reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Świetnie się Was dziewczyny czyta:)
Niemoge spać od 5, od kiedy mój kochany wyszedł do pracy:) Dzieki Wam szybko mi zleciał czas.

Jestem tu nowa, w sumie dopiero dowiedziałam sie że jestem w ciąży - 3 tydzień. Jeszcze czeka mnie wizyta u lekarza, bo nie byłam. Ale wszytsko wskazuje że jestem w ciąży,

Rocznikowo 20- latka:)
Ostatni klasa technikum:)

reklama
Black Ja na twoim miejscu odrazu na pogotowie bym poszła tak jak radzi Firanka, nawet jesli wszystko w porzadku to ty o tym nie wiesz bo twoja mała sie nie rusza a tak to by cie przebadali

Mój lekarz mnie uczulał przed taka sytuacją, ze gdybym długo nie czuła ruchów dziecka to mam natychmiast jechac do szpitala ale lepiej do niego bo jak to powiedział w szpitalu moga to olać ( nie dosłownie tak stwierdził ale miedzy wierszami mozna było to wyczytac)

Firanka Trzymam kciuki za córeczke napwno sie wyleczy i bedzie wszystko dobrze.

kaha9898 Witaj. Jestes tylko rok starsza odemnie:-) Co planujecie z chłopakiem?

Polna Ja to sie podobo bałam w jej wieku wchodzic do łazienki bo tam na mnie wilk czekał, ale nie wiem skad mi sie t wzieło, ale samo przeszło. Ja z moim T planowałam na 2018:-p jak skoncze studia, no ale cóz pewnie nie bedziemy tyle czekac:-)

A dzis mam znowu bóle głowy i niedobrze mi... a musze isc na miasto po ciuchach połazic za sukienką. Heh co mnie podkusiło zeby tyle przytyc w 2 tygodnie no nie rozumie tego...

A dziewczyny co myslicie o nauczaniu indywidualnym w ciazy? Bo ja sie zastanawiam zeby na kolejnej wizycie poprosic lekarza o zwolnienie, niby czuje sie dobrze, ale jakos nie moge sie skupic i wysiedziec 45 min w jednej pozycji nie wiem sama gderliwa sie zrobiłam, normalnie jestem jak moja własna babcia:-p

Witam!
Miałam wczoraj pisać ale co napisałam to mi skasowało i zniechęciłam się.

Ja w sylwka już przed 24 położyłam się spać, a tuż po północy zasnęłam.

FGiranka Mam nadzieję że Twojej małej szybko ta alergia zejdzie. A co do gipsu to ja myślałam żer już Ci go zdjęli, no ale to moje przeoczenie.

Black
To już dwa tygodnie [po terminie jesteś.
To już dwa tygodnie [po terminie jesteś? Wspólczuję, bo sama wiem co to jest. Nie rozumiem dlaczego ta pielęgniarka Cię nie zbadała. Powinna to zrobić. zadzwoń lepiej do swojego ginas i powiedz mu co się dzieje.

Kaha
witaj wsród nas.

Kaha witaj :happy:

Umi a ja dotej pory boje sie burzy w nocy i jak tylko uslysze ze grzmi to calutka sie przykrywam koldra :-) no chyba ze jest P to sie wtedy do Niego tule :rofl2::-D

co do zwolnienia to w klasie maturalnej 2kolezanki z mojej klasy byly w ciazy i wsumie od grudnia byly goscmi na lekacjach :rofl2:
jedna byla troche taka tumanowata to wogole nie chodzila na zaliczenia i nauczyciele powpisywali Jej oceny z drugiej klasy na koniec roku bo wkoncu nie mozna bylo denerwowac ..kobiety w ciazy.. :sorry2::-D
tylko musisz sie wogole popytac swojej wychowawczyni o tym czy byla by taka mozliwosc i przychodzilabys tylko na jakies sprawdziany czy zaliczenia :tak:

Witam się NOWOROCZNIE!

Ja jestem dziś w domku z mężem. Ma wolne i dziś i jutro.

My SYLWESTRA spędziliśmy tak sobie. Ok.2wyszliśmy z imprezy, a ok.3:30 poszliśmy spać.. Ale przynajmniej stwierdziłam że mój mąż nawet nieźle tańczy, tylko musimy się zgrać.

BlackWizard mam nadzieję że byłaś już u lekarza i z małą jest wszystko wporządku.

kaha9898 witam! Napisz coś więcej o sobie. Jak relacje z ojcem dzidzi.

Firanka wpółczuję Nicoli. No i Tobie również. Ale nie martw się, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki.

Dzisiaj dostałam aż k*u*r*w*y ze złości. Nicula obudziła się i zaczęła przeraźliwie wyginać i drapać,nie mogłam jej uspokoić,i posmarowałam ją kremikiem,który mnie zrujnuje bo za tubkę 15g 80 złotych i pluję sobie w brodę,że dopiero dzisiaj przeczytałam o tym,że ten krem 60g kosztuje 180 złotych bo bym w to zainwestowała. Teraz moja dziunia śpi słodko,ale wku*wia mnie za to pies. Ten mały śmieć rudy chce być wszędzie obok niej,a jak za długo ją przytulam,a jego nie głaszczę to mi ryjem próbuje ją odepchnąć,żeby on mógł się do mnie przytulać,po czym wywala ją na łóżko i zaczyna ją obwąchiwać i lizać po łapkach:angry::angry::angry::angry:

Polna nie skomentuje tego co napisałas. Wybacz, ale za nieodpowiedzialną się nie uważam

Dziś rano znów pojechaliśmy do szpitala. Mieliśmy nadzieje, że będzie już inna zmiana i inna położna, ale trafiliśmy na tą samą. Stwierdziła, że jestem "za delikatna i zawracam jej głowe" ale podłączyła do ktg, a później kazała czekać na lekarza. No to czekaliśmy od 8 do 10.45 aż w końcu łaskawie ktoś się zjawił. Ale lekarz był kompetentny, zbadał, zrobił USG i wszystko wyjaśnił. A więc: szyjka macicy nie zbyt się skróciła nie wiedzieć czemu, rozwarcie na jeden palec, skurcze przepowiadające są, dzidzia wyjątkowo duża (odpowiada 40 tyg 5 dzień) ale do 15 stycznia nie mam panikować i dopiero po tym terminie zjawić się ze skierowaniem, bo póki co jest wszystko ok. No i zalecił w ciągu 5 dni wizyte ginekologiczną i żeby być pod stałą opieką mojej doktorki prowadzącej i na bierząco kontrolować czy wszystko jest ok. Powiedział też, że mogę urodzić dziś i teraz zostaje tylko czekać aż maleństwo samo postanowi zjawić się na świecie. Więc się trochę uspokoiłam, ale do szpitala się zraziłam i to bardzo. Od 7 tam siedzieliśmy, żeby usłyszeć te kilka zdań. Tylko te położne to jakaś pomyłka. Po tej wczorajszej przyszła druga, też kretynka, nawrzeszczała na mnie jak zapytałam czy orientuje się ile mamy czekać na lekarza :tak:. Ale rozbawiły mnie oby dwie strasznie, bo jak tylko pojawiali się lekarze to robiły się milutkie i potulne jak baranki. Ehhh polska służba zdrowia.

witam:tak:

Ja tylko na chwilke...
Firanka, współczuje:zawstydzona/y: 3maj sie i niech przechodzi to swinstwo malutkiej:tak:

Black, dziwie sie, ze Ci nie wywołują tego porodu:zawstydzona/y: naprawde... dziwny ten szpital, załoze sie, ze jakbys pojechała do innego szpitala to juz bys miała dzidzie przy sobie, u mnie juz 3 dni po terminie wywołują! i w ogole do szpitala po terminie porodu jedzie sie bez skierowania wiec dziwne...:zawstydzona/y:współczuje! 3maj sie!

Firanka dzieki za namiar na kropelki do noska, małej katarek zanika:tak: Nawet mi dzis ja zaszczepili:tak: teraz mam spokoj do roczku...
Paulinka waży juz ponad 9 kg:-) Klocek kochany!

A ja dzis jestem sama z Ala :baffled: naszczescie spi wiec mam chwile spokoju !!

Asiowo to fajnie ze Paulinka ma sie juz lepiej no i Jestescie po szczepieniu !! :tak:
i faktycznie jak na swoj wiek niezly z Niej grubasek :-):rofl2:

Firanka :szok::szok::szok: tyle kasy za taki maly kremik -zdzierstwo :crazy::no: widac ze Nicole troszke ustepuje wysypka ? Biedna , tyle sie musi nameczyc :blink:

a psa to bym wygonila na pole do budy :-):-D

Black ale nie muszisz komentowac :sorry2: napisalam to co myslalam i zdania nie zmienilam !! Wybacz ale ja na Twoim miejscu bym pojechala do innego szpitala , jak mozna czekac do 15 stycznia ? :szok: 4 tygodnie bedziesz po terminie i TY wogole sobie zdajesz sprawe czym to grozi ?
Ja Cie nie atakuje i rob co chcesz ja tylko pisze to co mysle bo to jest skandal ze masz tyle czekac :no:

reklama
Z tym że 17 grudnia to termin USG, który wyprzedził tyle termin od OM bo dziecko jest duże. Po za tym wszystko jest ok, lekarz powiedział, że nie mamy się sugerować tym terminem, tylko czekać jednak do terminu OM.
Ja szpitala nie zmienie, mój dziadek był tam ordynatorem chirurgii, ciocia jest ordynatorem anestyzjologii i po prostu w razie czego mamy tam odpowiednie znajomości. Lekarz był kompetentny, tylko położne nie poważne.

Do góry