reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BlackWizard według mnie jest bardzo podobna do Ciebie.
pola997 no to życzę żeby to się zmieniło. ;)

Ja noc miałam dobrą .Wyspałam się mimo że obudziłam się przed 7 . ;) I wiecie co, doszłam do wniosku że zamiast czekać na poród będę cieszyć się tym ze mam taki słodki brzuszek, bo w końcu za niedlugo go nie będzie. ;)

reklama
Moje dziecko srasznie dzis marudzi. Wczoraj zjadlam sloik musu jablkowego i pewnie po tym ja boli brzuszek:-(. W ogole mam wrazenie ze trace pokarm bo piersi jakies takie jakby puste?

pola dziekuje za namiary.
Maagda_ dobre podejscie;-). Ja za swoim brzuszkiem tesknie.

Witam!!
Pola997 - uhhh.. oby i umnie tak bylo ;o)
Maadzia - dziś juz ze mna gorzej... zamiast wstac o 9 to ja od 6 nie spie, plecki tuz przy kosci ogonwej mi nawalaja... masakra. Juz mi sie nie chce;( Powiedz jak tam u Ciebie?
Ewi - dziekuje ;o) tylko wiesz, tak bardzo mocno trzymaj te kciuki... Moze w koncu cos pomogą ;o) Doszlam do wnoisku, ze wolalabym polezec w szpitalu i byc pewna, ze malemu nic nie jest - byc pod stala opieka... a tak...

Zaczynam powoli lapac depreche. Naprawde nie moge sie doczekac. Wczoraj mialam ktg i co?? przez 40 min tylko trzy skurcze - ale takie mega;) ale co z tego jak mi powiedzial, ze za tydzien znow ktg i ewentualnie skieruje mnie do szpitala... Ja juz chce miec malego przy sobie!!!!!! Czy ktos mnie slucha?? ;o)

Witam się z rana.
Po wizycie u Gin. okazalo sie ze mam anemie :dry:
I co gorsza tarczyce :-( Ale niedlugo ide do lekarza po skierowanie do endokrynologa (juz sie zarejestrowalam) i od rana nie spie bo sie denerwuje :dry:
Black - Z tą colą na zgage to nie próbowałam :-p Ale jak tylko mój B. słyszy o coli itp. to mi sie nieźle od Niego dostaje :-p
krystynka88 - Mi mleczko cieple tez czasami pomaga, ale to czasami to naprawde czasami. Bo sa dni ze nic i sie mecze :dry:
Madzia - Taaak :tak: Dla Dzidzi dzielnie znosze te wszystkie ciazowe dolegliwosci :tak:
pola997 - Z tesciowa rodzilas?? :-) Super, hehe. No coz aparat zawsze mozna zabrac, najwyzej go sie odlozy :-p A jakby co to zalowalabym ze go nie wzielam.

witam. ja tu pierszy raz. kurcze moja maja ( 6 miesiecy dzis konczy:-) ma uczulenie od antybiotyku i cala jest w czerwonych plamkach... chyba ja to swedzi bo kreci sie strasznie jakby sie podrapac chciala... teraz spi.... bylismy u lekarza. dal zyrtex ale dopiero na wieczor moge jej dac:-(... noc tez byla okropna.... mala budzila sie co chwila i poplakiwala... jakby takich nocy bylo wiecej to masakra jednym slowem.... a swoja droga to czlowiek robi sie wygodny... maja do tej pory przesypiala cala noc, z tym ze jadla przez sen. tu jedna gorsza nocka a ja sie czuje jakbym młotkiem w glowe dostala... haha... czyzbym sie starzala???? oby nie. bo dlllluga droga jeszcze przede mna w wychowaniu tej mojej ksiezniczki:-) dorom5 mi na zgage migdaly pomagaly. sprobuj. pozdrawiam.

krystynka88 To chyba dobrze , że gorzej ból pleców zwłaszcza na dole oznacza zbliżający się poród wiec już nie długo . ;P u mnie tak sobie plecy bolą , i pipka :p
Jak byłam w kościele to miałam lekkie skurcze , ale na razie jest dobrze. Aaa. i jeszcze czop mi odchodzi w wielkich ilościach . ;)
dorom5 oj narobiłaś mi ochoty na napoj gazowany jaki kolwiek.. juz z 3 miesiace nie pilam gazowanego . ;)
MSTRUGALA4 Witaj. :)

Dorom - podobno wlasnie gazowane powoduje zgage... uwazaj ;o)
Mstrugala - witaj:-D
Maadzia - czop Ci odchodzi? kurde ja sie tyle nasluchalam o tym czopie ale nadal nie wiem czy potrafie go odroznic... moze po prostu jeszcze mi nie odszedl... :-D:-D:-D

Ja zaliczylam juz mega sprzatanie, spacer, zakupki i teraz sie troszke poloze... :o)

krystynka88 czop to jest taki śluz , jest tak jak galaretka , i zazwyczaj jest go sporo. Czasami może być zabarwiony krwią
A ja tam nie staram się już, bo jak tak będę się starać to urodzę za 2 tygodnie . ;D co ma być to będzie . Poczekam najwyżej.

Mi czop wypadł 1.5 miesiąca przed porodem i wyglądało to jak korek o wymiarach 1x1 cm ;-)

Mnie dziś przynajmniej już brzuch nie boli, ale cieknie ze mnie jak z kranu :szok:. Samopoczucie straszne, najchętniej ciągle bym spała i czuję się strasznie słaba. Kiedy to się skończy :baffled:

Muszę się zmobilizować z Julkę przewerandować, po ponad tydzień na dworku nie byłyśmy, bo mrozy były, a w poniedziałek na szczepionko lecimy. Boję się tej pierwszej wizyty :zawstydzona/y: Oby tylko mała nie płakała za mocno, bo razem z nią będę wyć :-). No i lada dzień ma nawiedzić nas położna.

MSTRUGALA4 witamy :-)
krystynka88 mi cola pomagała, ale oczywiście w malutkich ilościach. Jak zgaga mnie dorwała to łyczek coli i było ok :tak:
Magda sio na porodówkę ;-) Już na pewno niedługo :tak:
dorom to po kryjomu po łyczku :-D

reklama
Witajcie
Ja dzis ide na zakupy i to duze bo chcemy kupic pralke i lodówke:-) no i musze sie zaczac pakowac choc troszke bo kiepsko z tym u mnie narazie nic nie ruszyłam a tyle tego jest ze szok.
Byłam wlasnie z psem na polu i stwierdzilam ze mam nie rowny brzuch z jednej strony mam wieksza górke niz z drugiej:-p
krystynka88 Ja cie slucham biedactwo:-p bedzie dobrze dzidzius wyjdzie jak akurat bedziesz chciała robic cos innego:-p
Maagda_ Dokładnie najlepiej wmówic sobie ze wcale sie nie chce zeby dzieciaczek szybciej wychodził:-p tyle ze to trudne.
BlackWizard Ty karmisz piersią? Bo jak tak to gdy masz @ to mozesz brac np no spe? tak sie wlasie zastanwiam czy to maluszkowi nie przeszkadza wiec wole zapytac:-p
Dorom A czemu ci nie wolno coli pic? Ja oobiscie nie lubie Coli ani zwykłej pepsi musi byc pepsi twist taka z cytryną ale moge pic ile mi sie zamarzy, a mój T nie ma nic przeciw tylko Tigera mi zabronil pic ale sama bym g nie piła bo za duzo chemii w nim.

Do góry