reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

to odważna jesteś :) mnie też korci aby coś podać więcej, mężowi dziś wspomniałam zeby moze dziś dodać łyżeczke-czy dwie kaszki do mleczka wieczorem, ale tylko on bąknął ze raczej za wcześnie..a ja już nie mogę sie doczekać, aż bedę go karmiła łyżeczką :)
A powiedz mi , bo podałaś mu jabłuszko przetarte ze słoiczka- a ze córcia malutka- nie miała problemów z połykaniem?? udało Ci sie ją nakarmić łyżeczką bez problemów ??? :)
gosia ja tez dawalam wczesnije kasze daje juz dluzszy czas ale na noc do butli a jabłuszko jest srarte i synek moj ładnei łykał :) mnial zabawe przy tym ale z tego co pamietam to np Mamulicy synek nie chcial łykac i grymasił

reklama
a ja wlasnie dałam małemu mleko z łyzeczka kaszki <z zalecenia pani doktor bo mały mało przybrał znow> no i jak zwykle jadl 60 to cale 120 zjadl :) zobaczymy za ile bedzie wołał na jedzenie etraz :)

a ja tylko o lyzeczce, poniewaz dajemy ignasiowi takie lekarstwo na brzuszek 3x dziennie na lyzeczce to on swietnie sobie radzi:tak: super je z tej lyzeczki, od razu, no i oczywiscie pyszczka otwiera od razu bo widzi ze cos do jedzonka:laugh2: a potem zonk bo niedobre (sama probowalam):baffled:

ulenka jesli chcesz namiary na dobra pediatre ktora nam dala te kropelki na brzuszek to napisz mi na priv:) pediatra jest z raszyna, uwazam ze dobra, ale to moje zdanie:)

jak dawac te sloiczki 1 na dzien po polowie 2razy , czy sloiczek na 2 dni??
Moj zjadl dzis pol jabłuszka i cyca i spał 2 h szok:O: i na spacer już za pozno hah

Cleo - słoiczki mozna trzymac w lodowce 48 godzin czyli jeden sloiczek moze starczyc na 3 dni. Otwierasz dzis np o 15 dajesz dzis, jutro i pojutrze ok 15 wiec jest 48 godzin otwarty:-):-)

Gratulacje, widac zasmakował:tak:

Ale jesli dawalo sie prosto ze sloiczka i zostalo to niestety juz nie mozna dac. tak samo raz podgrzanego obiadku drugi raz nie wolno podgrzewac i kaszka nadaje sie tylko bezposrednio po przyrzadzeniu. Takie sa zasady a i tak widze ze mamy roznie robia ;-) a zamkniete sloiczki oczywiscie nie trzeba trzymac w lodowce a w szafie wystarczy.

reklama
Dziunka najlepiej wyjac czesc obiadku/jablka ze sloiczka i wlozyc do miseczki, a reszte do lodowki i problem z glowy ;-) Ja tak bede robic , kupilam juz takie malutkie porcelanowe miseczki i teraz musze czekac do 5-6 miesciaca .

Do góry