reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
dziewczyny moj synek je po 60ml czasem ciut wiecej ale co 2h ... co zrobic zeby jadl wiecej a rzadziej ? oszukiwac woda? ale ile moge go oszukac pol h ? czy nawet do godizny? jedynie na noc zje wiecej nawet 150ml bo to z kaszka bananowa wiec wcina ... a tak nie chce...

mnie sie wydaje kasia, ze musisz poczekac az on sam sie unormuje....przeciez go nie zmusisz zeby wiecej zjadl.....taki okaz ci sie poprostu trafil....moja je 160 czasem 180 co 4,5-5htroche malo....ale rosnie, jest zadowolona wiec staram sie nie martwic.....dzis dalam jej troszke jabluszka...ale wcinala....hahaha nagralismy ten historyczny moment...kalendarzowo nie ma jeszcze 4 miesiecy ale ma juz 16tyg wiec jestem pewna, ze nic jej nie bedzie:tak:

Jedyne co mi przychodzi do glowy to go przetrzymac dluzej bez mleka, najpierw 15 min, potem pol godziny itd. I w efekcie bedzie bardziej glodny wiec zje wiecej. Ale to tylko teoria, w praktyce moze byc trudno:baffled:

Jedyne co mi przychodzi do glowy to go przetrzymac dluzej bez mleka, najpierw 15 min, potem pol godziny itd. I w efekcie bedzie bardziej glodny wiec zje wiecej. Ale to tylko teoria, w praktyce moze byc trudno:baffled:

u mnie bylo trudno:/ i tak naprawde w pewnym momencie on sam zaczal jesc co 3 h, 3,5 i je teraz 100ml najwiecej:) taki i sie trafil, ale bywa ze i po 2,5 h sie domaga, nie zabraniam i go przetrzymuje dluzej na spacerze np

dziewczyny moj synek je po 60ml czasem ciut wiecej ale co 2h ... co zrobic zeby jadl wiecej a rzadziej ? oszukiwac woda? ale ile moge go oszukac pol h ? czy nawet do godizny? jedynie na noc zje wiecej nawet 150ml bo to z kaszka bananowa wiec wcina ... a tak nie chce...
u nas było podobnie ale trwało to tylko kilka dni... nie wiem od czego to jest zależne

reklama
mnie sie wydaje kasia, ze musisz poczekac az on sam sie unormuje....przeciez go nie zmusisz zeby wiecej zjadl.....taki okaz ci sie poprostu trafil....moja je 160 czasem 180 co 4,5-5htroche malo....ale rosnie, jest zadowolona wiec staram sie nie martwic.....dzis dalam jej troszke jabluszka...ale wcinala....hahaha nagralismy ten historyczny moment...kalendarzowo nie ma jeszcze 4 miesiecy ale ma juz 16tyg wiec jestem pewna, ze nic jej nie bedzie:tak:

to odważna jesteś :) mnie też korci aby coś podać więcej, mężowi dziś wspomniałam zeby moze dziś dodać łyżeczke-czy dwie kaszki do mleczka wieczorem, ale tylko on bąknął ze raczej za wcześnie..a ja już nie mogę sie doczekać, aż bedę go karmiła łyżeczką :)
A powiedz mi , bo podałaś mu jabłuszko przetarte ze słoiczka- a ze córcia malutka- nie miała problemów z połykaniem?? udało Ci sie ją nakarmić łyżeczką bez problemów ??? :)

Do góry