w szkole. ;P A co tam u Was. ?

I ja sie witam...
U mnie takze nocka byla spokojna... Przespalam cala jak male dziecko... a myslalam, ze maly moze sie namysli... Ale nie. Jak nigdy spalo mi sie superancko;o)
Teraz czekam na jakies objawy... CZEKAM...

Dziewczynki z checia poszlabym na porodowke... ale z czym do ludzi ;o)
Maagda - czuje sie swietnie;o) szczegolnie dzis moglabym gory przenosic ;o)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to z Sądami, ale PIP mnie zawiodła.
Moja przyjaciolka szukala tam pomocy. Została ewidentnie oszukana. A PIP owszem sprawdzil jej pracodawce, nawet wykryl duzo nieprawidlowosci ale nie ukarał pracodawcy. szok. napisal tylko w liscie, ze moze sie odwolac do sadu pracy i tyle...
Takze szkoda czasu na PIP.

Krystynka jeśli czujesz się wyjątkowo dobrze to też znak,ze zbliża się poród:tak: Ja w czwartek czułam się tak dobrze jak chyba przez całą ciążę się nie czułam,a w piątek przed północą zaczęłam rodzić i w sobotę rano było po wszystkim:tak:

Hej Dziewczyny ;-)
Jak sie macie?
Ja jutro jade sie zarejestrowac do agencji pracy w sprawie pracy na wiecej godzinek :tak:troszke sie boje :sorry2:ale mam nadzieje ze sie wszystko uda tak jakbym chciala :tak:
Blania i Ja jestesmy przeziebione :sorry2:macie jakies dobre sposoby na wyleczenie katarku u dziecka?
Bo naraie daje jej tylko witaminke c z cytryny z woda, sciagam frida i czyszcze woda morska i fizjologiczna :tak:ale zbytnio efektu nie widze :-:)no:
smaruje na noc mascia mietowa i krople posciel olejkiem olbas :tak:
goraczki nie ma a kaszel ma od kataru taki ze az malo nie wymiotuje :sorry2::-:)-(.
Po za tym musze sie pochwalic :zawstydzona/y:ze Blania w sobote 1 raz siedziala na prawdziwej ubikacji i 3x nasikala :szok::-D:tak::tak:cieszylam sie jak male dziecko :tak:
czuje sie swietnie;o) szczegolnie dzis moglabym gory przenosic ;o)
Tez sie tak doskonale czulam i dzieki temu samopoczuciu przygotowalam sobie wszystko , poodkurzalam i pomylam i posprzatalam dom to urodzilam na drugi dzien :-D:szok::tak::-Dhehe serio. z piatku na sobote :tak:;-) wiec mozeu Ciebie bedzie podobnie :-D Mnie pomogla podloga na kolanach myta :baffled::blink:

krystynka88 hehe to możesz przyjść do mnie i mi pomoc sprzątać. ;) Jak się czujesz?

Ja byłam dziś u kuzynki , bawić dzieci. Myślałam ,że jak się pomęczę to coś mnie ruszy. Ledwo doszłam do domu, całe plecy mnie bolały, miałam skurcze tak się cieszyłam. Posiedziałam chwile na kompie i czuje się wspaniale. Zero bólu pleców, żadnych skurczy .. bosko. :dry: Chyba jednak przenoszę dzidzie..

reklama
AdiLea - Mojej Klaudii jak była mniejsza też bardzo często się ulewało ale jakoś samo przeszło

Mamusia Blaneczki - Dużo zdrówka życzę Wam dziewczynki.

To może by zapełnić panującą pustkę na forum wstawię jakieś zdjęcia :p

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 45
  • 3.jpg
    3.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 47
Do góry