reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BlackWizard według mnie jest bardzo podobna do Ciebie.
pola997 no to życzę żeby to się zmieniło. ;)

Ja noc miałam dobrą .Wyspałam się mimo że obudziłam się przed 7 . ;) I wiecie co, doszłam do wniosku że zamiast czekać na poród będę cieszyć się tym ze mam taki słodki brzuszek, bo w końcu za niedlugo go nie będzie. ;)

reklama
Moje dziecko srasznie dzis marudzi. Wczoraj zjadlam sloik musu jablkowego i pewnie po tym ja boli brzuszek:-(. W ogole mam wrazenie ze trace pokarm bo piersi jakies takie jakby puste?

pola dziekuje za namiary.
Maagda_ dobre podejscie;-). Ja za swoim brzuszkiem tesknie.

Witam!!
Pola997 - uhhh.. oby i umnie tak bylo ;o)
Maadzia - dziś juz ze mna gorzej... zamiast wstac o 9 to ja od 6 nie spie, plecki tuz przy kosci ogonwej mi nawalaja... masakra. Juz mi sie nie chce;( Powiedz jak tam u Ciebie?
Ewi - dziekuje ;o) tylko wiesz, tak bardzo mocno trzymaj te kciuki... Moze w koncu cos pomogą ;o) Doszlam do wnoisku, ze wolalabym polezec w szpitalu i byc pewna, ze malemu nic nie jest - byc pod stala opieka... a tak...

Zaczynam powoli lapac depreche. Naprawde nie moge sie doczekac. Wczoraj mialam ktg i co?? przez 40 min tylko trzy skurcze - ale takie mega;) ale co z tego jak mi powiedzial, ze za tydzien znow ktg i ewentualnie skieruje mnie do szpitala... Ja juz chce miec malego przy sobie!!!!!! Czy ktos mnie slucha?? ;o)

Witam się z rana.
Po wizycie u Gin. okazalo sie ze mam anemie :dry:
I co gorsza tarczyce :-( Ale niedlugo ide do lekarza po skierowanie do endokrynologa (juz sie zarejestrowalam) i od rana nie spie bo sie denerwuje :dry:
Black - Z tą colą na zgage to nie próbowałam :-p Ale jak tylko mój B. słyszy o coli itp. to mi sie nieźle od Niego dostaje :-p
krystynka88 - Mi mleczko cieple tez czasami pomaga, ale to czasami to naprawde czasami. Bo sa dni ze nic i sie mecze :dry:
Madzia - Taaak :tak: Dla Dzidzi dzielnie znosze te wszystkie ciazowe dolegliwosci :tak:
pola997 - Z tesciowa rodzilas?? :-) Super, hehe. No coz aparat zawsze mozna zabrac, najwyzej go sie odlozy :-p A jakby co to zalowalabym ze go nie wzielam.

witam. ja tu pierszy raz. kurcze moja maja ( 6 miesiecy dzis konczy:-) ma uczulenie od antybiotyku i cala jest w czerwonych plamkach... chyba ja to swedzi bo kreci sie strasznie jakby sie podrapac chciala... teraz spi.... bylismy u lekarza. dal zyrtex ale dopiero na wieczor moge jej dac:-(... noc tez byla okropna.... mala budzila sie co chwila i poplakiwala... jakby takich nocy bylo wiecej to masakra jednym slowem.... a swoja droga to czlowiek robi sie wygodny... maja do tej pory przesypiala cala noc, z tym ze jadla przez sen. tu jedna gorsza nocka a ja sie czuje jakbym młotkiem w glowe dostala... haha... czyzbym sie starzala???? oby nie. bo dlllluga droga jeszcze przede mna w wychowaniu tej mojej ksiezniczki:-) dorom5 mi na zgage migdaly pomagaly. sprobuj. pozdrawiam.

krystynka88 To chyba dobrze , że gorzej ból pleców zwłaszcza na dole oznacza zbliżający się poród wiec już nie długo . ;P u mnie tak sobie plecy bolą , i pipka :p
Jak byłam w kościele to miałam lekkie skurcze , ale na razie jest dobrze. Aaa. i jeszcze czop mi odchodzi w wielkich ilościach . ;)
dorom5 oj narobiłaś mi ochoty na napoj gazowany jaki kolwiek.. juz z 3 miesiace nie pilam gazowanego . ;)
MSTRUGALA4 Witaj. :)

Dorom - podobno wlasnie gazowane powoduje zgage... uwazaj ;o)
Mstrugala - witaj:-D
Maadzia - czop Ci odchodzi? kurde ja sie tyle nasluchalam o tym czopie ale nadal nie wiem czy potrafie go odroznic... moze po prostu jeszcze mi nie odszedl... :-D:-D:-D

Ja zaliczylam juz mega sprzatanie, spacer, zakupki i teraz sie troszke poloze... :o)

krystynka88 czop to jest taki śluz , jest tak jak galaretka , i zazwyczaj jest go sporo. Czasami może być zabarwiony krwią
A ja tam nie staram się już, bo jak tak będę się starać to urodzę za 2 tygodnie . ;D co ma być to będzie . Poczekam najwyżej.

Mi czop wypadł 1.5 miesiąca przed porodem i wyglądało to jak korek o wymiarach 1x1 cm ;-)

Mnie dziś przynajmniej już brzuch nie boli, ale cieknie ze mnie jak z kranu :szok:. Samopoczucie straszne, najchętniej ciągle bym spała i czuję się strasznie słaba. Kiedy to się skończy :baffled:

Muszę się zmobilizować z Julkę przewerandować, po ponad tydzień na dworku nie byłyśmy, bo mrozy były, a w poniedziałek na szczepionko lecimy. Boję się tej pierwszej wizyty :zawstydzona/y: Oby tylko mała nie płakała za mocno, bo razem z nią będę wyć :-). No i lada dzień ma nawiedzić nas położna.

MSTRUGALA4 witamy :-)
krystynka88 mi cola pomagała, ale oczywiście w malutkich ilościach. Jak zgaga mnie dorwała to łyczek coli i było ok :tak:
Magda sio na porodówkę ;-) Już na pewno niedługo :tak:
dorom to po kryjomu po łyczku :-D

reklama
Witajcie
Ja dzis ide na zakupy i to duze bo chcemy kupic pralke i lodówke:-) no i musze sie zaczac pakowac choc troszke bo kiepsko z tym u mnie narazie nic nie ruszyłam a tyle tego jest ze szok.
Byłam wlasnie z psem na polu i stwierdzilam ze mam nie rowny brzuch z jednej strony mam wieksza górke niz z drugiej:-p
krystynka88 Ja cie slucham biedactwo:-p bedzie dobrze dzidzius wyjdzie jak akurat bedziesz chciała robic cos innego:-p
Maagda_ Dokładnie najlepiej wmówic sobie ze wcale sie nie chce zeby dzieciaczek szybciej wychodził:-p tyle ze to trudne.
BlackWizard Ty karmisz piersią? Bo jak tak to gdy masz @ to mozesz brac np no spe? tak sie wlasie zastanwiam czy to maluszkowi nie przeszkadza wiec wole zapytac:-p
Dorom A czemu ci nie wolno coli pic? Ja oobiscie nie lubie Coli ani zwykłej pepsi musi byc pepsi twist taka z cytryną ale moge pic ile mi sie zamarzy, a mój T nie ma nic przeciw tylko Tigera mi zabronil pic ale sama bym g nie piła bo za duzo chemii w nim.

Do góry