reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dziewczyny nie wiem czy sie myle czy mam racje ale Kasi chyba chodziło o odstawienie wody w butelce... nie wody ogólnie... bo przecież można pić wode z kranu gotowaną no i soki oczywiście...
a co do surowych warzyw to ostatnio czytałam że NIKT nie powinien jeść niegotowanych rzeczy bo jakąs tam bakterie odkryli...
A u nas dzisiaj w banku niedaleko mojego bloku była "bomba" już 2 raz w moim sąsiedztwie ktoś sobie taki żart strzelił w tym roku... na początku roku było niby w tesco... gapie mieli widowisko, jakiś psyhol sie chwile pośmiał, a kasy podatników poszło pełno w błoto...
Jutro moja babcia do mnie przyjeżdrza... zobaczy dopiero 2raz swojego prawnuka... wyjeżdrza w poniedziałek więc pewnie dopiero wtedy sie odezwe...
Galareciu współczuje tego mieszkania... nam na 2pokojach ciasno...
Sheppy jeszcze nie miałam okazji więc serdecznie gratuluje...
Mika spokojnej nauki...

A ja ostatnio czytałam etykietke sudocremu i jest napisane że stosuje sie go w zapobieganiu odparzeniom a nie w leczeniu... więcwedług ulotki należy stosować przy każdym przewinięciu...

reklama
Ahoj Kochane :)

Co do kremu na pupę ==> lepiej zapobiegać niż leczyć :tak: więc pupę smaruj zawszę.

Co do picia wody - podczas karmienia powinno się więcej pić bo organizm dorosłego potrzebuje dziennie około 1,5 litra a mleczko to głównie woda. Suma sumarum wychodzi:
1,5 litra + woda na wyrobienie mleczka = picie większej ilości wody :tak:
przynajmniej tak na chłopski rozum :)

kitty dzięki za propozycję intrkutarzu ale z Kielc do Torunia to jest kawałek...niestety :-( bo naprawdę z wielką chęcią bym skorzystała.

Dziewczyny co taka plaga spóźniających się @ ?? :szok: Ciekawe jak u mnie będzie...jak się znowu spóźni to muszę wkońcu wybrać się do ginka...tylko za co? :baffled:

Umówiłam się na wtorek z firmą organizującą śluby i wesela. Wypytam się ile taka przyjemność kosztuje.

Ach jak bym chciała mieć taki klimat na swoim :)))))
d2.jpg

d3.jpg

d1.jpg

100.jpg

To dzieło tej firmy :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
Witam z rana!

Jak u was noc minęła?

Chwilami Niezłe. Wygląda na to że marzysz o ślubie z bajki, skoro jestes gotowa zatrudnić firmę organizxującą śluby.

Co do picia wody to kasżda położna ma inne zdanie. Fakt faktem że lepiej nie pić surowej tylko przegotowaną. A tak apropos @ to jestem ciekawa kiedy ja tym razem dostanę. Ostatnio była 2 pażdziernika ale parę dni póżniej po zakończeniu jej znów krwawiłam parę dni.

U mnie noc w miarę spokojna. Tylko nie wiem dlaczego, ale Justynce o 2 po północy odechciało się spać i zasnęła dopiero ok 6. Na szczęście nie chodziła sobie nigdzie tylko przewtracała się po łużku.

Witajcie:)
Chwilami swietne to jest:-) normalnie ślub z marzen:-)

A ja zaraz jade do babci... czeka mnie podróz pociagmie okolo 40 min i autobusem przez rozkopana stolice podkarpacia...... i kilometr drogi na piechote. A glowa mnie tak okropnie boli ze szok, a do tego oczy. Zakupiłam wczorajtabletki ktore mialam kupic tydzien temu feminital 400 (brala to ktoraś z was?), i dzis sie okazuje ze nie moge ich polknac są duze eh ale jakos je zmeczyłam.
A jak macie zamiar spedzic ostatki?:-)

Witam sorry,że nie pisałąm,ale niestety wciąż tylko praca i praca...po prostu masakra...wracałam o 5 rano,a Nica budziła mi się 15 po 5 i szłam spać dopiero około 22 po 3 dniach,a po za tym mam znowu remnont w pokoju bo grzyb wyskoczył mi i na ścianach i na szafach...

Witajcie:)
Chwilami swietne to jest:-) normalnie ślub z marzen:-)

A ja zaraz jade do babci... czeka mnie podróz pociagmie okolo 40 min i autobusem przez rozkopana stolice podkarpacia...... i kilometr drogi na piechote. A glowa mnie tak okropnie boli ze szok, a do tego oczy. Zakupiłam wczorajtabletki ktore mialam kupic tydzien temu feminital 400 (brala to ktoraś z was?), i dzis sie okazuje ze nie moge ich polknac są duze eh ale jakos je zmeczyłam.
A jak macie zamiar spedzic ostatki?:-)
Witam z rana!:-)
umi2- zmęczysz się bardzo jak będziesz szła km piechotą... a Tobie nie wolno się przemęczać! ja brałam i biorę nadal ten feminatal. fakt tabletki są duże , ale nie mam (naszczęście) problemu żeby je połknąć;-) taki problem mam z bioferem(żelazem) masakra. staje mi gdzieś w przełyku cały czas:wściekła/y: a i jeszcze mi włąsnie lekarz też mówił,że nie mogę przytyć więćej niż 10-12 kg. tzn nie powinnam. Na początku też tak jak Ty byłam głodna i tak jak dziewczyny piszą jadłam to na co miałąm ochotę. z czasem apetyt się zmniejszył... poprostu się nie obrzerałam. Tak jak pisała ona_mika jedz to na co masz ochotę. tylko zrezygnuj z fast foodow ;-) (chociaż ja czasem też pozwoliłam sobie na fryteczki jakieś;-)) i będzie ok. najlepiej jeszcze pogadaj o swych obawach z lekarzem.

sheeppy-gratulacje! chłopcy są fajni (mi się marzy trójka:-p)

Chwilami ja miałam firmę ubierającą kościół,i miałam nawet pokaz sztucznych ogni:-p:-p:-p. Nie jest drogie takie coś...ubranie samochodu 200,kościoła 1200,pokaz 5 minutowy fajerwerków 5000

O właśnie Sheppy grastuluję synka.
Umi ja brałam ten Feminatal. Fakt że są duże te tabletki ale idzie się przyzwyczaić. tylko początek jest najgorszy.

a może mi zrobi psikusa i wyskoczy córeczka :-) fajnie by było :-D
a ja zawiozłam Nikusia na weekend do mamy hura!!!!! jestem sama z kotem w domu ale nie chce mi się sprzątać a trochę syf tu ;-) muszę szybko w piecu napalić i jadę sobie na zakupowe szaleństwo do poznania :-) dziś andrzejki a ja sobie wypić nie mogę, dziecka w domu nie ma a imprezy nie będzie :-( troszkę szkoda...

jeszcze dopiszę, bo kiedyś był spór o żywienie niemowlaka, ja tam Nikusiowi zaczęłam dawać zupki, owoce i kaszki jak skończył 3 miesiące! a był na cycu , pił co godzinę.. nawet jak zjadł cały słoiczek zupki, i tak wołał cyca więc mnie to nie uratowało na tym etapie :-D

reklama
Boże myślałam dzisiaj,że wyjdę z siebie i stanę obok...Nicole obudziła się o 8,00 i o godzinie 11 poszła dopiero spać,a widać było mniej więcej od 10,że jest śpiąca bo tarła oczka i miała je takie czerwone...a co ją wzięłam na ręce to płakusiała ja cholera i za nic nie chciała zasnąć...A wogle to ja już nic mogę nic zrobić bez niej...strach ją zostawić samą w pokoju nawet w łóżeczku bo ta dziamdzia wstaje sama i puszcza się...postoi około 2-3 minut sama i pada...i boję się,że jak zostawię ją w łóżeczku to Nicula wywali się i uderzy główką o łóżeczko i zrobi sobie krzywdę... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a mam z Małej zwałę...jak leci ta rysunkowa reklama orange to mała śmieje się do tv i klaszcze:-D:-D:-D

Do góry