reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam!

Kasiu... jesli dziecko ma tylko katar, bez gorączki, itp... to jest nawet wskazane, zeby z dzieckiem wychodzic:tak: zimne powietrze sprawia, ze dziecku sie lepiej i łatwiej oddycha:tak: a -3 st to juz cieplutko jest:tak:

Ja jakos od ponad 6 miesiecy nie czułam potrzeby, zeby wyjsc gdzies na dłuzej..., owszem wychodziłam do kina z męzem czy na łyzwy, zakupy, itp... do alkoholu mnie nie ciagnie, z reszta przez jakis czas na pewno nic nie wypije, bo nie wyobrazam sobie miec w domu małe dziecko, a ja pod wpływem %, jakby sie cos stało:confused: to jeszcze mnie oskarżą, bo matka alkoholiczka:-D

reklama
EWI44 - Mam nadzieje ze z torbielami wszystko okej. Ja tez jakis czas temu (przed ciaza) mialam problemy z jajnikami... mialam miec badania itd. mowili nawet ze mozliwe ze w ciazy nie zajde, bo wiecie jak to z jajnikami. A tu prosze :-) Nosze w sobie moje dziecko :-)
mikus_a - Bardzo ładne zdjęcie. Śliczna córeczka. Ale ja szczerze mówiac myslalam ze Ty masz brazowe wloski, zmylil mnie Avatar :-)
polna_N - Ale musisz tęsknic za swoim P. Fajnie ze mozecie sobie tyle pogadac :-)

Kasia ale Ona niby miala termin na grudzien, a 15 ma miec wywolywanie :nerd:
no chyba ze ja cos pokickalam :sorry2:
i nie wiem czy to Ona pisalala czy Adilea o tym ze ma malo wod plodowych i ze czop odpadl Jej juz miesiac przed terminem - no ja nie wiem czy to takie bezpieczne tak dlugo czekac :sorry2:
No ale Ona ma znajomosci :-D

Asiowo Kaska oooo ja sie moge dolaczyc do Was , ja to jedynie z domu wychodze i zostawiam Ale jak ide zalatwiac jakies papierkowe sprawy czy do lekarza a i tak ciale mysle co Ala robi i czy nie placze ze mna :sorry2:
A jak juz gdzies wychodze o ile jest P to siedze jak jakis klocek i dogadac sie nie moge z ludzmi :dry: no chyba ze jest mowa o pieluszkach czy ubrankach to jestem ekspertka w calym gronie :nerd::rofl2::-D

Dorom nom tesknie jak choleee...... :-( ale juz niedlugo sie zobaczymy :tak:

FEMME Tak jak mówisz. Czasami ostrożność rodziców może dziecku zaszkodzić. Koleżanka opowiadała o facecie który ma uczulenie na wszystko. MATKA od samego początku prasowała mu wszystkie ubrania, i teraz jak ma 30 to musi wszystko prasowac bo jak założy coś nieprasowanego to od razu wysypkę ma. Z jedzeniem to samo.

Mikusia kontrakt konczy mu sie 30 marca ale nie jestem pewna czy juz 30 bedzie jechal czy 1 kwietnia :sorry2: grunt ze wiadomo kiedy bedzie z Nami :tak::-)
a Black pisala ze termin miala na grudzien ale jakos tak tlumaczyla ze dziecko jak na ten okres jest duze to ma sie nie przejmowac i spokojnie czekac do 15stycznia:nerd: nie wiem co to za lekarz byl :sorry2:
Ja juz pisalam kiedys co o tym mysle to sie Black obrazila ciutke na mnie i juz wiecej nie pisalam bo to Jej sprawa !!

A Julcia spi ze tak na kompie siedzisz ??

Ja o 14:30 mam kolede :rofl2: od rana z mama sprzatalysmy i wsumie dobrze bo to mnie zmobilizowalo zeby poscierac kurze u mnie w pokoju na polkach :-):-D

Ewi to moja kuzynka kiedys gotowala zupki i obiadki dla swojej corki a potem miksowala - ok nic dziwnego jak dziecko ma 8 miesiecy ale Ona ma juz 6 lat i dalej tak robi :eek::szok: dziewucha nauczyla sie jesc papki a jak probowali Jej dawac wieksze kawalki to normalnie sie krztusila :confused2:
no poza chrupkami bo te akurat w calosci je :sorry2:

Ostatnia edycja:
Kasia atakować nie będę, bo to bez sensu. Po za tym nie pisałam, że cesarkę będę miała na 100%, tylko, że lekarz powiedział, że jest to prawdopodobne ze względu na wielkość dziecka, a wolę urodzić naturalnie i jeśli nie będzie zagrożenia dla maleństwa, to będę się wykłócać, żeby tylko poród naturalny się odbył.
Co do terminu porodu wg OM 23 styczeń, wg USG 17 grudzień.
I to ja pisałam o zmniejszających się ilościach wód płodowych.
O znajomościach napisałam 2 raz, ok nie będę pisać więcej. Koniec tematu.

Polna nie obraziłam się tylko napisałam co myślę :-)

Dziś na 16 jedziemy na USG. Ciekawa jestem strasznie, więc się dowiem co u malutkiej. Wczoraj dała mi nieźle popalić, kilka godzin bez przerwy wywijała rączkami i kręciła główką, przez co mam wrażenie, jakby zjechała o piętro niżej w brzuchu, a jak leżę, to mam wrażenie, że skóra na brzuchu zrobiła mi się jakaś luźna, jakby za duża.

Mikus_a ja o tym dobrze wiem, że różnica duża. Kazali być 15, to będę 15. W końcu to jeszcze tylko 3 dni, ale już się nie mogę doczekać. Zobaczymy co jeszcze dziś moja prowadząca powie :tak:

Nie przejmuj się tym co powiedzą czy pomyślą inni!
To Twoje życie...

Wiesz ile jest kobiet, które bardzo pragną Dziecka, ale z różnych przyczyn nie mogą go mieć?!

Dziecko to skarb...

Mikusia aaaa to Tobie dobrze Leniuchu :-p:-)
nom doczekac sie nie moge i P napewno zostanie miesiac albo i 2 w Polsce :happy::-)

Black no ja tez napisalam co mysle :-p i dalej jesemt tego zdania ze juz dawno powinnas miec wywolany porod !! !! ;-)

Uciekam mamuski bo pasuje sie ubrac :-)

reklama
Dziewczyny, tak czy inaczej, najważniejsze, żeby z maluką było wszystko w porządku. Do 15 te trzy dni jakoś muszę przetrzymać, no chyba, że mała sama zdecyduję się szybciej wyskoczyć, bo po jej wczorajszych harcach ciągle mnie podbrzusze pobolewa, a słyszałam, że czasem dziecko na ok. 2 dobry przez porodem, może być takie "nadpobudliwe" :-). I ja też czuję się tak jakoś inaczej.

Do góry