reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorom gratuluję potwierdzenia,że to synek:-) I tego,że już taki duży:tak:

Umi ja długo planowałam wyprowadzenie się z domu,a jednak sama wyprowadzka była spontaniczna,bo w 1 dzień znaleźliśmy mieszkanie i na następny dzień już pakowaliśmy swoje rzeczy.Byłam tak podekscytowana,że o niczym innym nie myślałam.Dopiero później pomyślałam jaką byłam egoistką,bo oznajmiłam to mojej mamie o nic nie pytając.Mój tato akurat był za granicą,a ona została sama...To znaczy z bratem,którego i tak nigdy nie było w domu i z masą obowiązków.Sama.Strasznie za nią tęskniłam.Za nią,za tatą,za bratem,babcią i nawet za naszym psem.Za tym,że w domu nigdy nie byłam sama,a w nowym mieszkaniu prawie cały czas sama...Płakałam w poduszkę jak mała dziewczynka...Zasypiałam i brakowało mi domu...Mieszkam tu już prawie 2 lata i nadal często tęsknię.Ale myślę,że gdybym wyprowadziła się później byłoby tak samo.To nie zależy od wieku tylko od człowieka.Ale kiedyś musi to nastapić.Głowa do góry na pewno sobie poradzisz:tak:

AdiLea dobrze,że ojciec Hani się zjawił.Rozmawialiście ze sobą???

Pola nam lekarka mówiła,ze po tek szczepionce zrobi się coś takiego i że nie wolno tego moczyć rzy kąpieli.Ale Fabiankowi zrobiła się tylko taka fioletowa kulka pod skórą.Może dla pewnosci idź do lekarza i zapytaj?

reklama
WItam Mamusie;-) ja na chwilke bo za bardzo czasu nie mam na pisanie i przepraszam ze nie wszystkim poodopisuje :sorry::-(
dzis jak pojechalam o 9 tak wrocilam po 12 a i tak skarbowka nie zalatwiona bo dzis szanowny pan powiedzial ze z dokumentami nie tutaj mam isc gdzie mieszkam tylko tam gdzie P jest zameldowany - czyli Debica :wściekła/y:
cholera mnie trafi z ta jazda , jak P wroci do Polski to kaze mu sie przemeldowac a jak nie to wyganiam do tesciowej :-D
A no i zamowilam dzrwi wejscowe :tak: jak przywioza to zrobie zdjecie sie pochwalic :-) ale dopiero za jakies 6 tyg przyjada :confused2:

Umi GRATULUJE mieszkanka :tak:;-) fajnie ,wreszcie bedziecie Razem ;-)

Czarnuszka wybacz ale nie toleruje 3postow pod rzad :no: i dlatego polaczylam - mam nadzieje ze sie nie gniewasz ;-) i witam na BB :tak:;-)

Pola wiesz z tego co wiem to po szczepionce na gruzlice jezeli cos takiego sie pojawi nie mozna niczym przemywac bo samo powinno sie zagoic a trzeba tylko bardziej uwazac przy kapieli zeby nie zamoczyc :tak: no chyba ze Ludwis ma wysoka goraczke to idz do lekarza tak to nie widze potrzeby !! nie martw sie bo niektore dzieci tak reaguja na ta szczepionke i taka krostka moze utrzymywac sie nawet przez pare tygodni ;-)
to normalne , a jak pozniej pojawi sie blizna po Niej to bedzie CUD ,MIÓD, MALINA - szczepionka sie przyjela i nie bedzie trzeba powtarzac , chyba sprawdzaja to w 6 miesiacu z tego co pamietam ?!

Wszystkie nowe Mamusie WITAM ;-):tak:

Ostatnia edycja:
Witam mamusie, jakos nie pisze ostatnio, bo nie mam weny a i nic ciekawego sie u nas nie dzieje, mala rosnie w oczach, raz ma lepsze dni a raz gorsze, dzis ma chyba ten gorszy, ale teraz wlasnie spi
AdiLea i jak tam pom spotkaniu z tatusiem malej???
pola997 moja mala tez miala taka krostke, i sie nawet przestraszylam, ale przeczytalam na forum ze tak ma byc, i krostka u mojej niuni juz znikla
Olena262 ja nie do konca jestem zdania zeby nie dokarmiac, nawet lekarze kaza dokarmiac dzieciaczki jak slabo przybieraja na wadze
Oby majej pomogly te lekarstwa
Umi co do karmienia przez nakladki to moja caly czas tak cyca ciagnie, mala po urodzeniu strasznie mi pokaleczyla brodawki, a nakladki pomogly i juz tak zostalo
A co do mieszkania, to wiem co czujesz, ja mieszkam u meza, i tez mi bylo ciezko, ale bardzo szybko sie przyzwyczailam, do mamy mam 5km, i jezdzimy tak praktycznie co 2 dzien, dzis tez sie wybieramy, wiec tak bardzo sie tego nie odczuwa, a jak urodzisz to bedziesz z malenstwem miala gdzie na spacerki chodzic:-)

Co do dokarmiania to ja nie wiem bo nie musiałam, mam dość pokarmu i karmie piersią, ale sama się zdziwiłam tą sytuacją.

Powiem wam ze bylam w totalnym szoku kiedy zobaczylam go pod urzedem.Nie sadzilam ze się zjawi i wczoraj pół nocy smarowałam pozew o uznanie dziecka.Zła byłam strasznie bo miałam ambitny plan przeciągnięcia go przez sądy.No ale przyszedł i powiedział ze mała jest jego córką.Z jednej strony to dobrze bo taka postawa wiele ułatwia ale z drugiej po prostu wolałam go nie oglądać.Wiem ze przyszedł tylko dlatego żeby nie płacić za badania genetycznie.Generalnie ma nas w dupie i wisi mu totalnie co się z nami dzieje.Zaproponowałam mu żeby zobaczyl dziecko ale stwierdził ze nie chce.Chyba nie był świadomy jak wiele kosztowały mnie te słowa.Wróciłam do domu,przeryczałam kilka godzin, bardziej ze złości niż pretensji.No ale dobrze ze mamy to juz za sobą.Jeszcze tylko kilka kłótni o wysokość alimentów zniknie na zawsze z naszego życia.Nawet nie chce się zastanawiać czy naprawde jest to to czego chce i co będzie dla małej dobre.

Ja dokarmiam małą Humaną bo mamy problemy z karmieniem. Mam mnóstwo pokarmu, twarde piersi i Hance trudno się przyssać. U nas nakładki się nie sprawdziły. Młoda w ogole nie potrafi się nimi posłużyć. I teraz wyję z bólu przy każdym karmieniu bo pogryzła mnie straszliwie

AdiLea - Bardzo ładnie imię ma Twoja córeczka :).
Co do tych problemó z karmieniem, może spróbuj przed odciągać trochę pokarmu, by piersi nie był takie twarde.

pola997 - Tak, nadal karmię jeszcze troszkę piersią.
A co do tych wymiotów to raczej prze proszki, już drugi raz tak miałam.

Olena262 - Ja do 6 miesiąca karmiłam tylko piersią... A teraz stosuję też mleko modyfikowane gdy robię Małej kaszkę.

Witam :)
EWI44 -
noooooo az strach sie przyznac bo aż 88kilo!!!! 3 miesice po ciązy w ciazy wazylam 102 tylko ze mam 177cm wzrostu to tak az bardzo sie w oczy nie rzuca
POLNA N - nie no spoko :) nie gniewam sie jeszcze sie tak nie znam jakbyt tu odpisac z 3 strom kazdemu za jednym zamachem
Baska201 - noooo blisko fajnie kurde a ja z powrotem w jeleniej mieszkam
Dorom 5 - no tak tak.....troche racja ale bede sie cieszyc dwoma hehe :p
A tak wogóle to byłam dzisiaj na spacerku z moim młodym i poszłam do kolezanki i ona ze tak powiem ma domek w polach i tak strasznie wiało ze mi sie wozek przechylił ledwo go utrzymałam zeby sie nie przewrocil ale sie bałam mówie Wam i jeszcze nikogo do okoła. Masakra

Ostatnia edycja:
Umi2 - Tak to jest, przeprowadzka to jak odcięcie drugi raz pępowiny :-) Ja Cię rozumiem.
No to jak będziesz wiedziała to pisz mi tu szybko ile Kacperek będzie ważył :-)
Panistepelek, pola997, Ania2608 - Też się ciesze że wszystko okej :-) Też chciałam miec bardzo Synka - oczywiscie z córeczki tak samo mocno bym się cieszyła :-)
AdiLea - Bardzo ładnie HANIA, i to chyba dobrze że ojciec uznał córeczke. Tak powinno byc. A jego słowami się nie przejmuj... widocznie taki z niego typ... że brak słów.
Olena262 - Krople i maśc napewno pomogą, trzymam kciuki żeby szybko to nastąpiło.

Hej mamuski:-)
Przepraszam, ze dzis nie pisze a do tego, ze nie odpisze kazdej z Was ale mialam dzis straszniy dzien.. A mial w koncu ten zabieg na bark.. ale sies tresowalam.. jak zadzwonil do mnie to odetchelam z ulga ale slyszlama, ze Go boli.. Moj biedaczek:-(

AdiLea dobrze, ze przyszedl uzanc dziecko.. kazde dzieciatko zasluguje na to by miec "ojca" nawet na papierze.. Glowa do gory. zapomnij o nim.. napewno poznasz jeszcze lepszego faceta, ktory pokocha i Ciebie i Hanie:-) wszystko sie ulozy..
wiem, ze myslisz, ze latwo nam sie mowi ale naprawde bedzie dobrze.. :tak:

reklama
AdiLea ładnie córkę nazwałas. A facetem się nie przejmuj. Widocznie już się nie zmieni. Ważne że uznał Hanię.
BAŚKA Fajnie że już po zabiegu. Dobrze że jest ok.

Do góry