reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

EWI44To jak w takim razie matura była wkoncu zdana czy nie? Bo mnie dyrektor tłumaczył ze ja moge nie przyjsc na egzaminy ale tego samego dnia musze zgłosic to w szkole zeby on przekazał dalej i wtedy pisałabym w czerwcu, ale jak to jest z ustnymi maturami to nie wiem.
BlackWizard Podzielam zdanie Ewi:-) wyszalej sie w miare mozliwosci:-)
oliwka_11 Sorry ze sie wcinam ale tak sobie czytałam i stwierdzam ze sytuacja nieciekawa. To w takim razie z czego oni zyją skoro ani on ani ona nie pracuje? Przykre to...
AdiLea Czekamy na zdjecia:-)

A ja ide sie połozyc bo mnie skóra juz zaczyna bolec zmierzyła sobie goraczke i jak zwykle w takich przypadkach 35,6 eh ja to jestem wiecznie inna no ale powinnam sie cieszyc ze goraczki nie mam. To dobranoc wszystkim miłej nocki.

Ostatnia edycja:
reklama
UNI kochana nie wcinasz się pisze ogółek tylko akurat Ewi zapytała...Marek łapie dorywcze prace ostatnio pracował w kanalizacji ale pił i go zwolnili a on jest idiota bo tak wyciągał 2,500 teraz podobno też ma iść tak pracować ...mają rodzinne 250 zeta a jak kasy nie mają to lecą do mojego D rodzców ...makabra współczuje tym dzieciom..A ONA W TYM ROKU SKOŃCZY 24 LATA I BĘDZIE MIAŁA 4 DZIECI A JAK BY NIE PORONIŁA TO 6

ADILEA GRATULUJĘ MALEŃSTWA CZEKAMY NA FOTECZKI ,TRZYMAJ SIĘ CIEPLUTKO I WYPOCZYWAJ

Moja Klaudynka poszła spać, mąż w pracy i troche mi się nudzi... :-/

Umi2 - CO do tych kopniaków nie wiem co Ci napisać, bo moja Mała wogóle mało w brzuszku się ruszała.

EWI44- Trochę szkoda, że tak z tą Twoją maturą wyszło. Ja miałam większe szczęście bo termin miałam na 18 a 19 ostatni egzamin. Oststni tydzień leżałam w szpitalu ale na weekend mnie wypóścili i kazali przyjść ponownie 20.

AdiLea - Nie mogę doczekać się zdjęć Twojej Kruszynki.

Cześc wam​

ja dzisiaj byłam u moich pracodawców... no i sie z nimi dogadałam że od marcawróce do pracy a dotej pory dziewczyna jest chętna 2etaty robić :-) pracować powinnam od 9.30 ale że M pracuje do 11 to ona w moje dni będzie stać za mnie do 12... mam 2min do pracy więc M spokojnie będzie mi małego na karmienie przynosił... No i 800zł dodatkowo bedzie za 15dni w miesiącu... a i nie wiem czywiecie że urlop macieżyński wydłużyli o 2tyg...Swoją drogą to łezka mi sie kręci jak pomyśle o rozstaniu z małym...

Galareciu ja też miałam nie raztakie odczucia bo wiele moich pytań obeszło sie bez echa no ale stwierdziłam że może żadna nie miała pomysłu na odpowiedź...
Umi ja miałam dość cięzki poród i już mogłabym sie zdecydować na 2 gdybym miała brać poduwage poród... jeszcze z 3tyg temu mówiłam że nigdy w życiu bo 13godzin porodu to nie bajka a teraz chętnie sobie 2zrobie...
Dorom ja sobie porodu bez M nie wyobrażam... byłam już tak zrezygnowana że kiedy lekarz mówił że jest głowka to mu nie wierzyłam i gdyby M nie spojrzał i nie potwierdził to bym nie prała... Jak go wyprosili na chwile bo tlen musiałam dostać bo odpływałam to mnie ku*rwica brała... no i on mi przed porodem też mówił że nie chce być a co do czego to był do samego końca i nawet pępowine przecioł...

umi2 już nie pamiętam jak to się mówiło.. Chyba dolna część macicy albo coś w tym stylu to tak naprawdę jest nie w dole podbrzusza tylko to jest na odwrót. Czyli jest ona nad Twoim pępkiem. No i możesz już czuc tak dzidzię.

AdiLea gratuleję i czekamy na fotki małej.

oliwka_11 no to nieciekawie z tym łączem internetowym macie.

KasiaF87 Jak pójdziesz do pracy to troszkę przynajmniej zarobisz, a pieniążki napewno się przydadzą.

No ja już uciekam od kompa, jeszcze troszkę tylko pobujam małego (bo niby śpi, ale lepeij żeby tak na dobre zasnął) i uciekam się myć i do łóżeczka, bo brzuszek mnie boli i jakoś się nie najlepiej czuję. Odezwę się rano.

Ostatnia edycja:
Ale tu dzis naprodukowałyście :tak: Musze nadrabiać i nadrabiać :tak:

Umi2 - No właśnie. To życze Ci tego, żeby Maluszek wyskoczył po świętach, żebyś miała czas na dojście do siebie. A swoją drogą to jakie te tabletki dla kobiet ciężarnych? Tak na wszelki wypadek pytam, bo nigdy nic nie wiadomo.
Umi, ja to mam kopniaki prosto w żołądek :szok: Wiec nie przejmuj sie, Maluchy juz tak wysoko daja Nam kopniaki.
polna_N - Czego ja się tu dowiaduje :-p Czyli nie krzyczec, tylko przec gdy położna będzie kazała. To dobrze że przy drugiej Dzidzi też chce byc Twoj P. :tak: A tak przy okazji kiedy ta druga Dzidzia bedzie? :-p Pewnie lada moment gdy P. wróci :-D
No to czyli każda jednak ma w ciazy jakiegoś bzika na jedzenie, nie tylko ja ;-)
Galarecia - No pewnie że chce żebyś napisala jak Ci z nia bedzie, bo mimo wszystko to chyba ją wybiore, troche czytałam i wydaje mi sie bezpieczną metoda antykoncepcji.
Nie, nie, nie. Ja nie mam konta na NK. Nie założylam sobie ;-) Więc to nie ja. Ale jak założe zaczne zapraszać :-p Nadejdzie fala zaproszeń ode mnie :-p
To już 4 miesiące po slubie, to cóz. WSZYSTKIEGO NAJ :* Hehe.
madzik1388 - Leee, no na lody to też mam czasami ochote, ale na sorbety :-) Fajnie że każda z Was jest za porodem z partnerem, bo to pomogło mi podjąć decyzje :-) Moj B. też ma przecinać pępowinke!!
EWI44 - To Ty też masz maturke w tym roku ustną?
AdiLea - Witaj, czekam oczywiście na zdjęcia :-D Napisz jak sie czujesz?
KasiaF87 - Dobrze że z pracą się ułożyło, i że poszli Ci na ręke :tak: Nio ja już słyszałam że macierzyński przedłużyli o 2 tyg. :tak: Także potwierdzam!

Dziewczyny, teraz coś ode mnie. Kupuje sobie gazetki np. dziś czytałam "Twoje Dziecko" i nie moge się doczekać mojej Kruszynki. Chciałabym już przytulić ją do siebie :-( Popatrzeć na nią :-( Ukołysać do snu :-( Naprawde nie moge się juz doczekac kiedy bede miala Alanka przy sobie :-(

UMI Na szczęście pisemną maturę mam zaliczoną. Ja nie musiałam powiadamiać że tego dnia nie przyjdę na egzaminy, wystarczyło zaświadczenie że w szpitalu leżałam. Oni ustalili mi dodatkowy termin na czerwiec, ale nie mogli znaleźć mojego numeru tel i wyszło tak a nie inaczej. No i okazało się że jak był dodatkowy termin to ja jeszcze w szpitalu leżałam z Mareczkiem przez tydzień.
BLACK NO w tym roku też ustną zdaje.
ADILEA Czekamy na zdjęcia i relację.
KASIA Fajnie że w pracy poszli Ci na rękę. Dobrych masz szefów. No i przede wszystkim praca niedaleko to masz fajnie.
OLIWKA Ten Twój szwagier to Marek. Jak słyszę wszystkie marki mają jakieś problemy. U nas ostatnio powiesił się 17 latek- Marek, proboszcza Marka oskarżają że ma dziecko, inny Marek ma dziwkę za żonę choć sam o tym nie wie, która już w trakcie ich narzeczeństwa go zdradzała. No a ja mojego Marek nazwałam. I mam nadzieję że nie będzie miał pecha.

U nas noc w miarę spokojna. Mareczek budził się co 3 godz na jedzonko. Zasnął coś ok 22 a o 7 się obudził. Mam nadzieję że kolejne noce też będą miały taki rytm.

Witam Mamusie ;-) ale Wy produkujecie :sorry2: (nonono)
Ja naszczescie czuje sie juz lepiej - zero goraczki , jedynie stawy bola i zajebiscie mnie blizna ciagnie i szczypie od srodka :dry:
No i Ala juz lepiej dzis spala :tak:

Umi ano dalam im chrupki,wlaczylam bajki na mini mini i nawet byli grzeczni :-)
zrobilam im tez atrakcje bo poszlismy do piwnicy podlozyc do pieca a Oni mi pomagali z drugiej piwniczki nosic drewienka :-)
a z tymi kopniakami to bardzo mozliwe bo wkoncu to juz 25 tydzien ;-)

Galarecia aaaa to musze luknac na NK :-)

Oliwka aaaa to juz rozumiem oco chodzi z ta radiowka ;-)i Trzymam kciuki zeby wkoncu zamontowali ;-) a nie mysleliscie np o mulitmedii ? bo My mamy 3w1 czyli telefon,internet i cyfrowke a placimy za wszystko co miesiac 115 zl !!
I to jest tak zrobione ze za tel placimy tylko abonement 20 zl bo tak to mamy co miesiac 90 darmowych minut !!
a Twoj szwagier to porazka :sorry2: ja nie rozumiem jak mu nawet ne wstyd chodzic do rodzicow prosic o pieniadze :no:

Black eeee przeciez Ty juz jestes na koncowce to sie sie dziwisz ze zle sie czujesz a tym bardziej ze masz takiego olbrzyma w brzuchu :-)

Dorom oj nie Kochana napewno nie teraz :-p moze za jakis rok albo dwa postaramy sie o rodzenstwo dla Ali :tak::-p

Ewi ooo to fajnie ze Mareczek juz spi spokojniej ;-)

Witam!
U nas nocka taka sobie.. Parę pobudek w nocy żeby przekręcić małego z brzuszka.. No i pobudka o 7:30.

dorom5 no ja wybrałam spiralę bo przez 3lata będę miała spokój z antykoncepcją.
A co do zachcianek to ja kiedyś po 22 wysyłałam mojego męża po ciasteczka do sklepu.. I to takie maślane.. Miałam bzika tak jak Ty na punkcie rzodkiewek.. No i paczkami je pochłaniałam..

EWI44 w takim razie gratuluję udanej nocki.
A w nocy dawałaś tylko cyca czy butla musiała być??

polna_N ano luknij na NK. Taka laska a tak narzeka..
Dobrze że już gorączka przeszła i dzieciaki grzeczne były.

edit:
I wiecie, wydaje mi się że ostatnio jakoś mało starych mamuś zagląda na forum.. Halo, piszemy, piszemy.

femmka rozumiem że córeczka robi się coraz słodsza ale do nas też zaglądaj i pisz..

angel501 Ty się do nas też dawno nie odzywałaś. Akurat masz praktyki i nie musisz się uczyć więc zajrzyj do nas i napisz co słychać.

sheeppy mam nadzieję że się nie obraziłaś na nas. Jak tam dzidzia i jak się czuje Nikuś? No i jak Twoje samopoczucie??

diankus, Chwilami, madzia1225 a was gdzie wywiało?? Odezwać się!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Galarecia - maluszek rośnie.. posze powiedz czy to konieczne zeby maluszka przekrecac z brzyszka... Pytam jako doswiadczoną mamcie, bo ja sama nie moge tego o sobie powiedziec;o)

Dorom - i ja kupuje te gazety... w sumie barzdo dużo mozna z nich wyniesc. Rozumiem Twoją chęć przytulenia dzidzi ja tez tak mialam... a teraz im blizej tym bardziej to sie nasila. Nie moge sie juz doczekac az maluszek wyjdzie na swiat. Choc nie ukrywam ze jednoczesnie sie boje - zdaje sobie sprawe, ze nie tylko ja;o)

Jeśli chodzi o mnie - nocka byla straszna, biodra bardzo mnie bola i nie ma juz takiej pozycji w ktorej sie wysypiam, a na pleckach sie dusze... Sama nie wiem... niedlugo zczne spac na siedząco ;o)

Do góry