reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Mi tylko chodzi o to ,że w ciągu dnia młody pije 3x mleko( prócz obiadu ito) i chyba mu zbrzydło więc chce mu rano zamiast flachy dać kaszkę.Dlatego pytam czy jakaś różnica.

reklama
Właśnie wyczytałam że dzieci poniżej 10 kg powinny wypijać 1 l płynów. Na każdy kg powyżej 10 kg dodatkowo 50 ml, na każdy kg powyżej 20kg dodatkowo 20 ml. Asia tyle chyba nie wypija, choć trudno mi to określić bo ssie pierś (ale nie dużo).
I teraz wpadło mi coś takiego o głowy że jeśli dzieci dostawałyby więcej picia w ciągu dnia moze przestałyby się budzić w nocy?

Właśnie wyczytałam że dzieci poniżej 10 kg powinny wypijać 1 l płynów. Na każdy kg powyżej 10 kg dodatkowo 50 ml, na każdy kg powyżej 20kg dodatkowo 20 ml. Asia tyle chyba nie wypija, choć trudno mi to określić bo ssie pierś (ale nie dużo).
I teraz wpadło mi coś takiego o głowy że jeśli dzieci dostawałyby więcej picia w ciągu dnia moze przestałyby się budzić w nocy?

wow az tyle!! no to mój tyle nie wypija :no: wliczjąc mleko z butli + soczki wychodzi na dobe 800-1000 ml ....... i nie budzi sie w nocy...no chyba ze zęby od czasu do czasu dokuczają...

Olaf wypija mi ponad 1 litr płynów dziennie wliczając mleko i też właśnie zauważyłam, że jak za mało mu dam pić w ciągu dnia to budzi się w nocy na picie.

Zastanawiłąm sie , czym można zastąpić bezwartościową bułkę tartą np. w mielonych i wymyśliłam. Wczoraj zrobiłam mielone z indyka z sezamem zamiast bułki;-) Antek był zachwycony:tak::tak:
dziś zjadł dorsza z pary z ziemniaczkami i mizeria

A my znowu wrocilismy do papek....no ale mały cos je. Wczoraj i dziś dałam małemu zupkę buraczkową, zblenderowaną, z miękiem także dosc płynną i znowu dziś ładnie zjadł, wczoraj ok 10 łyżeczek a dziś nawet więcej ;D Musze znowu zacząc gotować. Przez te zęby 4 nie chciał gryźć obiadków...bo pierniczki gryzie i wcina :)
My ząbkujemy juz od 2 msc przez ten czas wyszło nam6 zębów i kolejne idą wiec chyba tutaj jest problem.

Zastanawiłąm sie , czym można zastąpić bezwartościową bułkę tartą np. w mielonych i wymyśliłam. Wczoraj zrobiłam mielone z indyka z sezamem zamiast bułki;-) Antek był zachwycony:tak::tak:

ohohooo a ja jeszcze ogórka nie wprowadziłam....pora zrobić ogórkową :) mój szkrab to nie chce za bardzo gryźć, w zasadzie upodobał sobie zwykłe zupki oraz baaaaardzo gęste zupki zawierające wszystko lub puree ziemniaczane z sosem i poszatkowanym mieskiem pieczeniowym.....pulpeta podanego na widelcu czy w łapkach by wypluł a wkomponowanego w te zupe zje ;] wiec poki co jedziemy na takich "potrawach"

Martolinka ja niedawno robiłam mielone i patrze brak bułki tartej.I obtoczyłam w zwykłej kaszce mannej Igorka :D
mój D nie wyczuł w ogóle.Jak mu powiedziałam zrobił wielkie oczy :D

Ja nie kupuję bułki tartej tylko resztę chleba co zostaje suszę i mielę w maszynce ;-)

Właśnie piekę małej jabłko i podam z kaszą jaglaną :tak:
Wczoraj jadła krupnik i smakowało że ho ho.

Mówiłam już ze się nie poddałam protestom Asi w związku z wypluwaniem mięsa i SĄ EFEKTY!!!
Asia ładnie je sama mięso, nic nie wypluwa, więc wracamy do czystego blw:tak: Nawet nieźle radzi sobie z łyżką.

Macie jakieś przepisy co zrobić z polędwiczką?

reklama
ja poledwiczke kroje na mniejsze kawałeczki , dusze w odrobinie wody, doprawiam sola , pieprzem i czosnkiem. Potem dodaje dużo smietany i zageszczam maka. Do tego sporo zielonej pietruszki i startego żółtego sera na góre. Dla dzieci moze byc bez sera:tak:

Do góry