Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Pianistka i ja GRATULUJĘ!!!
U mnie Oli chyba tak jak Wasze cycusia traktuje mleczko, tylko mleczko. Potrafi mu burczec z głodu bo go przetrzymuję, daję obiadek a on zje 3 łyżeczki i nie chce wiecej upominajac sie o butlę.
Pianistka co zrobiłaś, jak mała chciała cyca i nie chciała jesc nic innego? Nie podałaś nadal? Kiedy mała się przekonała do obiadków Twoich?(...)
U mnie automatycznie zaczela jesc wiecej jak odstawilam piers. Przestala jesc cala noc (cyca ciagala co 2-3h w nocy), wiec zaczela wiecej w dzien, wczesniej chwycila kaszki (je tylko lyzeczka, robie takie polgeste z przepisu na opakowaniu, glownie Bobovity), kanapke na sniadanko zjada zawsze ze mna, zupki jakos tez sama polubila, ale gotuje na miesku albo dodaje miesko pozniej, dodaje jakies ziola, troszke pieprzu, czasem zabielam lyzka mleka tak, ze nie sa mdle. Musisz probowac robic rozne zupy, moze Oli woli konretne smaki (np. ogorkowa, pomidorowa).
Ja bym sprobowala ograniczyc malemu mleko (odstawiajac w ogole w dzien), nauczyc go ze je mleczko na noc i np. rano, a w dzien inne rzeczy, sprobuj robic mu to co sobie, tylko w chudszej wersji i jesc w tych samych porach, zobaczysz ze chwyci.