reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

U mnie też poprawiło się z jedzeniem, po tygodniu bycia na samej butli zero obiadu i bardzo placzliwych nocach, noce są piękne a i obiadek łądnie jedzony. Dzis do drzemki zjadł ok 200-220 ml kaszy gęstej jak diabli przez smoka a o 16 duzo zupki kalafiorkowej z mięsem, jadł jak stary z chlebkiem w rączce a ja nie moglam uwierzyc ze tak duzo zjadł :)
teraz pajdę ciasta z owocami (pewnie znowu czerwony polik bedzie ;/ ) :)

reklama
Dziewczyny odswierzę wateczek i proszę o podpowiedzi :)
Mam pytanie ile Wasze dzieci piją mleka?

oraz napiszcie mi Wasz jadłospis mniej wiecej byc moze cos mnie natchnie :)

ja zaczęłam ograniczac mleko, teraz mamy jak wstanie, do drzemki o ile zjadł mało drugiego sniadania oraz na noc. I ok 5 rano.
Nie robię juz tak ze jak zje mało serka dopajam mlekiem, albo jak nie zje obiadu daję butlę. Ja mam o tyle dobrze ze kiedy Olis nic nie chce, butlę zje ale zaczynam konczyc z tym. Byc moze zauważy ze są tez inne smaki :)
Napiszcie mi proszę co dajecie na sniadanie, drugie, obiad, podwieczorek, kolację. Z góry dziękuję

Zacznę od wieczora, jadłospis od pon - pt, w weekendy jest trochę inaczej bo Asia śpi do bólu;-)

19:00 => 330 ml mleka mm
21:00-22:00 => 330 ml mleka mm
Nad ranem mleko mamusine
7:00 => miska płatków lub dwie-trzy parówki + kromka chleba
9:00 => śniadanie u babci, zwykle kanapka

Potem sen. Przeważnie śpi 2 godziny.

Jak wstanie ok. 12:00 - obiad

Do mojego powrotu z pracy o 14:30 zje jeszcze banana i Danio, w międzyczasie w ciągu dnia biszkopty, paluszki.

W domu juz zależy. Przeważnie zje z nami obiad, a czasem dopiero o 18:00 jogurt.

I to na tyle.

Ula mój mały do 9 je śniadanie czyli miska kaszki mleczno-ryżowej.
Później jakieś owoce, ewentualnie coś słodkeigo_Ok.12 idzie spać.
Jak wstanie ok 15 obiad -I-sze danie
Wychodzimy na spacer.
Na spacerze jakiś chrupek, wafel ryżowy.
Wracamy znów obiad-II danie
Owoce,jogurt
Przed snem znów miska kaszki.

Mój to moze nie je tyle co Asia :D no ale jednak cos je :D to zabłysnęłam mądrością hahahahaha :D a wiec tak:

7-7.30 mleko mod. 270 ml + 3 miarki kaszki
ok. 10 - pół rogala lub pół bułki mlecznej czy jakiejs innej z masłem + okolo 150g lub 200g [ml?] jogurtu lub serka. I młody je to zawsze niewazne czy bułke dam z szynka. Po niej i tak musi byc serek ;/ ooo sorry raz z nutellą tez jadł :)
od 11 do max 14 sen
14-14.30 obiad - i Marcel jada najchetniej zupy gęściochy z mięskiem. Kazdy rodzaj - od rosołku po żur czy fasolową [ilosc - pokazywalam kiedys nasza miseczke :D nie sprawdzalam ile to ml]
17-17.30 deser i tu róznie - w najwieksze upały odmawia deseru a tak to zjada kaszke z owocami albo kisiel albo drugi serek, budyn lub jakies słodkości + mięsko z naszego obiadu - tu dzielnie grzebie paluchem w moim talerzu pokazując i mówiąc - to to to meśo agy agy co oznacza to mięso ugryźć. Nic innego poza mięsem go nie interesuje
po 19 mleko mod. okolo 270 ml + 3 miarki kaszki

normalnie w miedzyczasie podgryzie chrupki, batonika czy ciasto - zalezy co akurat ktos je jesli o słodkie chodzi. W upały nie podjada nic - ciągle tylko pije i biega - nie ma czasu na jedzenie :)

i to tyle ;] dosc monotonnie ale co zrobic. Je to co lubi - i grunt ze w ogóle je :)

ignac:
mleko tylko w nocy w sumie jakies 200-300ml
6.00 pobudka i kanapka z szynka, pomidor lub serek lub jogurt lub warzywa jakies lub jajecznica z pomidorkiem lub kielbaski
mniej wiecej za 2 godz. owocek, banan etc
na spacerze paluszki, picie
spanie ok 12.00 ze 2h
po spaniu zupa
znowu spacer i tamze paluszki, bulka co tam mamy:)
powrot owoc, deser ogolnie
potwm jak mu spakuje to je z nami obiado-kolacje
no i ostatnio nie chce mi mleka na noc, dopiero w nocy je:/

Właśnie dziś Marcie mówiłam ze Asia ma długie zęby ostatnio na mięso:-( rozpoznaje je z kilometra i nie ruszy chociaż nie wiem co. Za to warzywa jakie chcesz i w każdej ilości. Woli je bardziej niz owoce. I teraz nie wiem co lepiej:-D

A moja warzyw nie lubi, jedynie marchwke zje czasami. Mieso wsuwa jak szalona. My jemy mniej wiecej tak:
rano mleko 200ml
jogurt/parówka/kanapka
jakiś owoc/ciasteczko/paluszki
obiad
coś do przekąszenia
mleko 200ml

Dziewczyny, wniosek nasuwa się jeden. Albo dzieci są mięsożerne albo roślinożerne. Wszystkożernych co zajadają się i mięsem i warzywami brak:-D

reklama
Dzięki dziewczyny, jak widzę mój Olis wcale tak mało nie je, duzo mu daję do południa i byc moze dlatego nie chce obiadu, albo go mało je po drzemce.
Kira u Was widzę dosyc mało jecie, tzn chodzi mi o długą przerwę, bo ok 6 kanapka itd, ok 8 owoc, potem spanie ok 12 i dopiero po spaniu jedzenie. Macie dosc długa przerwę od 8 do po spaniu, nie jest Ci mały głodny? Ale pewnie obiadek wsuwa aż miło :)

My mamy mniej więcej tak:
- wieczorem butla w godzinach 20-22, zalezy jak wczesniej pojadł i kiedy idzie spać.
- potem staram sie dopiero ok 5 dac mleko chociaz często juz ok 3 się wierci ale staram się przeczekac a jak Oli ponownie zasnie głęboko nie dawac, no chyba ze się zbudzi i bedzie protest.
- przeważnie 8-9 mleczko 150 ml plus kaszka (dzis wyłamałam się i dałam serek z bułą z masełkiem, ale chyba za wczesnie bo nie duzo zjadł, kiedy dopiero wstaje mi o tej godzinie daję butlę bo on jeszcze półprzytomny, dzis wstał o 7 ;) )
- 10-12 serek z bułeczką, lub kanapeczka na ktorą nie zawsze jest ochota.
i tutaj zależy jak po serku idzie spać to idzie, jak jeszcze gania do do snu butla z kaszką.
ok 16-17 obiadek (zalezy od humoru)
osttanio ok 18-19 do naszego się podłącza, lub daję deserek, lub kisielek
potem butla z kaszką wieczorna.

duzo tego ;p jak porównałam.

Do góry