reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja tam J nie bralam ze soba do lekarza, ale caly czas mi to wypominal ze ma prawo itp... a teraz dupa...;)))
cholera duszno mi caly czas...i glowa jakos bolec zaczela... koncuwki sa do bani, nie mam wogole apetytu na sile zjadlam platki a teraz mam wrazenie ze zaraz je zwroce....

Kochane mam jeszcze takie pytanie, co dokladnie powinno sie wziac do szpitala dla dzidzi do ubrania, bo ja sie zastanawiam i nie wiem, wiem ze pieluszki, sudocrem i ciuszki ale cos jeszcze chyba trzeba, nie???

reklama
Madzia to super:-) co do zabierania partnerow to moj A chodzil ze mna zawsze.. moj gin zawsze nam wszytsko opowiadal, co gdzie jest i w ogole.. ale ja chodzilam prywatnie wiec to ianczej wyglada.. a Ty jak masz prywatnie czy panstwowow??

Snoopy wiesz ja Ci nie pomoge, bo u mnie w szpitalu dla malenstwa musialam miec tylko mokre chusteczki do pupki:) a tak to wszytsko szpital dawal.. wiec dowiedz sie moze jak to u Ciebie jest..
a jesli nie to wydaje mi sie, ze to co napisalas czyli ciuszki, pieluszki, ja natomias sudocremu bym, nie brala.. wystarczy zwykly krem pielegnacyjny.. ja np uzywam z Nivei ale wiem, ze dziewczyny chwala takze Bambino, nie wiem z jakiej Ty firmy masz kosmetyki dla malenstwa:-) no i mokre chusteczki.. u mnie natomias bardzo przydal sie smoczek:tak: sama pielegniarka od noworodkow mi go dala, bo lena traktowala cycka jak smoka:-)

kurde dziewczeta jutr mam USG u lekarza zobacze moje malenstwo:):) w koncu poraz pierwszy ciekawe jak sie rozwija i czy wszystko wporzadku jest:): juz sie nie moge doczekac... a czy moge zabra ze soba mojego partnera by takze zobaczyl?? nie bedzie t sprawialo problemu??

Mój ex był ze mna raz na USG i nie było poblemu. Z tym, że na badanie weszłam sama a później ginek zawołał go przez drzwi;-).

Kochane mam jeszcze takie pytanie, co dokladnie powinno sie wziac do szpitala dla dzidzi do ubrania, bo ja sie zastanawiam i nie wiem, wiem ze pieluszki, sudocrem i ciuszki ale cos jeszcze chyba trzeba, nie???

Myślę, że musiałabyś zadzwonić lub przejść się do swojego szpitala i zapytać, co oni tam dają. U nas szpital zaopatrzał we wszystko. Musiałam mieć tylko chusteczki nawilżające. Ale wzięłam ze sobą jeszcze ciuszki, bo wolałam żeby Hania jednak leżała w nowych niż w szpitalnych. A z kosmetyków to ja nic nie brałam, wszystko dostałam w paczce szpitalnej jako wyprawkę dla mam:-).
Snoopy, nie martw się, zawsze jak czegoś Ci zabraknie to ktoś z rodziny Ci doniesie;-).

madzia1225 ja mialam USG w piatek w szpitalu panstwowym, i jak lekarz mnie poprosil do gabinetu to zapytalam czy maz tez moze wejsc, to lekarz bez problemu sie zgodzil., ijeszcze mu mowil gdzie ma stanac zeby dobrze widzial, pokazywal tu raczka tu nozka, takze bylo bardzo przyjemnie, a jakie wrazenia:-)
Snoopy poszukaj w necie o wyprawce do szpitala, napewno gdzies to znajdziesz, pewnie jest to nawet na babyboom, bo tu jest wszystko:-)
my pedzimy do lekarza na wizyte, zobaczymy co tam nam powie

No wlasnie co stronka to inna wyprawka, u mnie w szpitalu wszystko trzeba miec swoje, tylko nie jestem pewna co dokladnie wziac... czy body na dlugi rekawek i spioszki czy body na krotki i pajacyki... wiem ze 3 czapeczki lapki niedrapki i jeszcze ze 2 pary chce wziac. mama z polozna rozmawiala i jak sie lezy na traku to nic ale jak sie idzie na poporodowa to najlepiej jak rodzinka ciuszki podwiezie;)))

co do kosmetykow dla naszej ksiezniczki to chyba z nivea bedziemy kupowali albo z johansona bo ja na nie nie mam uczulenia wiec i dzidzi tez nie powinna;))) husteczki mamy bambino juniorki;))) tez sama uzywam do demakijazu no i oliwka tez bambino;))) jarek mleczko z nivea kupil, zobaczymy jeszcze...;)))

Ja jestem panstwowo jutro mam w szpital usg bo dzis nie zdarzyl by moj A... przyjechac po mnie:):) mysle ze wpuszcza nas oboje :) no i juz czekam na ta chwile jak zobacze cos malego:) ahhh...

No wlasnie co stronka to inna wyprawka, u mnie w szpitalu wszystko trzeba miec swoje, tylko nie jestem pewna co dokladnie wziac... czy body na dlugi rekawek i spioszki czy body na krotki i pajacyki...

Ja polecam body na krótki rękaw i pajacyk:tak:, w domu Hania głównie tak była ubrana. Choć w szpitalu byłam schizol (wiadomo początki) i wolałam ubierać zapinaną koszulke, kaftanik i na to śpioszki. Bo bałam się ubierania przez głowę:-D. Także w szpitalu był komplet, koszulki, kaftaniki i śpiochy:-p.

Snoopy, ja polecam NIVEA, teraz wprawdzie mam Johnsona żel do mycia ciała i włosów i jestem bardzo zadowolona, ale jak Hania była maleńka używałam Nivea i nic się po tych kosmetykach jej nie działo:-).

reklama
Madzia, a Ty widzę mieszkasz niedaleko mnie:-). Najbliżej ze wszystkich osób, które poznałam na tym forum;-). Także zapraszam na kawke;-).

Do góry