reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Yhym, wiem. Tylko, że mam jeszcze 3 braci. PEŁNOLETNICH. Mają żony, a dzieci nie jeszcze bo twierdzą, że nie są gotowi.. to co powiedzą, kiedy ja rzeczywiście będę w ciąży..? I wszyscy ich znajomi.. ech, porażka.

reklama
Witam!

Asiowo - Ale boskie zdjecie :-D Łee, ja z Poznania to nie aż tak daleko. Czyli możemy jechac z Maluszkiem :-) Bo napewno Go nie zostawie np. z Dziadkami, wogole o tym mowy nie ma. Ale naprawde na zdjecie sie nie moge napatrzec :-D

Umi2 - Aha, to rozumiem teraz.

Galareciu - Wózeczke ładny, nio i ten 3w1. Jakoś niedlugo jak wybiore jakiś to też prześle co za bryke kupiłam Synkowi, hehe :sorry2:

Dorom!No jasne, ze jedz:tak:przyda wam sie taki wypoczynek:tak: Nam tak dobrze zrobił choc tylko ja z mała miała wakacje, bo mąż był tam na szkoleniu:-)nawdychacie sie jodu i morskiego powietrza:tak: tam było mnóstwo takich maleństw!!!:tak: wiec ja jak najbardziej polecam taki wyjazd nawet z maluszkiem:tak:

Mi fotka tez sie podoba, mnóstwo mamy takich... bo Paulinka to mała modelka! dzieki :-D

A mi własnie brat zadzwonił i poprosił mnie na chrzestna:-) w marcu ma sie urodzić moja bratanica lub bratanek:-) No to i ja i mąż na wiosne zostaniemy chrzestnymi:-D ale sie ucieszyłam...

I brat zabiera mnie na narty w tym tygodniu jak sie uda:-D

AdiLea - mam nadzieję, że mimo tych problemów z pępowiną, urodzisz zdrowego Dzidziusia i wszystko bedzie ok.

KasiaF87 - Moja córcia praktycznie od początku pchała wszystko do buźki, kto by jej nie zobaczył mówił, że dziąsełka ją swędzą itd, a u nie póki co nie zanosi się na ząbki. Przez to wkładania i ślinienie ciągle robi jej coś coś na bużce :-/

dorom5 - Zachcianki to przywilej kobiet w ciąży. Chociaż ja tylko czasem je miałam, ale wystarczyło np. lecieć do piwnicy po ogórki kiszone. Chyba tylko raz mąż poleciał do miasta po lody :p

kasia89tn - Witaj na forum. Napisz Nam coś więcej o sobie i Twoim Synku.

BlackWizard a powiec mi który lekarz każe iść na wywołanie 5dni przed terminem OM??

Moja lekarz prowadząca. I uzasadniła to w ten sposób, że dziecko jest bardzo duże (powyżej 4 kg) i raz wywołanie, a dwa zakończy się na pewno cesarką. W poniedziałek mam u niej jeszcze ostatnią wizytę, mam dostarczyć komplet badań, sprawdzi czy wszystko ok i jeśli tak to 15 mam się stawić w szpitalu. Mówiła mi też, że skoro czop mi wypadł ponad miesiąc temu zawsze istnieje większe ryzyko wystąpienia np infekcji. Fakt termin wg OM był później ale na każdym USG wychodzi, że dziecko jest o miesiąc starsze. Jak byłam na ostatnim badaniu, w środę, USG też wykazało, że wielkość dziecka odpowiada 41 tydz 2 dzień no i ilość wód płodowych też się dość wyraźnie zmniejszyła, doktorka tak zadecydowała, bo jak twierdzi to dla dobra dziecka. Mimo, że mam do niej mieszane uczucia to wolę się jej posłuchać i pojechać do szpitala, jeśli tam zadecydują inaczej - ok. Ja wolę mieć pewność, że zrobiłam wszystko, żeby dziecko urodziło się całe i zdrowe niż później mieć wyrzuty, że coś jest nie tak przeze mnie. W szpitalu, w którym chcę rodzić mój dziadek jest ordynatorem chirurgii, ciotka anestyzjologii, a ordynator położniczego to dobry znajomy mojej rodziny, więc będę miała fachową opiekę i pewność, że wszystko jest ok.

Hey hey :-) ... no to zacznę od łóżka ... które znowu się rozwaliło ... usiadłam z małą i pach :dry: a jak później z Kubą na tej 1 połówce położyliśmy się spać to i ona się spier** :dry::Dry::Dry: masakra :-p jak spaliśmy Kuba gdzieś w nogach ja też w pozycji embrionalnej teraz tak mnie szyja boli :-p dzisiaj bierze się ostro za to łóżko a jak to nic nie da to zamiast Xboxa trzeba będzie kupić łóżko :-p

Gadałam z mamą i ona stwierdziła żebym jeszcze ten 1 okres na podpaskach leciała bo się cała jeszcze oczyszczam pewnie po porodzie i skrzepy lecą itp i żeby tego w sobie nie trzymać za pomocą tampona :-p więc się przemęczę :dry:

ADILEA - mam nadzieje że z Tobą wszystko ok ...

BASKA - z jednej strony te podkłady fajne były bo duże i nie przeciekało nic ale ktoś nie pomyślał i szwy się do nich przyczepiały :dry: i ciągnęło strasznie :dry:

MIKUSA - a ty jeszcze nie zaczęłaś ?! :szok: ja małą będę uczyć jak tylko się siadać nauczy ;-)

Ale wy późno zaczynacie widzę ... ja słyszałam że jak tylko dziecko zacznie siadać to trzeba sadzać na nocnik ;-) a moja babcia to moją siostrę (czyli 30 lat temu:-p ) nad zlew brała i mówiła psi psi psi już od 6 tygodnia :laugh2: ale za to moja siostra bardzo szybko robiła na nocnik ;-)

ASIOWO - a ty w Gdańsku byłaś i nie dałaś znaku ! może byśmy się spotkały ;-) następnym razem to pamiętaj że ja z Gdańska :-)

Jeżeli chodzi o wózki to ja mam podobny co GALARECIA pokazywała i prawie nówka z allegro i dałam 300zł z kawałkiem :-) więc zakup zdecydowanie udany a jest fajny duży ciepły i dobrze się go prowadzi :-)

POLNA - a co Ci się tak mała buntuje :-p teraz to pikuś :-p poczekaj aż będzie nastolatką :laugh2:

EWI - a nie myślałaś żeby przejść już całkowicie na sztuczne skoro masz takie problemy ? po co się męczyć ? już swoje z cyca wyciągnął :-)

femme fatal - Mi lekarz sam zalecił gdy wychodziła po porodzie ze szpitala bym nie stosowała tamponów i wogóle nie chodziła w jakiś opiętych dżinsach dopóki wszystko "tam" ze mnie nie wyleci.

Femmka co do nocnika myslalam podbnie jak Ty:tak:ale w praktyce to jest duzo trudniejsze zadanie.. takimu 7 misiecznemu dziecku za chiny nie wytlumaczysz, co to jest chec siusiania:-D niby tak jak pisalam dzieci, ktore maja 1,5 roku zaczynaja odczuwac potrzebe siusiania.. ahh skoplikowane to jest.. :-D:-)i to tez wszystko zalezy od dziecka:-)kazde inne:tak:

Ala usnela wiec mam chwile spokoju - dzis jest bardzo niegrzeczna ,uparta niesamowicie a co najgorsze jakos apetytu nie ma :sorry2:

Asiowo no to pogratulowac Chrzestnowania :-):rofl2: chodziaz minusem pewnie bedzie ze troche pieniedzy pojdzie na to !!
a na nartach samabym pojezdzila :tak: chodziaz nie umiem :-D

Ewi no wlasnie nie myslalas zeby calkiem zrezygnowac z cyca ? skoro i tak karmisz go juz sztucznym ?

Femme taaaaa Ty sobie mozesz planowac ze jak tylko Ninka zacznie siedziec to juz nocnik :-p:rofl2: tak latwo Kochana nie ma ,jasne czlowiek na poczatq stara sie uczyc dziecko ale pozniej qrwica bierze jak sie patrzy na takie upierdliwe dzieci co zamiast sikac na nocnik to sie nimi bawia i mamuski wywala nocnik do kata :-):-D co do tamponow to Twoja mama ma racje :tak:

reklama
Asiowo - To dziekuje za rade :-) Pogadam z B. bo rezerwowac to najlepiej wczesniej dla rodzin z małymi dziecmi :laugh2:
Panistepelek - Nie no teraz to bede sie zaopatrywac w rzodkiewki :-p Żeby nikt mi nie musial po nie latac :-p
BlackWizard - To duże to Maleństwo, jak 4 kg. :sorry: Oby było zdrowe. Ja juz sie nie moge doczekac zeby któras tu urodzila, i opisala jak to jest, takie swieze wiadomosci :-p

Do góry