reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam!

Kasiu... jesli dziecko ma tylko katar, bez gorączki, itp... to jest nawet wskazane, zeby z dzieckiem wychodzic:tak: zimne powietrze sprawia, ze dziecku sie lepiej i łatwiej oddycha:tak: a -3 st to juz cieplutko jest:tak:

Ja jakos od ponad 6 miesiecy nie czułam potrzeby, zeby wyjsc gdzies na dłuzej..., owszem wychodziłam do kina z męzem czy na łyzwy, zakupy, itp... do alkoholu mnie nie ciagnie, z reszta przez jakis czas na pewno nic nie wypije, bo nie wyobrazam sobie miec w domu małe dziecko, a ja pod wpływem %, jakby sie cos stało:confused: to jeszcze mnie oskarżą, bo matka alkoholiczka:-D

reklama
EWI44 - Mam nadzieje ze z torbielami wszystko okej. Ja tez jakis czas temu (przed ciaza) mialam problemy z jajnikami... mialam miec badania itd. mowili nawet ze mozliwe ze w ciazy nie zajde, bo wiecie jak to z jajnikami. A tu prosze :-) Nosze w sobie moje dziecko :-)
mikus_a - Bardzo ładne zdjęcie. Śliczna córeczka. Ale ja szczerze mówiac myslalam ze Ty masz brazowe wloski, zmylil mnie Avatar :-)
polna_N - Ale musisz tęsknic za swoim P. Fajnie ze mozecie sobie tyle pogadac :-)

Kasia ale Ona niby miala termin na grudzien, a 15 ma miec wywolywanie :nerd:
no chyba ze ja cos pokickalam :sorry2:
i nie wiem czy to Ona pisalala czy Adilea o tym ze ma malo wod plodowych i ze czop odpadl Jej juz miesiac przed terminem - no ja nie wiem czy to takie bezpieczne tak dlugo czekac :sorry2:
No ale Ona ma znajomosci :-D

Asiowo Kaska oooo ja sie moge dolaczyc do Was , ja to jedynie z domu wychodze i zostawiam Ale jak ide zalatwiac jakies papierkowe sprawy czy do lekarza a i tak ciale mysle co Ala robi i czy nie placze ze mna :sorry2:
A jak juz gdzies wychodze o ile jest P to siedze jak jakis klocek i dogadac sie nie moge z ludzmi :dry: no chyba ze jest mowa o pieluszkach czy ubrankach to jestem ekspertka w calym gronie :nerd::rofl2::-D

Dorom nom tesknie jak choleee...... :-( ale juz niedlugo sie zobaczymy :tak:

FEMME Tak jak mówisz. Czasami ostrożność rodziców może dziecku zaszkodzić. Koleżanka opowiadała o facecie który ma uczulenie na wszystko. MATKA od samego początku prasowała mu wszystkie ubrania, i teraz jak ma 30 to musi wszystko prasowac bo jak założy coś nieprasowanego to od razu wysypkę ma. Z jedzeniem to samo.

Mikusia kontrakt konczy mu sie 30 marca ale nie jestem pewna czy juz 30 bedzie jechal czy 1 kwietnia :sorry2: grunt ze wiadomo kiedy bedzie z Nami :tak::-)
a Black pisala ze termin miala na grudzien ale jakos tak tlumaczyla ze dziecko jak na ten okres jest duze to ma sie nie przejmowac i spokojnie czekac do 15stycznia:nerd: nie wiem co to za lekarz byl :sorry2:
Ja juz pisalam kiedys co o tym mysle to sie Black obrazila ciutke na mnie i juz wiecej nie pisalam bo to Jej sprawa !!

A Julcia spi ze tak na kompie siedzisz ??

Ja o 14:30 mam kolede :rofl2: od rana z mama sprzatalysmy i wsumie dobrze bo to mnie zmobilizowalo zeby poscierac kurze u mnie w pokoju na polkach :-):-D

Ewi to moja kuzynka kiedys gotowala zupki i obiadki dla swojej corki a potem miksowala - ok nic dziwnego jak dziecko ma 8 miesiecy ale Ona ma juz 6 lat i dalej tak robi :eek::szok: dziewucha nauczyla sie jesc papki a jak probowali Jej dawac wieksze kawalki to normalnie sie krztusila :confused2:
no poza chrupkami bo te akurat w calosci je :sorry2:

Ostatnia edycja:
Kasia atakować nie będę, bo to bez sensu. Po za tym nie pisałam, że cesarkę będę miała na 100%, tylko, że lekarz powiedział, że jest to prawdopodobne ze względu na wielkość dziecka, a wolę urodzić naturalnie i jeśli nie będzie zagrożenia dla maleństwa, to będę się wykłócać, żeby tylko poród naturalny się odbył.
Co do terminu porodu wg OM 23 styczeń, wg USG 17 grudzień.
I to ja pisałam o zmniejszających się ilościach wód płodowych.
O znajomościach napisałam 2 raz, ok nie będę pisać więcej. Koniec tematu.

Polna nie obraziłam się tylko napisałam co myślę :-)

Dziś na 16 jedziemy na USG. Ciekawa jestem strasznie, więc się dowiem co u malutkiej. Wczoraj dała mi nieźle popalić, kilka godzin bez przerwy wywijała rączkami i kręciła główką, przez co mam wrażenie, jakby zjechała o piętro niżej w brzuchu, a jak leżę, to mam wrażenie, że skóra na brzuchu zrobiła mi się jakaś luźna, jakby za duża.

Mikus_a ja o tym dobrze wiem, że różnica duża. Kazali być 15, to będę 15. W końcu to jeszcze tylko 3 dni, ale już się nie mogę doczekać. Zobaczymy co jeszcze dziś moja prowadząca powie :tak:

Nie przejmuj się tym co powiedzą czy pomyślą inni!
To Twoje życie...

Wiesz ile jest kobiet, które bardzo pragną Dziecka, ale z różnych przyczyn nie mogą go mieć?!

Dziecko to skarb...

Mikusia aaaa to Tobie dobrze Leniuchu :-p:-)
nom doczekac sie nie moge i P napewno zostanie miesiac albo i 2 w Polsce :happy::-)

Black no ja tez napisalam co mysle :-p i dalej jesemt tego zdania ze juz dawno powinnas miec wywolany porod !! !! ;-)

Uciekam mamuski bo pasuje sie ubrac :-)

reklama
Dziewczyny, tak czy inaczej, najważniejsze, żeby z maluką było wszystko w porządku. Do 15 te trzy dni jakoś muszę przetrzymać, no chyba, że mała sama zdecyduję się szybciej wyskoczyć, bo po jej wczorajszych harcach ciągle mnie podbrzusze pobolewa, a słyszałam, że czasem dziecko na ok. 2 dobry przez porodem, może być takie "nadpobudliwe" :-). I ja też czuję się tak jakoś inaczej.

Do góry