reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie przejmuj się tym co powiedzą czy pomyślą inni!
To Twoje życie...

Wiesz ile jest kobiet, które bardzo pragną Dziecka, ale z różnych przyczyn nie mogą go mieć?!

Dziecko to skarb...
No dobrze. To postaw się w takim razie w mojej sytuacji... dziewczyno mam 16 lat!! Wiem, że jest wiele takich kobiet. I jak mam się nie przejmować.. chodzi mi tylko o rodzinę.. rodziców. Oni się załamią. Oni dali mi życie, więc moje życie należy także do nich.. nie chcę, żeby mięli więcej problemów..

reklama
gitmajonez A w ktorym to tydzien ??
Zreszta powiem Ci tak - jesli Cie rodzice kochaja to wybacza , moze beda zli i beda mowili czy tak Cie wychowali ale wkoncu zrozumieja ze zostana dziadkami i beda Ci pomagac !!
Trzeba zyc dalej ........

Black Ale masz duża córke jeszcze troche i bedzie jak moja kolezanke która gdy sie urodziła wazyła 5 kg
Polna To juz niedługo zobaczysz swojego męza:-) pewie Ale dasz do ktorejś z babc na weekend i bedziecie sie wylegiwac:-) bo w kncu trzeba nadrobic

Nie wiem sama co miałam jeszcze pisac jakos dzis kiepski dzien jest. Pisałam dzis mature z angielskiego. Nie wiem co mam zdawac na maturze a do konca stycznia musze podjac decyzje. Pokłóciłam sie z moim T i ogólnie to nie mam nastroju wiec sobie was troche poczyta to mi sie poprawi. Nawet jak ta głupia zjadłam cała czekolade i pucharek lodów. Nie wiem czemu jak jestem zła ty tyle jem eh.

oooo dobre pytanie padlo...jak to jest z tym okresem....slyszalam krwawienie po porodzie to raczej obfite jest.....a ze mnie od przedwczoraj cos tam wylata....tylko martwie sie bo to jest bardzo rzadkie....nie wyglada jak gesta okresowa krew...raczej taka zwykla krew jakby z jakiejs rany....i nie wiem bo nic mnie nie boli...a do gina ide na kontrole(!) dopiero 29............................

umi ja kiedys tez zjadlam cala czekolade.....jak bylam w ciazy...a potem jak poszlam do gina i okazalo sie ze przez miesiac przytylam 6(!) kilo to juz nie pozwalalam sobie na takie cos.....

Co do miesiączki po porodzie to mi się wydaje że w większości przypadków to są gęste skrzepy tak jak pisała KasiaF87. I to raczej normalne gdyż organizm się jeszcze oczyszcza. I tak może być przez parę miesięcy jeszcze.

ANIA2608 wiesz, któraś już Ci to napisała ale ja też Ci napiszę. Małe dzieci budzą się raczej często na jedzenie. Mój Adaś jak przeszliśmy na butlę ( a miał wtedy 2,5m-ca) też budził się na jedzenie co 2-3godz. A teraz jje co 3godz. Więc to całkiem normalne i wydaje mi się że z kleikiem powinnaś być ostrożna. Choć wiem że matka najlepiej wie co dla dziecka dobre i krzywdy mu nie chce zrobić, ale jednak proszę, skonsultuj to chociaż z pediatrą.

Ostatnia edycja:
gitmajonez A w ktorym to tydzien ??
Zreszta powiem Ci tak - jesli Cie rodzice kochaja to wybacza , moze beda zli i beda mowili czy tak Cie wychowali ale wkoncu zrozumieja ze zostana dziadkami i beda Ci pomagac !!
Trzeba zyc dalej ........
Nie jestem jeszcze pewna w 100%. Boję się zrobić testu, czekam na okres... już powinien być. Tak poza tym doszedł jeszcze ból brzucha, a raczej takie 'uczucie ciężkości' z prawej strony.. i hmm.. pochwa troszkę spuchła jakby. W środku. Nie wiem jak to opisać.. ale z tego co czytałam to też może być objawem ciąży ;| Ale może być też objawem czego innego... Dalej mam sporo śluzu. I trochę piersi zaczynają pobolewać, ale nie wiem czy to nie wina tego, że powinnam mieć okres? Albo będę miała lada dzień.. oby. :baffled:

Polna gdyby można było to sama chętnie bym poszła... zaproponuje im taki układ (ale na 90% nie ma szans) a jak nie to pytałam koleżanke i mówiła że przy takim stażu i umowie na stałe nie mają prawa mi odmówić... oby...
Galareciu no to mnie uspokoiłaś troszke...
Kaska oj my biedne, karmimy piersią i tak szybko przyszedł okres :wściekła/y: I ja też tak miałam że 3 dni leciała ze mnie taka czerwona woda a na 4 dzień zaczęło sie obfite krwawienie :tak::crazy:

Witam. Nie zaglądałam tu zaledwie dzień a tyle do przeczytania miałam. Widzę, że jakaś "ostra" dyskusja była, ale nie chce mi się na ten temat wypowiadać. Ja bynajmniej mieszkam na wsi i zupki gotuję na swoich warzywach :p. Mleka krowiego nie daje, bo krowy brak :p.
Pozatym to moja Klaudyna poszła wczoraj spać o 22 i obudziła się dopiero o 9.30. Dwa ostatnie dni niby też zasypiała przed północą ale były ze dwie pobudki w nocy a tym razem ani jedna... Przez to mi cycek pękał :p
No i zaczełam dziś sadzać Ją na nocnik :D Już 3 razy zrobiła tak siusiu. A właśnie - pytanie dla tych bardziej doświadczonych mam: Jak to u Was było z nocnikowanie? W jakim wieku zaczełyście? jak często dziecko sadzłyście? Czekałyście do momentu jak cos zrobiczy gdy zaczynało np. marudzić rezygnowałyście?
umi2 - Tak swoją droga to ja tez na swojej studniówce byłam w ciąży :p

kaska19 - Według mnie to spokojnie możesz z Dzieckiem wyjśc na spacer. Moja Klaudynka też miała katarek i normalnie poszłyśmy sobie na saneczki. Pisałaś też coś o ząbkach... Moja córcia cały czas pcha palce do buźki 9i nie tylko) ale ząbka ani jednego.

pola997 - Ja gdy karmiłam tylko piersią i musiałam gdzieś wyjść poprostu ściągałam mleko. To chyba lepsze niż dawać modyfikowane w takich przypadkach.

polna_N - A wiesz, że ja też dzieki temu, że chodził ksiądz po kolędzie zmobilizowałam się wreście i posprzątałam wreście :p

Załączniki

• PA050006.jpg
    PA050006.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 51
reklama
panistepelek śliczna jak laleczka:-) a w którym miesiacu byłas?:-)
Kaska19 Uuuu to ja musze przystopowac... ale słodycze sa takie pyszne... A pamietam jak sobie obiecywała ze wiecej niz 10 kg nie przytyje a tu juz jakies 7 kg na plusie +/- 1 kg:-p

A co do miesiaczki to ja nie wiem jak u was wygladaja te skrzepy i w jakiej ilości one sa ale ja nie bedac nigdy w ciazy 2 i 3 dnia miesiaczki zawsze mi takie cos leciało ale razem z normalną krwią, chyba ze mysle o czyms innym. Moze po porodzie to jakos inaczej wyglada... Jak ja bym chciała zeby te najgorsze rzeczy mnie omineły... Mój T mnie pociesza ze moze mnie poród nie bedzie bolec, a ja z kolei wyczytałam ze ból porodowy jest 10 razy silniejszy od miesiaczkowego i sie wystraszyłam bo jak miałam miesiaczke to ledwie z bólu chodziłam, nawet tabletki nie pomagały:-(

Do góry