reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Siara też mi wycieka i to od długiego czasu, jakoś koło 25 tyg zaczęła. A brzuch ciągle na swoim miejscu i to mnie niepokoi.
Jakie może mieć konsekwencje to, że nie opadnie do porodu? To w ogóle jest możliwe?

reklama
Nie wiem jak z tymi konsekwecnjami, ale moja przyjaciolka ostatnio rodzila... i miala miec juz cesrake, bo brzuszek byl na swoim miejscu a dzidzia sie nie przekrecila...
Zanim wszystko przygotowali, to dziadzia sie przekrecila, brzuszek automatycznie opadl i mala w 20 min znalazla sie na swiecie cala i zdrowa... Naprawde:)

U mnie dalej problem ze spaniem mała o północy zasnęła o 4 się obudziła zjadła obrzygała mnie i poszła spać i później pobudka o 8 ... za to jak wstaje to do 12 tylko na jedzenie i idzie spać więc do 12 sobie śpię :-p ale dzisiaj mnie wybudziła bo musiałam o 4 kąpiel brać i pościel czyścić bo wszystko zarzygane :dry: ...a teraz lecę w poszukiwaniu na allegro jakiegoś leżaczka bo jednak my małej kupujemy a od rodziców zażyczyliśmy sobie mleko i pieluchy :-p a siostra matę kupiła :-)

SHEEPPY - no ja właśnie tak zrobiłam ... i przez chwile działało a teraz znowu nie działa :dry:

BLACK - a to już trochę dalej :-p a jakie imię dla córeczki planujesz ?:-)

MADZIK - ja mam to samo... z tym zasypianiem :dry: w ogóle nie śpi prawie i zasypia dopiero koło północy ... i jakaś taka nerwowa się zrobiła ale mi na szczęście nie płacze :-p jedynie przy zasypianiu marudzi ale płakać nie płacze :-)

KRYSTYNKA - spokojnie jak mała jest już ustawiona to może po prostu nie zauważyłaś że ten brzuch opadł ... mi w sumie też dużo nie opadł przynajmniej tego nikt nie zauważył :-p

femme fatal ja też ostatnio miałam problem z ulewaniem. Za poradą Basi zmieniłam smoczek na mniejszy (tzn z mniejszą dziurką) i za poradą teścia zaczęłam dawać mniej mleczka Adasiowi (zamiast 240ml to 200ml) no i jest lepiej. No i po jedzeniu oczywiście obowiązkowo odbeknięcie. Nie powiem bo wczoraj jak wypił na wieczór mleczko to tylko raz mu się odbiło i to słabo i po 30min ulał mocno, ale tak to się ostatnio nie zdarzało.

EWI44 współczuję tych problemów. No i tego że nie ma nawet kto Ci pomóc żebyś mogła wyjśc na spacer. A wiem że siedzenie w domu dobija..

reklama
Black nie martw się na zapas. Brzuch może i w ostatniej chwili się opuścić. Ja obydwie moje ciążę przenosiłam i w żadnej aż do samego końca nie opuszczał się brzuch. A kiedy byłaś ostatnio na usg? Jaki stopień dojrzałości łożyska miałaś?
FEMME DOPIERO zauważyłam że masz śliczne zdjęcia w podpisie. Normalnie słodziuchne.

Do góry