reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No ANGEL Gratuluję negatywnego wyniku. A po porodzie ile już @miałaś? Ją niedawno przechodziłam to samo co Ty. Aż 2 miesiące nie miałam @. A jak już się pojawiła to 2 tyg trwała.

ciekawe bo tam u Polnej. Mam nadzieję że zrobili wczoraj ten zabieg i że jest ok. Zostaje tylko czekać na wieści od Baski.

reklama
każda kobieta ma inną psychikę i każda będzie w rózny sposób podchodziła do rzeczy, jedna bedzie juz dojrzała psychicznie w wieku 20 lat druga majac 30 nie bedzie jesszcze odpowiednio przygotowana na bycie matką.
Ja zawsze chcialam urodzic młodo, synka urodziłam jak mialam 23 lata. Mysle, ze byla to trafna decyzja i w przyszlym roku chcialabym zajsc w ciaze z drugim dzieciaczkiem ( o ile wczesniej nie trafi sie niespodzianka :-) ).
Pozdrawiam wszystkie młode mamusie!!!!

Witam się i ja ...
dzieciaki dały mi w znaki w nocy ...napierw Bartek się obudził o 1 i nie chciał spać ..potem jak już zasnął to Oliwka się wczłapała do nas do łóżka i też trochę czasu mineło zanim zasneła...
Dziś zauwałyłam że Bartkowi lada dzień wyjdą górne jedynki i dwójki ,jak biore palcem to już ładnie je czuć teraz tylko czekać jak wyjdą !!

ONA_MIKA ja nie sugeruje się tymi dniami które płodne a które nie...ale zawsze trochę przyjemności się należy...a u mnie jest tak że jak zakładamy gumke to mi się nagle odechciewa...,bo wtedy seks staje się taki bezuczuciowy ,no ale mus to mus nic się na to nie poradzi!!Myśle o tej spirali już dłuższy czas i zebrać się nie mogę żeby iść i ją założyć......A niestety żadnych hormonów nie mogę brać..:crazy:

ANGEL nie ładnioe tak urywać się ze szkoły...żartuje ,tobie też należy się chwila odpoczynku!!!dobrze że test wyszedł negatywnie ...ciekawe czemu @ się tak spóżnia??

GALARECIA widze że Adaś to grzeczny chłopaczek,oby tak dalej

Hallo:-)
jestem i ja z wiesciami od Polnej:tak:
"Hej! zabiegu nie mialam, bo stwierdzili, ze zrobia mi znowu echo przez przelykowe. Czekam, az zrobia mi ale znajac swoje szczescie pewnie zrobia jutro a ja bede glodowac! Nie zebym byla glodomorem ale ja od wczoraj nic nie jadlam a jak sie pytam czy moge cos zjesc to slysze: wstrzymaj sie:/ dopiero lekarz na wizycie oswiecil mnie, ze prawdopodobnie elektrody nie beda ruszac tylko beda wydlubywac ten zakrzep ale to sie okaze po echu!!"
Bidulka zalaman jest:-:)-(

Piszecie tak o @ to i ja sie wpisuje do tego klubu:eek:masakra od 4 dni spoznia mi sie okres:szok::szok:za niedlugo dostane zawalu normlanie.. wczoraj robilam tes i negatywny a okresu jak nie bylo tak nie ma:szok::szok::szok: zaczynam sie martwic - jak nie bedzie do niedzieli to znowu test zrobie.. masakra:szok::szok:

witam w poludnie

jestem strasznie zmeczona, Kacper nie chcial spac 0d 3 do 8:szok::szok::szok:pol nocy poszlo sie jeb**, jestem wykonczona...ale takie sa uroki bycia mama!

polna 3mam kciukasy zeby wszystko poszlo dobrze i sprawnie:-)

oliwka no to widze ze nie ja jedna sie mecze w nocy....
no to juz niedlugo maly cie ugryzie hehe:-D

sheppy
gratuluje....parki nie ma ale wynajmniej chlopacy beda razem broic:tak:

Hej wszystkim:)
Ja sie skatowalam, pisalam mature z historii rozszerzonej i mam dosc, tak makabrycznie jeszcze mi nigdy nie poszlo, a poza tym bylam tak strasznie glodna wtedy. Pech chcial ze siedziałam na przeciwko babki ktora nas pinowała i ta sobie kanapke wyciagnęła no myslalam ze wstane i jej zjem.

Ona_mika Rozumiem o co Ci chodziło:-) tylko o to jest tak, ze ja moze chcialabym byc modelką, ale wiem, ze nigdy nie bylam i nie bede:-p. Z tym tyciem to jest tak ze moj lekarz stwierdzil, ze lepiej zebym malo utyla, ale zeby podac konkretnie co mam jesc to nie... No coz jesli nie zapomne to zapytam go na nastepnej wizycie co i jak.

sheeppy gratuluję:-)

angel501 znawca to ja nie jestem, ale moze sprobuj go wymeczyc w dzien bo skoro napisalas, ze jesli w dzien sobie odpocznie to w nocy jest nie ciekawie, to moze jesli sie zmeczy calym dniem, bedzie ladnie spał w nocy.

no u mnie piekna noka znow:p zasnela o 22 potem jadla o 3 i 7 ..mama sie zwlokla z lozka o 11:D i na spacerek:p bo piekne slonko

byla polozna ..zabronila jesc wszystkiego co surowe---warzyw owocow surowych....nie pic absolutnie wody z butelki...mam pic tylko herbatekawe i kompoty bo mala ma wodniste kupki i ja to meczy.mowi ze jelita jej sie rozregujuja i bedzie cierpiala w przyszlosci...no coz odsawie to wszytsko i za kilka dni ma sie
poprawic:)

umi a ty masz jesc! jesc kiedy masz ochote i na co masz ochote a nie ty liczysz jakies kalorie !! nie [pisz nam nawet tutaj takich rzeczy!

Biedna Polna... Dalej musi czekać. A myślałam, że jak juz umówili jej ten zabieg to go będzie miała a tyu nic, no ale ja się tego spodziewałam po wcześniejszych jej przygodach z tym lekarzem. Mam nadzieję że w szybko to pójdzie i po jutrze będzie po wszystkim.

Kaska To może jak masz aż tak się ograniczać, to kup sobie To może jak masz aż tak się ograniczać, to kup sobie jakieś wutaminki dla karmiących, no chyba że będziesz gotować wszystkie owoce iwarzywa. Mam nadzieję że szybciutko małejprzejdzie ta kupka.

Ona_mika Zobaczymy jak to w przyszłości będzie. Narazie marzymy o tych dwóch pokojach. Byłoby o wiele łatwiej i wygodniej.. Ale podobno długo się czeka na plany i wcześniej jak za pół roku to nie będziemy ich mieć.. Ale to już byłby duży plus, bo oddzielnie od rodziców.. Wspólna kuchnia i łazienka to już pestka w morzu.. A dobudować póżniej coś jeszcze to byłoby ciężko bo miejsca mało na podwórku..

oliwka_11 no dziś Adaś pobił samego siebie. Przespał 3godz od 10:30 do 13:30 w łóżeczku.. Aż dziwne..
A co do zabezpieczenia to ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowała bez..

reklama
Posprzatalam trochę w domu bo taki sajgon ze masakra, a jutro sie do babci wybieram musze jej ksiazki oddac:-) i pewnie usłysze jak to sobie zycie schrzanilam i ze powinnam isc na studia i że sie na mnie zawiodła ( choc nigdy we mnie nie wierzyla) i takie tam. Ztego wszystkiego to cieszy mnie tylko perspektywa spotkania z dziadziem który szczerze mowiac jest dla mnie i babcia i dziadkiem bo zawsze mnie kochal i wspieral:-)

Ona_mika ja za to mam ochote na slodkie i ostre, najlepiej gdybym miala kolo siebie batonik chalwowy i cos mega ostrego... ja wlasnie nie powinnam przytyc wiecej niz 12-15 kg i sie zastanawiam jak to zrobic skoro jestem wiecznie glodna niby sie zpaycham owocami a w szczególnosci jablkami ktore moge teraz jesc kilogramami ale i tak przybieram strasznie duzo.

Kaska19 Ja nie mam zamiaru przestac jesc poprostu sie martwie ze nie powinnam az tak szybko tyć i to jedzac tyle ile normalnie jadlam na poczatku ciazy.

Cos czuje ze bede musiala sie do sklepu przespac erowac po cos slodkiego bo mnie strasznie glowa boli a o dziwo po dawce cukru jest mi lepiej.

Do góry