wiola0904
Fanka BB :)
Tak tak, ja też jestem takiego zdania Kasiu, ale padły troszkę wcześniej słowa, że to decyzja tylko i wyłącznie kobiety, że mąż czy partner nie musi wiedzieć. Z tym się nie zgadzam. Jednak podobnie jak Ty, uważam, że w przypadku braku porozumienia to ja decyduje. Zresztą, ja jestem zdania, że decydując się na seks bez zabezpieczenia, znamy jego możliwe konsekwencje więc zanim co do czego to z partnerem raczej przedyskutowałabym punkty widzenia. A jeśli skrajnie by się różniły to na litość boską, żyjemy w XXI wieku, jak sie nie chce zajść w ciążę to jest tyle metod antykoncepcyjnych, że się w nią nie zajdzie, albo zminimalizuje się to ryzyko niemal do zeraZgadzam się że dziecko to decyzja obojga - uważam że aborcja powinna mieć miejsce jeśli KTÓRYKOLWIEK z partnerów nie chce dziecka. Nie powinno się zmuszać do tego kobiety, ale mężczyzn także nie. A że dziecko jest większą konsekwencją niż aborcja to uważam że właśnie do kontynuowania ciąży powinna być zgoda obojga.
Napisze jeszcze tylko, że znam 2 dziewczyny, mieszkające w Anglii, które dokonały tam aborcji. Jedna żyje pełnią życia (nie chce mieć dzieci) a druga ma córeczkę. Żadna z nich nie ma traumy, wyrzutów sumienia.