reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mikus_a Piekna sukieneczka. Napewno twója córeczka bedzie sie wniej prezentowac cudnie. Zresztą jak to mówia ładnemu we wszystkim ładnie:-p
iwoncia.c współczuje, mam nadzieje ze bedzie dobrze, ja co prawda nie miałam takiej sytuacji na poczatku ciazy musiałam jesc duphasten bo cos nie tak było z maleństwem ale potem sie unormowało, mam nadzieje ze u ciebie tez bedzie dobrze.
BlackWizard To jesli twoja pani doktor ma racje bedziesz miała duża córeczkę, mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze
Galarecia Ja bede kupowac podobny wózek troszke inne kolorki ale reszte ma chyba tak samo:-)

A ja sie zaraz bede przygotowywac do wyjscia. Tak mi sie nie chce ze szok. Mam dziwna ochote na pizze i pewnie bym ja dzis zjadła gdyby nie to ze nie moge tyle jesc przed studniówką. Myslałam ze sie bede stresowac, a tu nic. W sumie to mi sie nie chce iść, ale juz zapłaciłam eh moze szybko minie.

reklama
mikus_a- sukieneczka śliczniutka, tez bym chciała w takie rózowe ciuszki ubierać dzidzię, ale chyba nie tym razem...:-) chociaż mój mały mężczyzna ma 2 pary rózowych śpiochów, ale tak przez przypadek:-p

iwoncia.c- ja na poczatku ciązy też miałam problemy ciągłe bóle brzucha, zaczęło się od 8 tyg w 12 wylądowałam w szpitalu lekarze tez mi mówili "to normalne że w tym okresie kobiety tracą dzieci" też brałam leki, ale potem było już okay mój prowadzacy lekarz powiedział że mam się nie przejmować że często zdarzaja sie takie sytuacje , że mam brać leki (tesame co Ty brałam) i będzie dobrze. także się nie martw bierz lekarstwa i bądz dobrej mysli!

dorom5 - Tylko gorzej jak przyjdzie Ci zachciewajka na całkiem coś innego niz rzodkiewki :p

iwoncia.c - Bardzo mi przykro, że z Twoją ciążą jest coś nie tak, ale będę trzymać kciuki byś urodziła. Ja też brałam przez spory czas Luteinę ale całkiem na coś innego więc nie wiem co Ci napisać. Poszukaj coś na necie na ten temat. U mnie na początku ciąży niby było wszystko ok, ale od 5 miesiąca jechałam ciągle na lekach, leżałam 3 razy w szpitalu, bo to albo była niewydolnośc szyjki macicy albo zagrożenie przedwczesnego porodu (miałam rozwarcie na 4) albo dziecko za mało się ruszało by zrobić prawidłowo ktg. Tyle było strachu a w efekcie końcowym mała nie chciała przyjśc na świat i musieli dac kroplówke na wywołanie. Wierzę, że u Ciebie też skończy się dobrze.

grzywka492 - U mnie gdy leczy się na kase chorych na USG też czeka się miesiąc. Ale gdy poszłam pierwszy raz do ginekologa to odrazu zrobił mi USG.

ANIA2608 - Nawet nie chce sobie wyobrażać jak to jest jak podkład przyklei się. Ja na szczęście nie miałam szwów. Co do noszenia podkładu, mimo, że to było strasznie niewygodne przez pierwszy tydzień w domu, na noc używałam ich jeszcze.

mikus_a - śliczna sukieneczka. Córcia napewno będzie wyglądać jak Księżniczka. Moja Klaudynka do Chrztu miała białą sukieneczkę a u fotografa ciąglę wkładała rączke do buźki. Na jednym zdjęciu fajnie zwineła języczek w trąbkę :p

Mikusia,ale Fabianek ewidentnie nie najada się samym mlekiem.Nie chodzi o to,że on się budzi,bo nawet jak nie śpi to wola jeść co 2-3 godziny.

Panistepelek ja leżałam 2 tygodnie w szpitalu także akurat tylko tam nosiłam podkłady,bo jak wróciłam do domu to wystarczały już zwykłe podpaski.

Aniu to normalne że Twój Fabianek woła co 2-3godz jeść. To się dopiero normuje przy cycu ok 5m-ca.
A co do wózka to nasz by kosztował niecałe 600 bez nosidełka, ale już mąż z tteściową odrazu wzięli i nosidełko żeby nie szukać. No i 100zł więcej zapłacili..

Umi2 mój to anmar vivan.
No i widzę że już teraz byłaś pewna że to mnie na NK znalazłaś. To zdjęcie w podpisie chyba dużo ułatwiło..

mikus_a sukieneczka dla Julki cudna. Aż żałuję że ja Adasia w takie coś nie mogę ubrać..

pola997 no to tylko pozazdrościć. My dostaliśmy już póżniej wózek jak kupiliśmy ale przydał się on u teściowej. Przynajmniej swojego nie woziliśmy i się tak nie brudzi już przez tą jazdję samochodem..

BlackWizard no teraz już rozumiem.

Ostatnia edycja:
Galareciu on pił Nana,a teraz Bebiko i na początku było normalnie.Ale od tygodnia ciągle jest głodny,a mleka więcej nie chce.Po kleiku jest w porządku także będziemy mu dawać:tak:

reklama
Do góry