reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama

My tez uzywamy takich butelek od pierwszych dni :) sa szerokie...małemu pasują. Nie mial problemu z nimi najpierw z małymi 150 a teraz z 240 :). Innych nawet nie próbowałam

Co do apetytu Amelki..........nieźle, ma kobitka spust :-D:-D:szok: mój tyle pił nutramigenu..myslalam zeby kupic taka ponad 300 ml ale jak przeszedł na mleczko HA to zaczynał od 180 ml :confused: a teraz powoli 240 zaczyna mu brakować czasami. Co do butelek......gdy mojemu 270 ml zaczynało brakowac przed zmiana mleka zapatrywałam sie na te- 360 ml flache Nuby Butelka szeroka szyjka 360 ml KUBEK GRATIS (1298434197) - Aukcje internetowe Allegro

super, ze mu sie spodobała!! Ja też bardzo lubię te butelki. Kuba z nich pił. Chcesz do niej uszka?

Avetu widzialam 360
nie wyrazilam sie jasno... chodzilo mi o butle bez smoka tylko z dziubkiem ale nie bidon ze slomka bo na lezaco nie leci...kupilam dzis taka essentials Kids On The Go Big Chill | Tommee Tippee
a apetycik to ona ma bo ja jej jeszcze zageszczam to manna ale ona wszystko co mokre uwielbia :-)

Cleo , Kilolek , czy dobrze zrozumiałam : odstawiacie od cyca dzieciaczki? jak idzie?:tak:
trzymam kciuki
a umnie juz po sprawie :d poszło jak z płatka. Widocznie był gotowy

nie wyrazilam sie jasno... chodzilo mi o butle bez smoka tylko z dziubkiem ale nie bidon ze slomka bo na lezaco nie leci...kupilam dzis taka essentials Kids On The Go Big Chill | Tommee Tippee
a apetycik to ona ma bo ja jej jeszcze zageszczam to manna ale ona wszystko co mokre uwielbia :-)
aaa to przepraszam

My się dłuuugo jeszcze nie odstawimy, nawet widoku na to nie ma. Ale cyc w dzień dostaje w kryzysowych sytuacjach, jak się np mocno uderzy. Mała już walczy o swoje dobierając się do dekoltu :D Ale mi to nie przeszkadza w sumie dopóki ząbków nie zaciśnie ;) na szczęście rzadko je czuję.

Co do mleka to robię Asi 240 ml wody+8 łyżeczek mleka, wypija wszystko na dwa razy, w międzyczasie porządne dwa cycki ;)

Dziś dostała pierwszy raz żółty ser za namową Marty ;) trochę poskubała i chyba zasmakował. Za to nie chce nam mięsa jeść :(

mój tez mięsa nie ruszy. Sera z reszta też. Ale np bardzo chętnie zjada kaszę gryczaną z sosem od gulaszu (mięsem pluje)

Kilolek Dziunka a moze rozdrabniajcie mieso na bardzo małe kawałki, moja tez czasami jak dostaje za duży kawałek to wyciaga z buzi. Wiec staram sie tak je zatuszowac w zupce ze nawet nie wie ze je mieso hihihihih A próbowałyscie dać rybe??

reklama
Oj biedna Asia. Myślisz , ze ser? moze od tego przeziebienia?
Antek je serek żółty i nie ma problemu.
Kilolek to gratulacje!!!!:tak::tak:
Dziunka a moze Asia w wiekszym kawałku zje mieso . Ja mlodemu daje np.klopsika do reki. Tak najlepiej lubi

Do góry