reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BlackWizard- Ja mojemu młodemu odrazu dawałam pieluszki 2 lepiej jak sa troszke wieksze niz potem ma coś wyleciec..też używałam Huggies-ów teraz mamy Pampersy i kiedys tesciowie kupili dwie paczki pampersów rozmiaru 2 bo były w przecenie i okazało sie ze sa juz za małe i mam teraz całe dwie paki...czekają na braciszka hihi :) To Super ze Ci tyle zjada mój mały ma juz 3 miesiace a jeszcze nie zjada 140 moze czasami jak jest bardzo glodny ale tak to 100-120. Bardzo dobrze ze tyle je bedzie taka do kochania a takie dzidzi są najlepsze :)

No ja jestem w szoku, bo Julka ma 11 dni a apetyt straszny, zresztą co widać po jej buźce bo robi się mega okrągła :-) Ja chyba lada dzień też zmienię pieluszki na dwójki, tylko poczekam aż ta paczka się skończy.

reklama
BlackWizard- Jej takie sa kochane maleństwa..:) maleństwa takie kochane z okrągłą buzią mniam nic tylko zjeśc.

Tak zmieniając temat...to wiecie co. Kazda z nas tutaj napewno narzeka na swojego męża. Denerwuje nas o to czy tamto ze pojdzie z kolegą na piwo ze czasem sie pokłóci o głupote...a przed cwilą weszłam na wątek o samotnych mamusiach i aż mi sie łza zakreciła w oku...jakie te kobiety są biedne takie samotne....zdołowane...a jednak silne i cieszące sie swoim maleństwem. Dlatego cieszmy sie ze mamy się komu wyżalic, do kogo przytulic, z kim porozmawiac i najwazniejsze ze ze nasza pociecha ma wspaniałego ojca. Bo jest tak wiele dzieci ktre go nie mają. Czy nie mam racji... Ja sie strasznie ciesze ze trafiłam na takiego faceta ze mam na kogo liczyc i ze mnie ktos kocha tak samo mocno jak ja.Wiadomo nie jest czasami za kolorowo kazdy ma swoje przeiwnienia. Ale nigdy w zyciu mi nie wygadał i napewno tego nie zrobi ze złapałam go na dziecko albo ze miałamn usunąc ciąze lub tez inne takie rzeczy. Strasznie wspolczuje takim kobietom...

ide na spacerek z moim Sebastiankeim poki ładna pogoda:):)

Zimka - witaj, zobaczysz Ci szybciutko czas minie;o) ja obecnie jestem w 9 miesiącu i też już nie mogę sie doczekać maleństwa, ale na pewno wszystkie kobietki na forum to potwierdzą, że każda z nas nie mogła lub nie może sie doczekać;o)

BlackWizard - kobietko opowiadaj jak Ci minął ten tydzień z córcią... jak sie teraz czujesz i wogóle wszystko wszystko... ;o) Pozdrawiam dwie kobietki ;o)

Galarecia - gratuluje zdanego egzaminu z geografii ;o)

I ja mam teraz egzaminy - sesja... 2 zaliczenia mam juz z głowy i jeden egzamin... zostal jeszcze tylko jeden prawo miedzynarodowe za 3 tyg... mam nadzieje ze albo urodze i nabiore sil albo jeszcze nie urodze:> a jak nie to jest jeszcze poprawka:)

Dzięki dziewczyny za gratulacje.

czarnuszka88 mój Adaś skończył 6m-cy. Z resztą mam suwaczek i można zobaczyć.
A on w sumie od samego początku przesypiał całe noce albo budził się tylko raz koło 4 nad ranem..
Co do facetów to ja się zgadzam, nie zawsze jest kolorowo ale mamy kogoś bliskiego i ojca dla dziecka, a to jest bardzo ważne.

BlackWizard tak, to może być od banana. Nie zaleca się ich jedzenia gdyż wywołują uczulenie oraz problemy z wypróżnianiem..

krystynka88 więc życzę udanego egzaminu no i w terminie. I dużo sił na tą końcówkę ciąży.

Ostatnia edycja:
Krystynka88 a powiem Ci, że jestem z malutkiej bardzo dumna ;-)Jest grzeczniutka, zero kolek i problemów z brzuszkiem, apetyt ma, budzi się co 3-4 godziny, ale póki co nie jest to uciążliwe i nawet dużego zmęczenia nie odczuwam. Z początku miałam tylko problem z kąpielami, bo darła się w niebogłosy, ale teraz już się przyzwyczaiła i wszystko znosi dzielnie. Czasem tylko płacze przy myciu główki. Pępuszek ma prawie zagojony. Na razie jestem z niej dumna :-) Myślałam, że początki będą trudniejsze :-) Tylko ja trochę ubolewam nad szwami, ale jest już coraz lepiej :-) Generalnie jestem szcześliwą mamusią :-)

Galareciu tak też myślałam :baffled: No nic, muszę się wziąć porządnie za utrzymanie diety jak należy. a jest czasami ciężko :sorry2:

Mnie mój Grzesiek rozśmiesza, bo ciągle mówi, że z Julki modelke zrobi :-D No i racja, niby nasi faceci nie są idealni i czasami dostajemy od nich białej gorączki, ale samotne mamusie przeżywają coś o wiele gorszego :-(

firanka Oj to fajnie, że twoja Córcia tak z tym spaniem się nauczyła :)

zimka - Witaj na forum. Będziesz mieć chłopczyka czy dziewczynkę?

Black_Wizard - całkiem możliwe, że to właśnie od banana.
Ja dziś mojej Klaudi po raz pierwszy dałam takie świeżego banana a nie ze słoiczka.

galercia - I ja gratuluję zdanego egzaminu.

Znowu mnie dawno nie było i znowu nie nadrobie:sorry2:.Mała wisi mi na piersi i ciezko sie pisze jedna reką;-).

Galarecia gratulacje!

BlackWizard żadnych bananów!Ja mam wrazenie ze w ogole nic nie jem:dry: bo stosuje diete ktora poleciła mi pediatra.Strasznie monotonna ale od kiedy ja wprowadziłam, Hanie przestał boleć brzuszek.

A samotnym mamusia nie jest tak źle:-p:-p:-p.Tzn przynajmniej ja sobie radze:-p

Witam mamusie, u nas w koncu byla spokojna nocka, oszukuje troche mala woda, i jest w nocy spokojniejsza
BlackWizard dobrze ze z malutka nie masz problemow, ale nie chce Cie martwic, u nas kolki sie zaczely jak mala miala 3 tygodnie, wiec oby Was to ominelo
Firanka super ze Corcia juz chodzi, pewnie jestes z niej mega dumna???

reklama
Do góry