reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Galarecia oooo Ala tez sie obudzila o 7:30 :-)
wiesz mi sie wydaje ze 4-5 lat wielkiej roznicy nie robi , tylko trzeba odpoczatq wlaczyc starsze rodzenstwo do pomocy przy najmlodszym to i pozniej jak beda starsi beda mieli dobry kontak ze soba !!
Niektore pisaly ze maja strasze rodzenstwo o 5 lat i dopiero teraz maja lepszy kontakt a ja uwazam ze to wszystko wina rodzicow bo nie umieli tego polaczyc:no:
Wspolne zabawy,chwalenie i dziekowanie za pomoc przy rodzenstwie duzo daje a nie mowienie - idz do swojego pokoju bo mi przeszkadzasz itp. :sorry2:

Firanka noooo bylam,zobaczylam i CHWALE :tak::-) slicznie wyszlas a najabrdziej to mi sie podoba w tych kozaczkach ;-):-)
mrauuu dzikuska z Ciebie :zawstydzona/y::-)

No wlasnie gdzie sa wszyscy ?? :confused:

Krystynka wiesz ja przynajmniej tak mialam ze nie chcialam zeby Ala spala na brzuszku w nocy tylko na boczku - ja sie poprostu balam zeby sie nie udusila albo zachlysnela mleczkiem bo ulewalo Jej sie dosc dlugo i czesto !!
Jak juz chcesz glasc synka na brzuszku to w dzien;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie kawusiowo :-)

W sumie to wyszło tak że ja im poszłam na ręke bo powiedziałam że jeżeli spełnią takie i takie warunki to wruce, no i nikt nie miał mnie zamiaru zmuszać... A im to na ręke bo nowej szukać i szkolić nie muszą... Ale wczoraj przez to zasnąć nie mogłam... Siedziałam i patrzałam na Kacperka który też miał problemy z zaśnięciem... Czuje sie jak wyrodna matka która zostawia dziecko... Boje sie że on poczuje sie porzucony... W końcu w jego życiu nie było mnie przy nim ogólneie z 5godzin... Boje sie że opuszcze pierwsze słowo, pierwszy kroczek, a M niestety nie ułatwia mi tego spoją bohaterską postawą że on przecież wszystko wie... On go nawet nigdy nie ubrał od początku do końca, jak mu butle z moim mlekiem dawał to Kacper był w takim szoku że nie chciał pić, a usypianie? to Kacper usypia jego a nie on Kacpra, no a że jego nie budzi płacz to Kacper będzie płakał a on będzie spał? mam jeszcze 1,5miesiąca więc może moje wyobrażenie o tym wszystkim sie zmieni...

Dorom oj chyba każda z nas tak miała że już tak bardzo chciała malucha przy sobie... nie jesteś jedyna :tak::-)
Galareciu ja jestem i kożystam póki moge bo jak wróce do pracy to już tak często nie będe zaglądać...

Ide bo Kacper marudzi jak przy kompie mnie widzi... Ale zaraz zajże więc pisać...

PS. dzisiaj mamy szczepienie :-:)zawstydzona/y:

Kasia powiem Ci tak ze ja jak bylam w szpitalu we wrzesniu (wsumie Ala miala prawie poltora roczku :-)) ale i tak sie balam bo popierwsze P w Polsce byl od tygodnia,Ala byla troche nieufna no i przedewszystkim jak Ona sie przebudzala w nocy to On tego nie slyszal ale jak juz bylam w szpitalu to powiedzial mi nastepnego dnia ze nie wie jak to sie stalo ze sie odrazu obudzil jak Ala sie przebudzala albo zaczynala sie wiercic - Jego podswiadomosc byla wlaczona na najwyzszych obrotach bo wiedzial ze mnie przeciez nie ma i teraz to na jego barkach spoczywa opieka nad Ala :tak:
przewijal Ja,ubieral i nawet pomagal karmic wiec wydaje mi sie ze Twoj mezus sobie poradzi :tak:
tylko nie krzycz na Niego jak zle przypnie rzepki od pampersa bo wtedy faceci jeszcze bardziej sie denerwuja :-):-D im trzeba delikatnie i powoli wytlumaczyc o co w tym chodzi :-)
Daj mu szanse ,wkoncu masz jeszcze sporo czasu na doszkolenie :tak::happy2:

krystynka88 wiesz, ja kładę Adasia na pleckach ale on i tak się przekręca. Jeżeli mu wygodnie i nie jęczy to go zostawiam bo ja akurat też tak lubię spać ale jak popłakuje przez to w nocy to oczywiście wstaję i go przekręcam. Choć tak jak polna boję się jak śpi w nocy na brzuchu.. No ale on się sam przekręca więc nic na to nie poradzę..

polna_N no ja tak pisałam bo mam 6lat starszą siostę.. No i ciekawie nie było. no ale tak jak piszesz to wina rodziców. Ciekawe jak ja wychowam swoje dzieci.

KasiaF87 nie martw się, jak będzie musiał to się będzie budził jak mały zapłacze..
A co do Kacpra i tego jak on odczuje Twoją nieobecność to zacznij go już teraz przyzwyczajać żeby siedział sobie z kimś innym a nie tylko z Tobą.

Ostatnia edycja:
Witam
U nas nocka jak zwykle ostatnio, mala juz o 2 nie mogla zasnac, nie wiem co sie z nia dzieje
AdiLea gratuluje kruszynki i czekam na zdjecia
KasiaF87 to super ze sie udalo z ta praca, a skoro zostalo Ci jeszcze 1,5 miesiaca to moze niech M spedza z nim wiecej czsu zeby sie przyzwyczail ze tatus spedza z nim duzo wiecej czsu niz przedtem
dorom5 przechodzisz przez to co kazda z nas, tez niemoglysmy sie doczekac maluszkow, ale zobaczysz jak to szybko zleci i bedziesz tulic malenstwo
polna_N ja tez jestem tego samego zdania co Ty z tym rodzenstwem, my tez tak planujemy (o ile bedziemy chcieli drugiego bobaska) za 4-5 lat, nie uwazam ze jak miedzy dziecmi jest mala roznica wiekowa to sie lepiej dogaduja, u mnie np brat jest starszy o 9 lat, a siostra o 7, wiec wynika z tego ze brat z siostra powinni miec dobry kontakt, a tak nie jest, ale za to ja z bratem mam super kontakt

Polna - dziekuje, tak wlasnie myslalam, ze to o to chodzi... Wolalam sie upewnic. Sama niedlugo pewnie bede wstawala w nocy, zeby przekrecic dzidzie z brzuszka... Dopoki nie musze tego robic nie zdaje sobie chyba sprawy z powagi sytuacji i obowiazkow jakie na mnie czekaja...
Z innej beczki... Przepraszam za bezposredniosc ale bardzo czesto (jeszcze przed swietami) bylo glośno o "Polnej" ... jesli chodzilo o Ciebie - mam nadzieje, ze juz wszystko jest dobrze i ciesze sie ze w koncu zobaczylam na forum nick POLNA ;o)

Galarecia - i tobie bardzo dziekuje za wyjasnienie. Nie ma to jak mamusie, ktore doradza... ;o)

Galarecia ja tez mam siostre starsza o 6 lat i powiem Ci ze odkad pamietam mialysmy dobry kontakt :tak: jak mama wyganiala mnie z bratem (mlodszy o rok) na pole to siostra sama chciala isc z Nami sie bawic - najczesciej to w zimie bo wtedy lepilismy rodzine balwankow :-) :-D

Madzik moj P ma starsza siostre o 4,brata o 2 i mlodsza siostre o 2 a powiem Ci ze wogole nie ma z nikim dobrego kontaktu - tak tesciowa ich wychowala ,kazdy robil co chcial a jak chodzilo o pomoc to tesciowa musiala po kilka razy prosic kogos :no: P od jakis 2 lat ma lepszy kontakt z bratem a z siostrami to tylko ..czesc , czesc.. i tyle :sorry2:
A z tymi pobudkami to powiem Ci po swoich doswiadczeniach ze w tym okresie dzieci spia niespokojniej w nocy :sorry2:

A mój Adaś znowu zasnął na macie przy muzyce.. Tylko że z kupą w pieluszce..:sorry2:

mikus_a a ja raczej bałabym się tabletek bo mam kiepską pamięć i nie wiem czy zdołałabym brać je regularnie..

polna_N ja z moją siostrą też kiedyś bałwany lepiłam.. Stare dobre czasy.. Ale póżniej ona miała 16lat, szkoła średnia a ja byłam gówniarą..

krystynka88 nie musisz dziękować. Od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać i doradzać.

madzik1388 współczuję Ci tych nocek.. I życzę by szybko minęły i mała ładnie zaczęła spać..

Ostatnia edycja:
Krystynka po to jest to forum zeby zadawac pytania ;-):-)
I chyba chodzilo o mnie bo z tego co mi wiadomo to innej Polnej nie ma na tym watku :cool2::-)

Mikusia to maz mojej szwagierki ma 14 rodzenstwa :szok: a mieszkali z 3 pokojowym mieszkaniu - On teraz ma 30 lat ,najstarsza siostra ma 38 a najmlodszy ma 5 lat :sorry2: moim zdaniem to lekka przesada :eek:
Zdrowka zycze ;-) ja akurat mam takie szczescia ze nie mam kataru i gardlo mnie nie boli :tak::-):-p

Galarecia no mysmy tez byli gowniarzami ale Ona wolala posjc z Nami na pole niz siedziec np nad ksiazkami i sie uczyc :-):-D
byly takie czasy ze lepilismy balwanom piersi,sukienki rzezblismy a nawet kapelusze :-) ludzi stawali przed Naszym domem i patrzyli sie a niektorzy to nawet podchodzili i fotki sobie z Nimi robili :-D

Ostatnia edycja:
reklama
GALERCIA No. Przed spaniem dostał butle a potem to już na samym cycu.
No właśnie jakoś niektóre mamuski zajęte się ostatnio zrobiły.

Do góry