reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2 - Ja kupilam sobie kurteczke - grzybek ale jest za cieniutki na takie pory jak teraz :dry: I czekam az sie troszke ociepli :tak: Bo w niej bede miala duzo miejsca na brzuszek :tak:
Black - No pol roku to koszmar, psychicznie mozna sie wykonczyc :no:
Maagda_ - No 3mam za slowo ze mina mi te tygodnie w mgnieniu oka, ale z drugiej strony to ten brzuszek jest taki slodki, chcialabym zeby byl jak najdluzej :tak:
Galareciu - No milo czasami powspominac :tak: Ja swojego B. na imprezie poznalam, pamietam dokladnie :tak:

reklama
Dzień dobry. Moja Żabka też jeszcze śpi a ja się wyjątkowo zwlekłam z łóżka a nie dopiero po jej pobudce.

umi - myslałam, że bartosz a Bartłomiej to to samo hihi.

Galercia - W takim razie wyslij mi prywatna wiadomość z adresem mejla.

Ja terazz zimę też rzadziej wychodze z Klaudią na dwór ale napewno nie trzymam Jej tylko w domu, bo Dziecko trzeba chartować. Ale na Twoim miejcu Black też bym nie wyszła w taką pogodę jaką masz na spacer.

Pozatym, coć od kilku dni bardzo skromnie Nas tu.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny.
Asiowo rodzina mojego s jak i on zresztą też twierdzą że w zimę wychodzić nie można. Tej zimy i tak ciężko z wychodzeniem bo strasznie dużo śniegu a my na dodatek na odludziu mieszkamy to warstwa jeszcze grubsza i pizdzi jak cholera.
MAGda do szpitala lepiej jedź.
UMI Masz jeszcze dużo czasu do porodu więc nie ma sensu już się martwić. Jak galercia pisze wszystkie miałyśmy jakieś obawy a teraz sobie radzimy.
MARECZEK Coś mi się na ostatnie 2 dni zwydrzyl. Zasypia ok 21. Nie pozwala dać sobie jeść. Zjada jakieś 100 ml mleka za godzinę się budzi zjada ok 150 potem o 2 się budzi, o 4 i o 6. Już nie pozwala "wepchac" sobie mleka. No ale ważne że przynajmniej z początku daje mi pospać.
Teraz maluchy sobie siedzą i czekają na rosołek z indyka.

Julka przechodzi samą siebie. Najpierw spała jak aniołek a teraz co chwilę wyje w niebogłosy nawet będąc na rękach. Ostatnio jadła o 5 rano, teraz jeść nie chce nic. Żadne zabawianie nie pomaga, sucho ma, nie mam pojęcia o co może jej chodzić

ASIOWO Gratuluję ząbka to teraz z górki.
STEPelek u córci ząbki zdążą jeszcze wyrosnąć Mareczek już prawie od dwuch miesięcy ma ząbki a justynka pierwsze miała dopiero w 10 miesiącu.
BLACK A MOŻE za ciepło ja ubrałas. Może ona pić chce. No chyba że ma kolki. A może ty się denerwujesz i ona to odczuwa. Nie wiem co ci poradzic. Jest w ogóle coś co ja uspokaja?

Asiowo gratuluję :-)
U nas sytuacja opanowała. Julka się uspokoiła. O mały włos a stanęłabym na rzęsach żeby tylko była cicho. Wpakowałam ją do wózka i zaczęłam delikatnie ją bujać i pomogło.

Normalnie padam z nóg. wszystko mnie boli i mam masakryczne kolki. Ja mam nadziej ze skoro teraz mam kolki to mój Kacperek po urodzeniu nie bedzie ich miał bo norlanie szok. Co do wychodzenia na pole to o ile mi wiadmo to mnie mama jak bylam mała brała dwór juz po tygodniu najpierw na 5 potem 10 min i tak stopniowo a ze to był poczatek lutego to cieplo napewno nie było:-p i co mam sie dobrze, zyje i w sumie to jestem okazem zdrowia.

Asiowo Gratuluję ząbka
dorom5 Ja mam 2 plaszczyki takie lekkie one są szersze wiec w jeden napewno sie zmieszcze w drugi jak sie upre to tez bo sie troche rozciaga no chyba ze m brzuch wyskoczy bardziej:-p co jest nieuniknione.
panistepelek A widzisz, sa calkiem innymi imionami:-)
EWI44 A to moze sanki skoro sniegu duzo:-)
Galarecia No własnie juz kasy brak na odmalowanie i płtyki:-( duzo nam pochłoneły meble do kuchni mimo iz po kosztach, no ale mam nadzieje ze jakos sie kase uzbiera i choc troche sie odnowi jak nie teraz to poźniej.
BlackWizard Ja bym zrobila podobnie tylko wsadzilabym dziecko do fotelika samochodowego albo lezaczka i tez bym bujala:-p

reklama
cześć dziewczyny, dzisiaj pierwsza nocka od nie wiem kiedy, że zuzanka spokojnie mi spała:tak: Ostatnio straszny nerwus się z niej zrobił,piszczy, krzyczy, aż bębenki bolą. Myślałam że to na ząbki ale dziąsła wyglądają normalnie. Nie wiem co jej jest:no:

umi2 współczuje kolek, znam to też tak miałam, i jeszcze skórcze łydek, okropieństwo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry