reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Krystynka88- Wiesz co Ci powiem ze zalerzy jak na to patrzec :-)ma to swoje plusy i minusy...Ja osobiscie nie uwazam zebym cos np.stracila przez to ze wczesnie zostalam Mamusia mojego babelka czy ze mam meza i slub :no:
Na zabawe zawsze jest czas :tak: do pracy(na wiecej godzin) pojde jak mala pojdzie do przedszkola,szkole teraz sobie koncze itd...a dziewczyny np. z mojej bylej klasy maja jeszcze duzo przed soba ...nie maja meza, ani domu , ani dziecka ani slubu wiec zanim wszytko osiagna to ja bede mloda i piekna jeszcze:-D:-D:-D

reklama
krystynka88 tak. mi zostalo 11 dni do terminu. ;) Powiem Ci ,że teraz jak mam chociaz 2 skurcze to już sie ciesze że sie zaczyna.. niestety moja radosc nie trwa dlugo , bo po ok 2 godzinach mijają . ;D
umi2 u mnie w klasie tez na poczatku bylo nieciekawie.. ciagle patrzyli sie na brzuch .. ale nikt nie zapytal wprost czy to prawda. A Ty chodzisz do szkoly.? czy narazie w domku siedzisz?
BlackWizard dziękuję bardzo. ;* trzymaj trzymaj zebym rodzila naturalnie, bo u nas w szpitalu jest tylko 4 gin. i 3 z nich jezeli kobieta przyjdzie z bolami wieczorem trzyma jak najdluzej, a pozniej musza robic cesarki bo kobity wymeczone.. ;/
Galarecia no ja chcialam chodzic jak najdluzej , bo chcialam miec oceny juz na nowy semestr zeby sie nie martwic. ;) do szkoly wracam napewno po 1 polowie kwietnia.
Mamusia Blaneczki jak gadalam wczesniej zeby wychodzila.. to siedziala.. ;P teraz jak bd mowic zeby siedziala jak najdluzej to pewnie szybko wyjdzie. ;)

Galarecia - bede pamietac:-D:-D:-D

Mamusia Blaneczki - Nie uwazam zeby bycie mloda mama bylo wyrzeczeniem czegos... Sama jestem mloda i ciesze sie ze lada dzien bedzie ze mna synek... i podobnie jak Ty uwazam, ze ja juz bede miec dziecko meza itd... a inne moje kolzanki beda dopiero do tego dochodzily... :-D:-D:-D fajne uczucie.

Maagda - znam twoj bol... ;) tylko nie rodz beze mnie:)

krystynka88 tu juz nie chodzi o to ze mi ciazy ten brzuch czy jestem zmeczona, tylko chodzi o to że nie moge doczekac sie kiedy ją zobacze, przytule kurcze to musi byc piekne uczucie zobaczyc po raz pierwszy swoje dziecko . :-)
Jestem ciekawa jak moj Krzysiek zareaguje.. ;) ma byc przy porodzie. ;D Pytalam Go czy bedzie patrzyl jak dziecko wychodzi.. odpowiedzial tylko ze to nie jest chyba dobry pomysl, boi sie ze moze sie tym widokiem zrazic. ;)
Czy ktoras z was , ktora ma swojego dzidziusia juz przy sobie rodzila z chlopakiem lub mezem. ?

Maagda - facet przy porodzie zazwyczaj stoi przy glowie rodzacej takze nie musi patrzec na wychodzace dziecko... ja mam zamiar rodzic z mezem... ale dopoki nie dowiedzial sie, ze nie widzi jak dzidzia wychodzi, nie chcial isc do porodu. Popytal dowiedzial sie i zmienil zdanie:-D:-D:-D

krystynka88 heh. moj od samego poacztku mowil ze chce byc przy porodzie . Dlaczego? bo kobieta nie dosc ze nosi dziecko pod sercem, to jeszcze czuje jego ruchy.. wiec dlaczego ma byc pierwsza osoba , ktora je zobaczy. Wiec on chce byc, bo nie chce widziec swojego dziecka ktorys z kolei.. on chce byc pierwszy. ;P
U mnie w miescie porod rodzinny kosztuje 200 zloty. Spakowalam sie juz do szpitala , pieniazki tez są zeby pozniej nie latac.
Eh, porod niby taki bol , a kto by pomyslam ze my ( ciezarne ) tak na niego czekamy ;D
Wogole to łapią Cie skurcze ? Jak sie czujesz. ? :)

Maagda - wiesz, od wczoraj mam skurczyki... opisalam je lekarzowi, i sie ucieszyl, mowi, ze to przepowiadajace... :-D:-D:-D
Sama sie ciesze, bo wczesniej ich nie mialam a staja sie coraz silniejsze. A tak moglabym gory przenosic. ;o) A jak Ty sie czujesz?

krystynka88 skurcze przepowiadajace mam juz od ok 2 tyg. ale nie trwają dosyc dlugo , i są slabe . Marza mi sie mega wielkie skurcze co 5 min.
Mimo ,że z jednej strony wolalabym zeby dzidzia urodzila sie o czasie bo mam problemy z dowodem.. ktorego jeszcze nie mam a jest potzrebny . ;) ale zobaczymy jak bd .

Maadzia - ja tez tak chcialam i nie chcialam juz urodzic bo mialam egzamin. A teraz jestem po egzaminie i bardzo juz chce urodzic a maluszkowi sie nie spieszy... :-D:-D:-D Skubany jeden.
No i mi sie marza takie skurcze i rozwarcie od razu na 10 palców :-D:-D:-D. Wymagajaca jestem - wiem ;o) Pisalas na forum dla lutówek?

reklama
krystynka88 A czekasz na chlopczyka czy dziewczynke. ? Jakie imie wybralas dla maluszka?
Ja mam termin na 1 marca pisalam troche w marcowkach , ale jakos zle sie tam czuje. ;) Tu jest mi najlepiej.

Do góry