Sun flower35
Fanka BB :)
Złym pomysłem jest chłodzenie to łóżka z facetem o innych poglądach w temacie aborcji, a nie tylko z takim który jej nie popiera. Są kobiety, które mimo wpadki aborcji by nie dokonały bo takie mają przekonania czy zasady. Partnerzy powinni akurat w tak ważnej kwestii mieć takie samo zadanie. Trafia się wpadka - usuwamy, płód jest chory - usuwamy. Lub odwrotnie trafia się ciąża, będzie poród jaka by nie była. Ludzie są różni, każdy ma w tej kwestii swoje przekonania. Tak samo jak każdy inaczej podejdzie do aborcji. Jedna okiem nie mrugnie po i ok. Dla innej niestety będzie to trauma. Dlatego ważne jest dobrze sobie swoją decyzję przemyśleć. To, że inne kobiety robią tak czy inaczej nie powinno mieć tu najmniejszego znaczenia.Dodam tylko, że partner nie ma do powiedzenia w sprawie aborcji nic poza "to Twoja decyzja i będę Cię w niej wspierał" chyba że same go o to zdanie prosimy.
Inną kwestią jest to, że nie najlepszym wyborem jest chodzenie do łóżka z partnerem, który ma na ten temat jakkolwiek odmienne zdanie.
Inna kwestią w tym temacie jest dla mnie fakt, że jako matki domagamy się partnerstwa i zaangażowania od mężów i ojców. Ale w przypadku aborcji ci mężczyźni nie mają nic do powiedzenia "bo to moje ciało". Gdzie tutaj jest partnerstwo?
Zgadzam się z tym, że kobieta to nie inkubator. Uważam, że aborcja powinna być dostępna dla tych, którzy chcą tego dokonać. Obecne prawo to dla mnie kpina i dzięki bogu są fundacje i możliwości dokonania zabiegu za granicą. Bo kto będzie chciał, znajdzie sposób. Razi mnie jedynie fakt, że większość z Was uważa, że aborcja to tylko decyzja kobiety bo tylko na jej życie rzutuje. A no nie do końca. Bo jednak do zajścia w ciążę potrzeba dwóch osób i ten ojciec czy to się komuś podoba czy nie gdzieś tam jest i ma też swoje uczucia i swoje poglądy.