reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
chwilami wstaw sobie suwaczek ile jeszcze czasu do zajscia w ciaze :-D szybciej Ci mina te dwa lata :-)

Wspaniały pomysł :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:
Zaraz to zrobię :tak:

madziu Mi się bardzo podoba pomysł Oliwki. Kartka na Dzień Matki a w środku napisać że niedługo będzie obchodzić Dzień Babci (chyba że już go obchodzi).

Faceci potrafią być naprawdę strasznie. Kiedy moja koleżanka Magda dowiedziała się że jest w ciąży to facet o niej nagle zapomniał. Parę miesięcy po porodzie miał czelność do niej przyjść i poprosić o numer dziewczyny którą poznał na dyskotece (dowiedział się, że Magda ją zna). Krew mi się w żyłach zagotowała jak się o tym dowiedziałam!!! :wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Moim zdaniem lepiej wychowywać samej niż w chorej rodzinie gdzie - spokój- to tylko puste słowo. Znam to z własnej autopsji :baffled::-( Ale o przyszłość dzidzi trzeba walczyć! Alimenty i nie ma przeproś. Gdyby ojciec mojgo Sz. nie płacił na niego alimentów nie miałby szans na studia i tkwiłby w popergowskiej wiosce szukając pracy w okolicy. To że nie kwapił się, żeby zobaczyć od 14 lat syna to inna sprawa :crazy:. I wiem, że Sz. bardzo boli to że ojciec mieszka 40 km od niego i ma go w d****.

Dlatego dziewczyny, jeśli facet chce utrzymywać kontakt z dzieckiem nie zabraniajcie mu, nie utrudniajcie, schowajcie urazy do kieszeni i pozwólcie żeby Wasz Skarb miał tatę bo nawet nacudowniejsza mama na świecie nie wypełni pustki.

ulala ale epopeje naprodukowałam ;-)

Witam wieczorkiem, byłam na 50leciu pożycia małżeńskiego babci i dziadka, jakie to słodkie, tyle lat.
Baśka studiuję pedagogikę – profil wychowanie obronne z problematyką przestępczości, brzuszek koniecznie wstaw
Netgirl biedna, a w dzień masz jak się zdrzemnąć??
Snoopy, ja mam dziewczęce, będę sprzedawać, jeszcze nie wyceniłam, wstawię na forum jakby co, jakby ci się coś spodobało, bo ja i siostra chłopca będziemy miały raczej
Madzik to pewnie siostra dobrze ciąże znosiła, ja to ledwo buty nakładam, czasami mąż mi pomaga jak jest obok bo ciężko już się robi
Madzia1225 miałam taki sam problem w grudniu 2007, jeszcze okazało się ze siostra też jest w ciąży i powiedziała o tym rodzicom. Ja czekałam na potwierdzenie od lekarza. A powiedziałam tak: nie mogłam się przełamać, chodziłam z moim lubym za mamą, może z godzinę, nie mogąc z siebie słowa wydusić. Ona do mnie ty chcesz mi coś powiedzieć, ja ze tak, ona chyba wiem co, w ciąży jesteś, ja ze tak, pokazaliśmy wtedy zdjęcie USG, mama poszła do tata z nim i mówi: Ty następna w ciąży! Później było tylko planowanie ślubu, a bałam się tak jak ty, ze mama coś mi powie przykrego itp. A okazało się zupełnie inaczej, może u ciebie będzie tak samo, pójdź do matki z chłopakiem i powiedzcie to dla niej, czym szybciej, tym lepiej, bo oszczędzisz sobie stresu, a przez pierwszy trymestr musisz bardzo o siebie uważać. Powiedz prosto z mostu, jak dasz radę, ja nie dałam rady, mama się sama domyśliła, jakoś jak mnie zapytała było mi łatwiej powiedzieć, niż miałam sama to z siebie wydusić, a po tym było mi o 100kg lżej na duszy, bo już nic mi na przeszkodzie nie stało
FemmeFatal, witamy, przyłącz Się do nas, będziemy się wspierać wzajemnie, wstaw jakieś suwaczki : ) A dzieciątko ci wszystko wynagrodzi, facet w niczym ci nie będzie potrzebny.
A teraz zbieraj wszystkie paragony które wydajesz na dzidzię, w przyszłości mogą ci się przydać. A jak raz uderzył to będzie cały czas. Przebolej to, znajdziesz kogoś wartościowszego
Oliwka ciebie to tylko podziwiać, ze tak świetnie sobie z dwójeczką radzisz, ja boję się jak z jednym sobie poradzę, liczę na instynkt, bo noworodkiem ani niemowlakiem się nigdy nie zajmowałam

Ja pierdziele nie bylo mnie od 16 a wy nadrukowalyscie jak nigdy!!! Dopiero czytac skonczylam;P
Bylismy z J na spacerku z piesem po drodze do lodziarni wstapilismy a jak juz wchodzilismy do mnie na podworko to wyczulam grilla;))) A od bramka do domu jest jakies 300m;))) Smiac mi sie chcialo jak Douglasik Jarka ciagal a jak hja go bralam to ladnie przy nodze szedl;))) wie ze pancia dzidzie bedzie miala;)))
Madzia u mnie niby mama sama sie domyslila i zadawala pytania typu: kolezanko a kiedy ty okresik ostatnio mialas?? A ja sciemnialam ze tego i tego... Wiedzial co sie swieci a mimo to jak oznajmilam calej rodzince (24.12) ze jestem w ciazy to jakos mi ulzylo, a mama chyba sie troche uspokoila bo zobaczyla ze taty nie wkurzylam ta nowina;)))) Normalne ze na poczatku sa wsiekli mowia ze zycie sobie spie...as itp a jak juz coraz blizej konca to sie robia bardziej niecierpliwi niz ty bo to w koncu wnuczus bedzie;))) Ja ostatnio mialam ostatnie USG i tacie zdjecie z niego pokazalam, nie mogl sie napatrzec;))) Tylko troche zly na nas bo on by wnuczka chcial (jestem jego najstarsza corka, z pierwszego maluzenstwa mojej mamy tez jest trojka) i byl by dziadkiem numer 1 a tu klapa bo podobno wnusia bedzie, moja mama wniebowzieta normalnie bo starsze rodzenstwo samych wnuczkow produkowali;)))
fammefatale kochana zapomnij o TYM CHAMIE!!!!! Moj brat tak traktuje swoja dziewczyne, czasami mi jej szkoda chociaz za bardzo jej nie lubie... On ja bije, poniza i wogole gorzej jak psa traktuje!!! A ona swiata poza nim nie widzi i on to wykorzystuje, jak by mu pokazala ze jest silna i ma go w dupie to by ja traktowal tak jak moj mnie.... (to ja jestem gora i ja go bije;)) Ciesz sie swoim malenkim skarbem, jak juz bedzie na swiecie zobaczysz ze wszystkie krzywdy ci wynagrodzi i zapomnisz o bolu jaki jego ojciec ci zadal!!! Wierze w to ze napewno znajdziesz ta droga polowke i bedziecie razem szczesliwi;))) Co do rachonkow to zbieraj wszystko!!! Ja tez zaczelam zbierac bo moj Debilek zaczol odstawiac i wole byc przygotowana!!!
Ona mika ja to juz w japonkach dluzszy czas pomykam bo w adidaski stopy juz nie wcisne, no chyba ze taty ale jak na podworku jestem;)))
UUUUUUU to chyba bedzie moja najdluzsza wypowiedz w histori tego forrum;))) HiHiHi

netgirl musiałam wybrać jakąs datę w przedzialne 2-3 do przodu i wybrałam moje 22 urodziny ;-) Dlatego wyszło 2 i pół roku, a przed chwilą wyliczyłam data idealna bo będę mogła odbyć staż w szitalu po licencjacie bo będąc w ciąży byłoy to niemożliwe :baffled:.

O matko dziewczyny 4 strony musialam nadrobic, a jak juz nadrobilam to nie pamietam, co chcialam do kogo napisac:wściekła/y::wściekła/y: kurde.. :-D

Po pierwsze witam nowe mamusie:* Madzia1225, FemmeFatal witajcie:-) oraz przyszła mamusie Chwilami witaj:-) chyba nie pominelam nikogo:)

Madzia hmm pamietam dokladnie jaki ja mialam problem, zeby powiedziec to mamie, mimo tego, ze mialam skonczona szkole z matura, sudium, maialm zaczac szukac pracy a tu taka niespodzianka.. czułam sie jakbym miala wlasnie 17 lat:-)(bez obrazy dziewczynki:-)) ale mama sie sama domyslila.. wiec jak to z siebie wykrztusilam to sie ucieszyla.. zreszta to ich pierwsza wnuczka:-) mialam potem wsztystko co chciaolam (do tego ciaza zagrozona, tylko lezec, wiec wszyscy skakali kolo mnie:-D to byly czasy:-D:-D:-D) wiec moze, powiedz po prostu mamie ze bedzie babcia.. ja tak to wykrztusialam a zaczelam zdanie: "mam nadzieje, ze nie bedziesz na mnie zla":-D:-)
FammeFatale dziewczyno glowa do gory:-) jestes w ciazy, nosisz w sobie najpiekniejszy cud. a ten facet niech zaluje, ze zostawil wspanialam dziewczyne, ktora nosi jego dzidzi.. mezczyzni czasem zachowuja sie jakd zieciaki niestety.. moj ma 24 lata a czasem brak mi slow na niego.. wiec glowa do gory.. masz teraz nas:-D:-)wszystko sie jakos ulozy:-)

Netgirl planuje jeszcze jedno dzidzi, ale potrzebowalam kasy na kolejne ciuszki dla Leni wiec sprzedalam te:) a jestem na 99% pewna, ze drugi bedzie chlopczyk, wiec jak on by wygladal w dziewczecych ciuszkach:-) a do tego na jesien przenosimy sie do Anglii wiec nie bede tego targala ze soba:-D
Ona Mika zdjęcia wstawione:-) a co do kierunku to ciekawy, nie slyszlaam jeszcze o takim.. ja tez studiowalam pedagogike ale opiekunczo-wychowawcza i resocjalzacyjna ale musialam przerwac, nie dalam rady z Lena:-( trudno..

Dzien dobry kochane, jaki mamydzis piekny dzionek:-)
Witam nowo przybyle mamusie i przyszle mamusie:-)

ja swojej mamie powiedzialam prosto z mostu, cos tam mialysmy robic, i ja powiedzialam ze ja nie moge, a ona taka zdziwiona ze dlaczego??? a ja na to ze jestem w ciazy, moj brat to caly tydzien banana na twarzy nosil, tak sie cieszyl, a o moim tacie nie wspomne, on juz 2 lata temu sie wnuka dopominal:-)

Mojej kolezanki mama jak sie dowiedziala ze ona jest w ciazy to poszla na dyskoteke i sie upila z przerazenia, a potem to jak z jajkiem sie z nia obchodzila, tak sie o nia i o dziecko martwila:-)
Kochane glowy do gory, czasami tak jest, ze zycie rzuca nam klody pod nogi, nie wszystko wychodzi tak jak bysmy tego chcialy, ale takie wlasnie jest zycie, a my musimy dalej walczyc o swoje szczescie, bo MY jestesmy najwazniejsze na tym swiecie
buziaczki

reklama
Witam wszystkich :-) witam tez Madzia1225, FemmeFatal ,Chwilami,
Rozpisalyscie sie ze HoHo :-p

u Nas tez ladny dzionek sie zapowiada !! Narazie Ala spi a ja wlasnie przygotowuje obiad , dzis zapraszam na rosolek z makaronem i ziemniaczki z kurczakiem :-)
Wczoraj Luska wreszcie zaczela chodzic ,nawet nie wiedzie jak sie ciesze :happy:chodziaz dzis jak wstala to dalej na raczkach czlapala po pokoju :-) i tutaj mam pytanie do baska201 - Twoja Lenka chodzi juz ? i ania_zywa Hania kiedy zaczela chodzic ?

Ja to przedewszystkim musialam powiedziec Przemkowi ze jestem w ciazy(16lipca wyjechal do Niemiec do pracy ) . SPANIKOWAL troszke :-D Swoim rodzicom nie musialam mowic bo mama sama zaczla cos podejrzewac ale ani ja ani Ona nie mowilysmy o tym !! dopiero jak wrocila do domu cala przekomnieta to powiedziala,,dziewczyno moglas zadzwonic po ojca to by wyjechal po Ciebie,teraz musisz tymbardziej uwazac na Siebie a tak wogole to ktory to tydzien,, tata oczywiscie zakazdym razem jak wychodzil do sklepu to zadawal pytanie ..kupic Wam cos..:-) od strony P wiedziala tylko jego siostra(Iwona) ,no a tesciowie dowiedzieli sie w niedziele po obiedzie,zawolalismy mamuske bo myla naczynia i zaczelismy mowic a raczej P ,, ze jest taka sprawa,, i nagle wypalila siostra ..Zostaniecie dziadkami.. i bylo wielkie OOooo :szok: ogolnie dobrze to przyjeli, powiedzielismy ze juz jest termin slubu na luty:-) i tez bylo ... :szok: tesciowa potem mowila ze Ona myslala ze chcemy oswiadczyc ze bedziemy chodzic ze soba tak na powaznie a tu taki SURPRISE :-D druga siostra odrazu wyskoczyla z pokoju ze juz orkiestra ta co grala na weselu I ma ten termin zajety :-D ale sie rozpisalam :rofl2:

Do góry