reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

To wróciłam:tak: polezałysmy w łozkach do 9:tak: ehh...

Galarecia... współczuje. Nie przejmuj sie, nie pytaj jej o zdanie tylko rób swoje, to Twój syn, a nie jej i to Ty go wychowujesz:tak: Tez uwazam ze lepszy słoiczek niz jabłko nie wiadomo skąd... jezeli jakies swojskie albo z pewnego ekologicznego zrodla to ok! Mów jej wszystko co Ci nie gra... i pamietaj,z e to Ty decydujesz:tak:

A z tym wynajmowaniem to nie do konca tak jak piszesz... Ja obecnie wynajmuje mieszkanie i barzo sie ciesze:tak: Owszem, jest to przejsciowa sytuacja bo chcemy isc na swoje..., ale wole tu mieszkac niż np. z mama czy tesciowa! Wole bulić komus kase niz sie użerać z rodzicami:tak: Mieszkalismy w kawalerce blok obok tesciow i bagu dzieki wyprowadzilismy sie gdy ja byłam w 8 miesiacu:tak: Inaczej bysmy zycia nie mieli... Nie załuje, ze wanajmuje, dla mnie wazniejsza jest wolnosc i spokoj:tak:

Witam nowe mamusie:tak::tak::tak:

A Netgirl... tez soatwie to bez komenarza, nie warto... sciemniara, chce pokazac jaka to ona jest wazna:tak: Ciesze sie, ze sobie poszła... bedzie spokoj - sorry za szczerosc:-p

reklama
baśka tylko że tak łatwo nie będzie bo mój mąż chyba za słoiczkami też nie jest bo to droższe.. Tak samo jak nie jest za tym żeby małemu wprowadzać już nowe jedzenie.. Bo uważa tak jak jego mama że to za wcześnie.. A przecież dzieciom karmionym sztucznie zalecają wprowadzanie innych posiłków już po 4m-cu.. Póki co chciałam tylko zobaczyc jak z tymi jabuszkami i marcheweczką.. No i dosypywać ciut kleiku ryżowego do mleka na noc.. Ale powiedziała że narazie nie widać żeby mały się nienajadał więc żeby mu tego nie podawać.. No i mąż powiedział to samo..

Asiowo też bym chciała iść na swoje.. Ale nie mamy zbytnio kasy żeby wynajmować.. Tak to rodzicom dajemy tylko 200-300zł i wystarczy. No i rodzice zazwyczaj jedzenie kupują i wogóle.. A tak to samo wynajęcie pokoju kosztuje 500-1000zł.. A gdzie do tego doliczyć jedzienie.. To z ledwością by starczyło na mleko i pampersy dla małego..

krystynka88 wiele razy z nim rozmawiałam ale to nic nie daje..

Ostatnia edycja:
Galareciu widac, ze maz strasznie polega na zdaniu mamusi:no:masakra.. ja bym na Twoim miejscu zapytala sie Go czy zaluje wlasnemu dziecku jedzonka.. Wiesz nie chce nikogo obrazac, ale tak sadze.. uwazam, ze sloiczki sa zdrowe a nie sa wcale takie drogie.. juz drozsze jest mleko.. i tak jak piszesz powinnas wprowadzac malemu juz inne jedzonko.. Lenka na poczatku miala jeden posilek mleczny zastapiony sloickiem i bylo ok:tak:
Moj Adam tez czasami narzeka ale i tak mowie mu, ze przeciez dziecku nie bedziemy zalowac witamin - moja Lenka strasznie lubi soczki:tak:i jest spokoj:-)
Mam nadzieje, ze jakos sie dogadacie:-)

Asiowo z tym wynajmem dobrze piszesz.. My tez w sobote idziemy obejrzec mieszkanko:tak:zobaczymy, co z tego wyjdzie.. juz mam dosc mieszkania z rodzicami:baffled:a Moj Adam to chyba juz w ogole:-p

u nas tez kiepsko z kasą:zawstydzona/y: my wynajmujemy za 900zł z czynszem i woda + media wiec wychodzi ok 1100 (ale mieszkanie 3 pokojowe), a wypłaty 1500:zawstydzona/y: ale wiem, ze jak bedzie ciezko to moge liczyc na moja mame, ze nam pomoze dopoki Paweł nie znajdzie lepsze pracy:tak:moja mama tez nie wyobraza sobie, zeby nowa rodzina - jak mowi - musiała mieszkac ze starymi:-p

wiecie co dziewczyny, idę się troszkę zdrzemnąć.. Może mi troszkę przejdzie.. Bo tak mi się płakać bardzo chce.. Czuje że nie będe miała nawet siły żeby się postawić mężowi:-:)no:

kitty a ja Ci powiem że to ty nas denerwujesz. Bo forum jest po to żeby popisać z innymi, doradzić jak trzeba, pogadać nawet czasami o głupotach. A czasami o poważnych rzezcach.. A ty tylko piszesz ciągle krótkie posty co tam u ciebie..

To fajnie macie z tym wynajmem.. tzn ze tyle pokoi:-) choc nie powiem suma duza..
Ja sie wlasnie zastanawiam co zrobic.. Bo mamy, ze tak powiem po znajomosci wynajem mieskzania (150zl:-D) tylko, ze to M2:baffled:i nie wiem, czy znwou chce mieskzac w jednym pokoju ale wlasnym, ze tak powiem.. nie wiem, co zrobic.. kurcze chcialam miec cos swojego ale chcialam tez zeby Lena miala w koncu swoj pokoik a tu znowu razem w pokoju - i co tu zrobic,. powiedzialam A ze najpierw musimy zoavbczyc jaki duzy jest ten pokoj a potem podejmiemy jakas decyzje..

Galareciu glowa do gory - wiem, ze Ci ciezko:(

Kitty a o co Ci teraz juz chodzi, bo nie mam pojecia...!!!!

Basiu... bardzo czesto trafiaja sie oferty 2 pokojowych mieszkan np. za 600zł... wiec ja chyba na Twoim miejscu bym poczekała... a szukacie w zabrzu tak?? Mój brat tez wynajmuje w zabrzu mieszkanie i płaci 500zł:tak:

Kitty... to nie czytaj jak Cie denerwujemy!!!

Witam mamusie, u nas nocka srednia, mala sie ciagle prezyla, bo z kupka problem, ale na szczescie nie plakala, tylko jak jej przechodzilo to od razu zasypiala, ale rano pojawila sie kupka i narazie jest spokoj, lezy sobie teraz w foteliku samochodowym, jakos go polubila:-) A zapomnialabym, moje malenstwo zaczyna juz gaworzyc, jakie to slodkie:-)
Galarecia kurcze nieciekawie u Ciebie, ja na Twoim miejscu kupilabym sloiczek bez pytania meza czy tesciowa o zgode, nie rozumiem tego tu sie nie chce malym zajmowac, a robi jakies problemy, uwazam ze Ty chyba wiesz lepiej co malemu wolno a co nie.
My mieszkamy z tesciami, ale nam sie nikt nie wtraca w wychowanie malej, a jak juz cos powiedza to i tak po swojemu robimy
baska201 a moze zorientujcie sie ile kosztuja 2 pokojowe mieszkania

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana.
Wybaczcie ale nie czytałam wszystkich postów. Ale do końca dnia postaram się nadrobić. Wiem tylko tyle że net się odezwała. Nie chce brać udziału w tym konflikcie więc nie opowiadam się po żadnej ze stron.
Mam pytanie do Oliwki: jak sobie radzisz ze spacerami z 2 dzieci? Pytam się bo ja nawet nie mogę wyjść w moimi na dwór, a nawet w lato ciężko było z wyniesieniem ich. Dzisiaj wyżaliłam się S że siedzę cały czas z dziećmi sama i nawet na spacer nie mogę z nimi wyjść. To on że w lato miałam wiele okazji na spacery i mogłam korzystać, a że nie wychodziłam to moja sprawa. Już mnie przybiło i nawet nie miałam siły mu powiedzieć że z 2 wcale nie jest tak Łatwo. On od razu znalazł pretekst by nie musiec dalej o tym mówić i wyszedł. A mi codziennie śni się że odchodzę od niego.

Do góry