KarolinaDD
Fanka BB :)
No właśnie muszę. Bo ja jedynie dyskutuje z ludźmi próbującymi wmówić wszystkim ze aborcja jest czyms złym. Ale nigdzie nie polecam, nie rekomenduje i nie namawiam. Nie czuje się upoważniona do wpływania na decyzję jakiejkolwiek kobiety. Czuję się jednak upoważniona do reakcji na kłamstwo
No to z kim te dyskusje prowadzisz ? Ze mną? Ja w prawie każdej wypowiedzi zaznaczyłam ze nie jestem przeciwna aborcji nie uważam ze jest zła ale tez nie uważam ze zawsze jest dobra. Z dziewczyna która napisała o traumie swojej koleżanki ? Ona tez nic nie napisała o tym ze aborcja jest zła ? Odpowiedziałaś każdej dziewczynie która poradziła aby sobie to przemyśleć, tym ze aborcja jest dobra i wszyscy są głupi którzy uważają ze nie zawsze. Ktoś tu wyżej napisać ze nic nie jest ani czarne ani białe. I miał racje. Ty masz problem tylko o to ze ktoś ci nie przytakuje i nie mówi „taaak najczystsza prawda jest od Zazuu”. Masz racje, może usunąć dziecko, nikt jej nie będzie powstrzymywał, jeżeli jest pewna to okej, nikt nie będzie jej ocenial. Ale ta dziewczyna nie jest pewna, to znaczy ze potrzebuje to przerobić, wszystkie za i przeciw. Razem dostarczyliśmy jej wszystkich argumentów i wszystkich naszych przemyśleń, myśle ze teraz już sama powinna podjąć decyzje.