reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Pianistka i ja GRATULUJĘ!!!
U mnie Oli chyba tak jak Wasze cycusia traktuje mleczko, tylko mleczko. Potrafi mu burczec z głodu bo go przetrzymuję, daję obiadek a on zje 3 łyżeczki i nie chce wiecej upominajac sie o butlę.
Pianistka co zrobiłaś, jak mała chciała cyca i nie chciała jesc nic innego? Nie podałaś nadal? Kiedy mała się przekonała do obiadków Twoich?(...)

U mnie automatycznie zaczela jesc wiecej jak odstawilam piers. Przestala jesc cala noc (cyca ciagala co 2-3h w nocy), wiec zaczela wiecej w dzien, wczesniej chwycila kaszki (je tylko lyzeczka, robie takie polgeste z przepisu na opakowaniu, glownie Bobovity), kanapke na sniadanko zjada zawsze ze mna, zupki jakos tez sama polubila, ale gotuje na miesku albo dodaje miesko pozniej, dodaje jakies ziola, troszke pieprzu, czasem zabielam lyzka mleka tak, ze nie sa mdle. Musisz probowac robic rozne zupy, moze Oli woli konretne smaki (np. ogorkowa, pomidorowa).
Ja bym sprobowala ograniczyc malemu mleko (odstawiajac w ogole w dzien), nauczyc go ze je mleczko na noc i np. rano, a w dzien inne rzeczy, sprobuj robic mu to co sobie, tylko w chudszej wersji i jesc w tych samych porach, zobaczysz ze chwyci.

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jak Wy wprowadzałyscie do menu maluchów ogórki??!! znalazłam fajny przepis na dziecięcą ogórkową z kiszonego ogóreczka ale czy to nie za duzo na pierwszy raz?? najpierw kiszony czy świeży? czy w ogóle dawałyście ogórki, jakie najpierw, ile i jak?? plisss o jakiekolwiek rady....

dziewczyny powiedzcie mi jak Wy wprowadzałyscie do menu maluchów ogórki??!! znalazłam fajny przepis na dziecięcą ogórkową z kiszonego ogóreczka ale czy to nie za duzo na pierwszy raz?? najpierw kiszony czy świeży? czy w ogóle dawałyście ogórki, jakie najpierw, ile i jak?? plisss o jakiekolwiek rady....

Kochana, ja dawalam chyba od ok. 11 m-ca kiszony, najpierw odrobine polizac, potem do obiadu (do ziemniaczkow i mieska) tarlam po pol bez skorki na drobnych oczkach, a potem juz do zupy (wiadomo nie mocno kwasnej). Moja kiszonego utartego lubi ale za zupa juz nie przepada.

Mama ja mojej dałam kiszonego ogórka w reke i tak sobie ciumkała, pozniej dalam zupe ogorkowa i było oki. A świeżego ogorka jeszcze nie dostala.

Mój mały tez je ogórki a wręcz uwielbia kiszone :)

Dostaje do rączi a zupke jak mu zrobiłam to z 4 ogórków.

W piątek dostał taką jaką my jemy zJADŁ 2 RAZY WIĘCEJ niż je zazwyczaj :)

Kupka była wodnista niestety.Ciekawe czego było za dużo w zupe....Pewnie po śmietanie.

wczoraj robiłam naleśniki z dzemem( życzenie urodzinowe kulinarne D haha) i dalam Igorkowi,zwiniełam w rulonik i przekroilam na małe kawałeczki jak rolade.Oj posmakowało mu bardzo :-)

reklama
Do góry