reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

panistepelek no ja niestety bd miala jeszcze 17 lat.
BlackWizard wiem wlasnie teraz mam zamier odpoczywać. Dziś byłam po raz ostatni przed porodem w szkole, takze najblizsze dni spedze lezac przed telewizorem. ;)

reklama
Galarecia - odpoczywam, odpoczywam... :-D:-D:-D ale juz nie moge sie doczekac, wiec tez troszke sobie sprzatam i ruszam sie, gdyz lekarz mi doradzil, zeby nie lezec za duzo, bo porod sie opoznia. Mam tez pytanie, po jakim czasie od porodu zaczelas z Adasiem chodzic na spacerki?

Maagda - widze, ze i Ty przed?? ... i pewnie jak wiekszość (i ja) denerwujesz sie i nie mozesz sie doczekac. Bede trzymac kciuki.

Mamusia Blaneczki już nawet mi nie chodziło żebyś cokolwiek odpisywałą, ale przede wszystkim czytała uważniej.
Spoko nie ma sparwy nie bede Ci juz odpisywac jak masz jakies ''ale'' :sorry2:.....zaden kurcze problem :sorry2:daruj sobie te uwagi Ok..tak bedzie lepiej;-)po pierwsze jestem jedna z nowych tutaj i nie znam wszystkich dzieci i ich mam ...i mam prawo do pomylki a Ty niemusisz byc taka uprzejma i wytykac,Mi wszystkich podtkniec :)zwlaszcza ze nie chodzilo tutaj o Ciebie Galareciu .. dziekuje .

Ostatnia edycja:
Maagda_ Trzymam Cie za słowo ze dasz znac. Eh ciekawe czy ja bede wiedziała ze zaczelam rodzic:-p A co do brzuszka to ja mam dziwny bo cały czas jest niziutko i raczej nizej nie zejdzie chyba ze w kolana:-p
Galarecia O pogoda rzeczywiscie fatalna... u mnie tez snieg sypie jak nie wiem.
panistepelek Ja tez bede rodziła gdy bede miała 19 lat znaczy juz mam 19.

A ja sie dzis dowiedziałam, ze u mnie w klasie juz wszyscy wiedza ze jestem w ciazy tylko wiekszosc uwaza ze to 4 miesiac coz... nie przeszadza mi to. Moze tylko dziwnie sie czuje gdy pewne osoby sie na mnie gapią jak na jakies ufo no ale tacy ludzie byli sa i bedą.

Magda ja półtora miesiąca przed terminem siedziałam już w domu na zwolnieniu, do szkoły nie chodziłam. Trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia ;-)
Umi poczekaj aż będziesz miała ogromny brzuszek to zobaczysz jak wtedy w szkole będą się gapić :-p Ja pamiętam, że jak tylko brzuszek mi zaczął rosnąc to ktokolwiek by mnie nie minął na korytarzu zaraz mówił do drugiej osoby "patrz, ona jest w ciąży" :-p

krystynka88 ja urodziłam Adasia pod koniec lipca i było ciepło, więc chyba już po 2 czy 3dniach byliśmy na dworzu.. A w zimę to najpierw po paru dniach możesz ubierać dziecko ciepło i np. postawić przy otwartym oknie na 5min, potem co parę dni wydłużać o parę minut ten czas, no a póżniej to już na 15min na dwór, i póżniej na coraz dłużej. No i zaleca się wychodzić na drwór do -5st. Jak jest zimniej to raczej niekoniecznie. Mam nadzieję że nie uznasz tego jako wykład co masz robić tylko za dobrą radę.

Maagda_ ja pamiętam że jak byłam w ciąży (termin na początek sierpnia) to od mniej więcej środka kwietnia byłam tylko parę razy w szkole.. W maju w szpitalu i już póżniej wychowawczyni powiedziała żebym tylko przyjechała w jakieś tam dni i zaliczyła kartkówki.. No a póżniej wakacje przeleżałam w łóżku przed tv.

umi2 no niestety tacy ludzie.. U mnie też się patrzyli jak na kosmitkę.. No ale ludźmi się nie ma co przejmować.

A co do brzuszka to ja mam dziwny bo cały czas jest niziutko i raczej nizej nie zejdzie chyba ze w kolana:-p
A ja sie dzis dowiedziałam, ze u mnie w klasie juz wszyscy wiedza ze jestem w ciazy tylko wiekszosc uwaza ze to 4 miesiac coz... nie przeszadza mi to. Moze tylko dziwnie sie czuje gdy pewne osoby sie na mnie gapią jak na jakies ufo no ale tacy ludzie byli sa i bedą.
U mnie zauwazyla Tesciowa ze brzuch Mi opadl:happy: ,a Ja poznalam to po tym ze bylo Mi duzo latwiej oddychac :tak:;-)i to 3tyg przed porodem opadl troszke :tak:
Nie przejmuj sie Umi2, to normalne wszyscy tak reaguja :sorry2:, ale najwazniejsze jest to ze Ty jestes szczesliwa ;-)U Mnie tez tak bylo mimo ze nie mieszkalam juz w Pl to wszyscy sie szybko dowiedzieli bedac o 2tys km od PL:sorry2::baffled::-D
umi, mama Blaneczki - Tak, każde Dziecko jest inne - jedne dobrze znoszą ząbkowanie inne źle. Jak byłam na bilansie z córcią to doktórka powiedziała "Dadzą jej popalic te ząbki" ale nie wiem czemu tak uważa.
Hmmmm ciekawe po czym to stwierdzila szkoda ze nie spytalas?:baffled::confused:

Ja mojej dziewczynce strzeliłam znów małą sesyjkę :tak:
Piekna rozowa ksiezniczka :-):-) Slicznie wyglada ;-):tak:
Mamusia Blaneczki ja tez nie wiedzialam ze konieczny jest dowod. dopiero wczoraj sie dowiedzialam. Na ojca nie przepisze , bo matką przypisuje sie dzieci wkoncu ja je urodzilam, a nie moj chlopak. :)
Wczoraj mialam skurcze.. ale niestety przeszlo po 2 godz. I dzis zauwazylam, że brzuszek mam jeszcze nizej. ;) czyli chyba powolutku wychodzi. :-)
Musisz koniecznie porozmawiac z dzidzia zeby jeszcze troszke posiedziala , az do chwili gdy dostanie Mamusia dowod :tak::-):rofl2:
hehe
Rozumiem Cie , ale jakby nie bylo Tatus byl potrzebny :-D:-D:-Dwiec tez wazna role odgrywa :-Dhehe

Wybaczam :-p Za nami straszna noc, padam na pysk i idę spać dalej :sorry2:
Dzieki , ale poprostu chyba Mi sie pomylilo :blink:a Jak ma na Imie? Julka?

BlackWizard A wiesz ze ja nie wpadłam na to zeby przypatrzec sie reacjom na korytarzu? Normalnie jakos to pominelam skupiłam sie na klasie:-p No ja mam juz chyba duzy przuch przynajmniej ja go widze. no cóz jakos przezyje ten miesiac a potem to na indywidualne sobie przejde.
Galarecia A ty do którego miesiaca chodziłas do szkoly?
Mamusia Blaneczki No ja mam taka budowe ze ogólnie jest nisko wiec nie wiem czy bedzie miał oazje gdziekolwiek opasc:-p Tak takie informacje sie roznoszą wiem to z przykładu kolezanki... i pewnie moja sytuacja tez sie szybko rozniosła:-)

Galarecia - dziekuję, pewnie ze uznalam za dobra rade;) inaczej bym nie pytala...

Umi - glupich docinek ludzi i ich reakcji na ciaze nie da sie uniknac. Ja bedac na studiach nasluchalam sie od innych jak to nie dobrze w tak mlodym wieku. Kwestia przyzwyczajenia.

reklama
umi2 ja na początku 7m-ca (czyli w 27tc) wylądowałam w szpitalu.. Od tamtego czasu praktycznie wogóle nie pokazywałam się w szkole. A wcześniej (tzn w 6m-cu) chodziłam w kratkę, dużo mnie nie było..
No i w 9m-cu musiałam jeszcze iść parę razy zaliczyć kartkówki.

krystynka88 nie ma za co. Jak tylko będe mogła to pomogę.

Do góry