reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Polna no juz wczoraj bylismy u niego.. biedak moj:-:)-(
a co do Ali to musi to zabawnie wygladac:-Dale wiem, ze zabawne nie jest:-pLena znowu pluje mi.. tzn wiesz probuje robic tak jak sie myle zeby i wypluwa wode.. ona zawsze ze mna myje wiec widzi.. ah te nasze dzieci papugi:-D:-D

O matko biedna Oliwka.. co one obie musialy przejsc.. to jest najgorsze w roli ammy.. jak stanie sie cos dzieku to my cierpimy 2 razy bardziej:-(

reklama
Basia no to dopiero musi wygladac :-):-D
Moja ostatnio cos zabkow nie chce myc :dry: znaczy paste wylizuje ze szczoteczki ale myc to juz nie chce :no:
Wiesz najgorsze jest to ze potem trzeba Ja cala przebierac a potem jeszcze kapac bo z wlosow robia Jej sie kluchy a Ona mi jeczy ze ma tfu na glowce :-D
A u Was jest zima ? bo u Nas zero sniegu juz od paru dni :-p
ale dla mnie moze tak byc :tak:

Jak bedziesz u A to mozesz go pocalowac od Polnej :-p:-):rofl2:

Basia, Polna dzieki...:tak:Jestem wyonczona... P. w pracy:-(czekam az mała połozy sie na 1 drzemke... narazie sprobujemy w nocy dawac wode lub herbatke... moze pomoze:zawstydzona/y:nie chciałam jeszcze jej mleka wprowadzac ze wzgledow finansowych, bo jednak duzo kasy oszczedzamy na moim mleczku:zawstydzona/y: heh...

Biedna mała Oliwka! Oby szybko raczka jej sie zagoiła... i jaka dzielna! Cudowna dziewczynka:tak:

Witam mamusie
Asiowo kochana wiem co czujesz, u mnie nocka tez straszna, mala budzila mi sie co godzine, juz nie wiem co jej jest, kolki minely, a to ciagle wybudzanie sie zostalo, dzis zauwazylam ze to nie przez gazy, bo jak robilam jej masaz w nocu to nie bylo baczkow, za to w nocy sama bez problemu pierdziuchala, ale sztywnieje i prezy sie niesamowicie, juz nie mam sil, i tez sobie smoka z cyca zrobila, bo tylko tak sie uspokaja, jakby z nami nie spala to ja bym w nocy nawet 5 minut sie nie zdrzemnela, a glowa mnie dzis strasznie boli
baska201 to super ze zabieg sie udal
polna_N jest taka fajna stronka ciufcia.pl dla maluszkow i tam sa takie gry dla dzieci, i jedna jest o myciu zabkow, moze to pomoze Ali???
umi2 zgaga jest dosyc czesta przypadloscia w ciazy, a to ze maluszek Cie wkurza to normalne, ja tez przez to przechodzilam

Oliwka oby malutka dobrze znosila ten gips, biedne malenstwo musi sie meczyc, a jaka dzielna kobietka z niej

Madzik... ja przez pierwsze miesiace starałam sie to wytrzymywac, ale ile mozna:confused:Na poczatku dziecko musi sie nauczyc kiedy jest dzien, a kiedy noc, itd... i byłam wyrozumiała, ale po 7 miesiecach trace cierpliwosc, ile mozna nie spac w nocy... idzie sie wykonczyc:zawstydzona/y:

Asiowo moj maly tez sie non stop budzil w nocy bo caly czas byl glodny do tego slabo przybieral na wadze lekarka powiedzialam zebym go dokarmiala tylko ze najpierw dawal mu cyca a jak tam sie skonczylo to i tak prawie cala porcje wypijal niestety wkoncu przestal chciec w ogole odemnie jesc i przeszedl zupelnie na butelke no ale teraz zasypia kolo 24 (ostatni raz je kolo 22) a nastepne karmienie ma kolo 7 niesety faktem jest to ze tak jak wspomnialas mleko to jednak jest wydatek.

Ostatnia edycja:
No tak, ale u mnie to inny problem, bo mała ładnie przybiera na wadze, az za bardzo:-p a w nocy mała nie je, tylko ciamka cyca i własnie dlatego zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z cyca... nie dlatego, ze mała głodna:tak:Narazie chyba przeczekam, w nocy bede probowała jej podawac herbatke... jak do miesiaca nie bedzie poprawy koniec z cycusiem:tak:

Polna ok ucaluje:-D;-):-p co do tego mysia zabkow to sprobuj jej moze przez jakies pare dni nie dawac pasty.. ja tak robie, bo lena i tak ta pasta nie myje tych zebow i tak.. wiec daje jej bez a ona fajnie myje zabki.. potem ja poprawiam..

Madzik wspolczuje Ci. Ciekawe czemu tak jest u Ciebie.. od poczatku same problemy.. mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy..

Asiowo a moze tylko na noc dawaj jej mleczko z butli.. My teraz tak robimy i przez miesiac idzie nam tylko jedno opakowanie.. wiec to chyba nie tak duzo.. kiedy przyznam bylo ciezko 11 opakowan na miesiac:-D:baffled:masakra..

Aaa mialm sie jeszcze zapytac: Polna a jak tam u Was z nocnikiem?? Bo u nas powoli powoli i zaczyna zalapywac:-)

Ja dokarmiam małą Humaną bo mamy problemy z karmieniem. Mam mnóstwo pokarmu, twarde piersi i Hance trudno się przyssać. U nas nakładki się nie sprawdziły. Młoda w ogole nie potrafi się nimi posłużyć. I teraz wyję z bólu przy każdym karmieniu bo pogryzła mnie straszliwie

Miałam to samo i odciąganie bardzo pomogło. Dobrze, że ojciec Hani się zjawił :tak: A swoją drogą Hania to bardzo ładne imie :-)

A ja dziś jestem w szoku. W nocy mała jadła jak szalona, udało mi się odciągnąć jeszcze 125 ml mleka, a ona wciągnęła to przed chwilą wszystko na raz . Mały głodomorek mi rośnie :-)

Wczoraj byliśmy małą zarejestrować ;-)

reklama
Umi2 - Nio tak wyszło, że taki termin Mu przypadł. To jest możliwe że Nasze Maluszki uciskaja Nam już żołądek, mój już jakiś czas mi uciska, aż mnie bolą żebra - ciągle pozycje siedzące musze zmieniac, albo sie prostowac itd. A na zgage możemy brac Rennie :-) Nie zaszkodzi Dzidzi. Lub pij kubek ciepłego mleczka :-)
Asiowo - Nie możesz w weekend troche pospac i odpoczac zeby Twoj P. zajął się córeczka? :-( Wtedy bedziesz wyspana to inaczej spojrzysz na wszystko.
baska201 - To widze że tylko ja wyjątkowo dziś się wyspałam, spałam tak długo aż sama się nie obudziłam, nie czułam od rana kopków, mocny sen miałam.
Polna_N - To Oliwka musiała byc naprawde dzielna :-( Kochana córeczka. Wogole mam taki charakter że byłabym wściekła na teściówke...
Za 13 tygodni rodze! :-D Odliczam te dni jak nie wiem :-)

Do góry