reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
Ja tylko na chwilkę.
Wczoraj tak mnie bolał brzuch do tego byłam zdenerwowana, wzięłam no-spę i nic, zaczęłam płakać i tak z pół godziny, wypiłam herbatkę z melisy i leżałam, to było straszne, tak sie bałam.
Snoopy dziękuję za komplement, mi mówią że biodra mam większe, zawsze maiał malutkie, no ale dzidzia musi którędyż wyjść :D
Firanka, Snopy Ania żywa ja farbowałam w 1 trymestrze i żele robiłam, przed własnym ślubem w końcu, mi tylko mdliło wiec w miarę dobrze przechodziłam 1 trymestr
Kasiu to wspaniale że uzyskałaś tak fachową opiekę, szkoda tych dziewczyn o których piszesz. Ja na ich miejscu skargę bym napisała, straszne :(
Madzik to straszne, ja nie wiem co bym zrobiła takiej babie, jak mogła to zlekcewazyć i tak powiedzieć tej dziewczynie
Madzia Piasty witaj! Zapraszamy do naszego grona. Opowiedz coś o sobie
Angel no trochę cię nie było.
1.Bądźcie wierni swoim ciałom, niczym wzniosłym ideałom.
2.Nie budujcie muru z cegły, w tym jedynie murarz biegły.
3. Pamiętajcie o rocznicach, nie świętujcie ich przy pizzach.
4.Dręczy Was chrapanie nocą? Można szturchnąć , tylko po co?
5. Gdy różnica zdań dość spora, wynajmijcie mediatora.
6. W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa rozpalajcie.
7.Gdy Wam zgody nic nie bełta, nie zarobi terapeuta.
8.U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie.
9. Niech nie martwi Was frasunek, na frasunek dobry trunek
10. A gdy siwe obie głowy - damy Wam poradnik nowy.

Madzik gratuluję pełnych 12-tu tygodni
Kasia a Tobie pełnych 19-tu, już za tydzień półmetek!

reklama
Ona_mika ja tam zawsze mialam szerokie biodra ale podobno mi pasuja;)) do chudzielcow nigdy nie nalezalam, za to patrzac na twoje fotki to mialas super figure, tylko dzidzius Cie troszke "rozepchal" w bioderkach a ja to jak krowka teraz wygladam i kosci miednicy mam tak rozsadzone ze hoho;))) ciekawe czy kosci sie sciagna to stanu normalnego jak juz bobaski z nas wyskocza;)))

Hehe, tak tak widziałam na fotkach jaki z ciebie chudzielec. Ja obawiam się że kości raczej się nie zejdą, taki jest urok kobiety po ciąży, wygląda wtedy dojrzalej, a dodatkowe kg na pewno zgubimy.
Moja chudziutka znajoma w ciąży 30kg przytyła a teraz jest chudziutka jak szczypior. Grunt to zadbać od razu o siebie

Ania czy ja dobrze zrozumialam, z tej muszelki leca bombelki??? Ile za nia zaplacilas??? Ja chcialam taki wezyk pod kamyli wlozyc bo tez mi sie podobalo ze z dna boble leca:))))

Snoopy, ja miałam z filtra przeciągniętą rurkę do tej muszli i z niej wypływały bąble:tak:. Wiesz jak to ślicznie wyglądało:tak:. Ale po ostatniej wymianie nie założyłam i chyba poczekam na następny raz. A nie płaciłam nic za nią, ona ma kupe lat, jak mój tata żył i mieliśmy rybki i wykombinował takie cudo, i właśnie znalazłam w piwnicy, jak sama zakładałam akwarium.
KasiaF87, dobrze że wszystko dobrze się skończyło. A w szpitalach mają jakieś chore zasady:baffled:.
Madzia_piasty, miło że wpadłaś do nas, napisz coś o sobie, i rzeczywiście najmłodsza wśród nas:tak:.
Angel, to w takim razie powodzenia na nowej drodze życia:-D.
Ona_mika, to jakiś zły dzień wczoraj miałaś:-(. Oby takich jak najmniej:tak:.
Miłego dnia dla wszystkich!!

Bardzo wszystkim dziekuje:)

O jednak ktoś mnie jeszcze pamieta,Ona_mika co u Ciebie? nio to faktycznie nie miałaś ciekawej akcji z brzucham ja tak miałam tylko raz na poczatku IItrymestru ze tez nieźle sie wystaraszyłam:-(, ale na szczescie bylo wszystko dobrze. U Ciebie tez napewno bedzie ok:) Ładne imie wybrałaś dla synka, moja kolezanka też jest w ciazy i tez chce dać tak na imie bo podobno bedzie chlopczyk. Ja niby tez mam miec chlopczyka:tak: ale imiona jeszcze nie mam, chciałabym jakieś wyjatkowe ale żadne mi sie niue podoba i w tym problem moze jeszcze jakies napotkam:)

Mi też poszlo w biodra i zauwazyłam ze miednica sie poszerzyła ale to chyba te wlasnie uroki ciazy... Nic nie pobije rozstepów na posladkach bleee:( az nie moge na siebie patrzec w lustrze:/ A Wam pojawiło sie cos??

Jak z waga, macie juz jakies kg na plusie??

Aniu no właśnie kiepski miałam dzień, a ten ból brzucha doprowadził mnie do rozpaczy (wiadomo w ciąży wyostrzone humorki).
Angel u mnie ostatnio lekarz powiedział że dziewczynka będzie, ale mi i tak się wydaje że to będzie chłopczyk, bo 2 USG to potwierdziło, w tym USG 3D/4D, a temu bardziej wierze niż USG w przychodni. Co do imienia jeszcze masz czas, my wspólnie z mężem ustaliliśmy że Alanek będzie, dałam mężowi wolną rękę, ale i tak skorzystał z mojego pomysłu.
Co do rozstępów to mam dokładnie tak jak ty na pośladkach i to obrzydliwe czerowne, zaczynają na uda z tyłu wyłazić

A ja jakos jeszcze nie mam takich paskudniakow-rozstepiakow;))) tylko zauwazylam dzisiaj ze jakies zaczynaja mi sie chyba robic ale ide sie myc to troche z nimi powalcze;)))) Mam juz chrzesnych dla malenstwa wybranych. Jarek sie wkurzyl, pozloscil sie chwile i po godz mu przeszlo bo sie w koncu pozwolilam przytulic;))) Jakos jak ktos mnie teraz dotyka to mam taki odruch jak do bicia;))) buziaki, ja spadam puki lazienka wolna;)))

mam pytanko do was laseczki, bo widze ze macie to samo, a ja sie troszke bojam, bole brzucha to normalne??? bo ja sie juz troszke z tym mecze, jak mnie zlapalo tak nie chce puscic, teraz troszke lepiej bo mezus siedzi i masuje, takie dziwne klucie czuje, wiecie cos na ten temat???

reklama
Ja się właśnie wykąpałam.
Snoopy może ty należysz do tych szczęśliwców co nie mają rozstępów, u niektórych są bardzo elastyczne włókna kolagenowe i rozstępy sie nie robią. Ja też już mam wybranych chrzestnych, już jak byłam w 3 miesiącu to wybrałam i już powiedziałam im :) JA chrzestne mąż chrzestnego.
Madzik ja jak byłam mniej więcej w tym tygodniu co ty, to lekarz powiedział że w 1 trymestrze ma prawo boleć, jak mocno proszę brać no-spę, mówił że macica sie rozciąga. Weź no-spę, a jak nie pomoże to biegusiem do lekarza. Ale wszystko będzie dobrze to takie bóle które niestety towarzyszą ciąży, ale powiedz jak z takiej malusiej macicy ma wyrosnąć olbrzymia co 3 kg noworodka zmieści a jeszcze do tego wody płodowe, to bez odczucia (bólu) nie może się wydarzyć, myślę że uspokoiłam, a i leżeć jak najwięcej

Do góry