reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam ;-) ja dzis bylam u lekarza - heh smiesznie to wygladalo bo przedemna bylo pare osob i jak zaczal przyjmowac to mnie zawolal i poszlam pierwsza,poprosil opowiedzie jak bylo w Lublinie i nawet proponowal herbatke :szok::-D ogolem mowil zebym sie nie przejmowala niskim cisnieniem - latwo mowic bo moje najwyzsze to 103/65 a zazwyczaj mam 92/58 :nerd::dry:
potem pojechalam na zakupy - kupilam ALi bajke z Krecikiem,Teletubisie i dwa pajecyki do spania bo z tego co ma teraz juz wyrosla :-)

Galareciu ooooszTyyyy :szok: ladnie to tak majstrowac przy zdjeciach ?:-)
i powiem C ze fajny macie zwyczaj ze to chrzestni kupuja ubranka dla dziecka:tak: co do snu Adasia to to jest taki okres ze daje popalic rodzicom w nocy :-):rofl2: Ala z poczatq ladnie spala w nocy a po jakis 3-4 miesiacach przez prawie miesiac zle spala w nocy :sorry2:

Firanka no to Gratuluje ze pozbylas sie gipsu :tak: teraz musisz tylko uwazac na noge ;-)

Mikusia uuuuu szkoda ze Julcia choruje ale grunt ze to nic powaznego ;-)
zycze duzoooo zdrowka :tak: a dla Ciebie wytrwalosci :-);-)

Kaha to jak tak Wam przykro i smutno ze nie jestes w ciazy a chcecie miec dziecko to w czym problem zaciazyc ? :sorry2:

Kamusia ja zaokroglony brzuszek mialam jak nawet w ciazy nie bylam :-D
a tak na serio to mi brzuszek rosl do 5 miesiaca , przerwa i pozniej wystrzelil kolo 7 miesiaca ;-)

Dorom ja przed ciaza wazylam przy wzroscie 172 , 65 kg a jak bylam w ciazy to jak juz lezalam w szpitalu przed porodem to waga pokazywala 79 kg wiec przez cala ciaze przytylam 14 kg :nerd:
no a Ty ile jak narazie przytylas ? :-p

Polna, właśnie niedawno się ważyłam, i poszło mi w góre 7 kg. :dry: A przypomne że to 24tc. jak umiem dobrze liczyc to bedzie 6 miesiac? :-p Bo ja sie poprostu w tym liczeniu gubie :-p

Dorom To podobnie nam waga poszła mnie sie wacha od 6-8 na plusie zalezy jaka pora dnia

polna Ale ty tę córe rozpieszczasz:-) Ja jak bym miała takie cisnienie jak ty to bym nie wstała:-p podziwiam cie naprawde:-)

Galarecia A u nas to jest tak ze chrzastna kupuje tylko biała szatke i ja sie kładzie na dziecku juz w kosciele ale ubranko do chrztu kupuja rodzice, no i chrzestny Gronice kupuje.

A ja mam chyba jakies problemy z trawieniem, staram sie jesc duzo owoców ale do ubiekacji chodze tylko siusiu a z 2 to raz na kilka dni. Jakos sie dziwnie cizko z tym czuje. A juz najgorzej jak sie nie moge od jedzenia powstrzymac bo jestem cały czas głodna fatalne uczucie. I jak ja niby do konca ciazy mam przytyc 12 kg jak juz teraz jestem tyle na plusie. Ten lekarz w lutym sie załamie jak mu na wage stane.

ja właśnie mam chwilkę ...dzieciaki śpią więc mam czas żeby posiedzieć przy kompie ...zupa dla nich się partoli to jak wstaną to wszamią obiad...D pojechał do pracy....
ech całą noc próbował się do mnie dobrać nawet jak spałam i on jak spał to też próbował coś zdziałać ale ja byłam tak nieczuła na niego ,zmęczona i spałam i gucio ...więc rano jak wstałam to on do mnie że się z nim ciachać nie chce i obrażony poszedł kawe sobie zrobić....he ci faceci...

POLNA o kobieto w końcu się pokazałaś....fajny ten lekarz ...a ciśnienie masz naprawde niżutkie ...a pijesz kawe???jak tak Ala ????

GALARECIU no w sumie racja ...lepiej kupić samemu ....bo kupi się to co podoba ,choć przyznam że te ciuszki co miały dzieciaki podobały mi się ..tylko oliwka miała za dużą sukienke bo mniejszych nie szyli a ona była malutka jak miała niecałe 4 mc to miała 55 cm

AdiLea - Ja mam to samo co Ty, zanim ja wejde na wage, to dobre 15min. minie :happy: Tak sie boje, hihi. Czasami to Bartek musi mnie wpychac, bo sama nie wejde.
Umi2 - No masz racje to zależy od pory dnia, ale tak mniej wiecej to 7kg. Pewnie do konca ciazy to bede dwa razy taka jaka teraz jestem.
oliwka_11 - Jejku, to faktycznie malutka była :happy: 4miesice i 55 cm. taka Kruszynka.

Dziewczyny czy któraś z Was przez okres ciazy miala ochote na rzodkiewke? Ja poprostu codziennie lece kupic sobie peczek rzodkiewek. Wiem ze w tych rzodkiewkach tyle chemii jest teraz :baffled: Juz nie moge sie doczekac kiedy na ogródku beda rzodkiewy, jedynie ze do tego czasu mi przejdzie apetyt na nie.

DOROM była malutka bo urodziła się dwa miesiące za wcześnie ...ważyła 1810 i miała 46 cm ...a poza tym to powoli przybierała na wadze i taka kruszynka była ....a co do zachcianek to w ciązy z Oliwka piłam hektolitry kakao i codziennie cipsy solone których nienawidz ...a z Bartkiem to chyba jedyne co to miesa bo z Oliwka to nie tknełam mieśa tylko nabiał

reklama
dorom spalimy to wszystko przy dzieciaczku. Najwiecej przytyłam gdzies w 8 miesiacu. Teraz wyglądam jak boja;-). Ja rzodkiewki nie trawie. Ale za to ostatnio śledzie za mna chodza:baffled:. Normalnie w życiu bym tego nie ruszyła.

oliwka ponoć przy dziewczynkach je sie dużo słodkiego. U mnie to sie sprawdza bo codziennie wcinam czekoladowe lody itp. Tak sie na zapas najadam. Mam nadzieje ze uda mi sie karmic piersia wiec przez najblizsze pol roku czekolady nie tkne:-(

Do góry