reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kilolek bo ile mozna jesc jedno i to samo hahahahah Niech sie nacieszy butla, a ty podstepem dosypuje tam rozne rodzaje kaszek. Wilk syty i owca cała hahahahhaah

reklama
no niezupelnie bo to moim zdaniem cofanie się a nie pójście naprzód.
Ale nie wazne, bo dziś wielka lipa. Szacownemu mężowi nie chcialo się tyłka w nocy i rano ruszyć w zwiążku z czym stanęło na cycu. W dzień juz też ode mnie butli nie chciał. a teraz jescze nie daje sie połozyć na drzemke bez cyca i wyje A.

noc minęła znośnie. 1 pobudka około północy. 1,5 godziny wrzasku. W końcu ja dziecko przejęłam i po 10 minutach udalo mi się zapakować mu butlę. Rano walczył może ze 30 sek. Zjał, poprzytulal sie i było ok. Zobaczymy jak będzie dalejj.
Tyle, ze aż smiać mi się z tego chce, bo odcycowanie miało mnie nieco uwolnic hhaha a ono zupelnie sytuacji nie mienia hyhy
ale poczekajmy, malymi kroczkami.

no więc...
znowu powracam jak Kilolek do karmienia butelką,a raczej do nauczenia picia głownie mleczka...
musiałam zakupić nową butlę,bo avent wyparował-został smok...nuk wyparował smok-została butelka ;-/
nie było ani tego ani tego u mnie,więc kupiłam Canpola butelka balonik.
http://allegro.pl/canpol-butelka-balonik-270-ml-smoczek-silikonowy-i1293799847.html o taka

i co??? okazała się lepsza 100 razy od aventu!!! mały ładnie trzymał i doił soczek:-) mleka nie chciał...no ale spokojnie,jutro zostaje na dzień z tatusiem to potrenują ;-)
kupiłam mleko nestle waniliowe...chyba trzeba bedzie na inne jak się nie przyjmie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no wlasnie ja mam problem z butelka...a wlasciwie rozmiarem....one wszystkie sa za male.....teraz robie malej mleko na noc w butelce 270 ale leje po sam brzeg doslownie wiec napewno jest tam z 300ml a ona i tak wszystko wciaga do kropelki wiec potrzebna mi wieksza butla, ale jakos nie bardzo moge znalesc....najlepsza by byla chyba z 400ml ale takie sa tylko ze slomka co sie nie nada....

no więc...
znowu powracam jak Kilolek do karmienia butelką,a raczej do nauczenia picia głownie mleczka...
musiałam zakupić nową butlę,bo avent wyparował-został smok...nuk wyparował smok-została butelka ;-/
Canpol Butelka Balonik - 270 ml smoczek silikonowy (1293799847) - Aukcje internetowe Allegro o taka

i co??? okazała się lepsza 100 razy od aventu!!! mały ładnie trzymał i doił soczek:-) mleka nie chciał...no ale spokojnie,jutro zostaje na dzień z tatusiem to potrenują ;-)
kupiłam mleko nestle waniliowe...chyba trzeba bedzie na inne jak się nie przyjmie..

My tez uzywamy takich butelek od pierwszych dni :) sa szerokie...małemu pasują. Nie mial problemu z nimi najpierw z małymi 150 a teraz z 240 :). Innych nawet nie próbowałam

Co do apetytu Amelki..........nieźle, ma kobitka spust :-D:-D:szok: mój tyle pił nutramigenu..myslalam zeby kupic taka ponad 300 ml ale jak przeszedł na mleczko HA to zaczynał od 180 ml :confused: a teraz powoli 240 zaczyna mu brakować czasami. Co do butelek......gdy mojemu 270 ml zaczynało brakowac przed zmiana mleka zapatrywałam sie na te- 360 ml flache http://allegro.pl/nuby-butelka-szeroka-szyjka-360-ml-kubek-gratis-i1298434197.html

Ostatnia edycja:
reklama
no więc...
Canpol Butelka Balonik - 270 ml smoczek silikonowy (1293799847) - Aukcje internetowe Allegro o taka

super, ze mu sie spodobała!! Ja też bardzo lubię te butelki. Kuba z nich pił. Chcesz do niej uszka?

no wlasnie ja mam problem z butelka...a wlasciwie rozmiarem....one wszystkie sa za male.....teraz robie malej mleko na noc w butelce 270 ale leje po sam brzeg doslownie wiec napewno jest tam z 300ml a ona i tak wszystko wciaga do kropelki wiec potrzebna mi wieksza butla, ale jakos nie bardzo moge znalesc....najlepsza by byla chyba z 400ml ale takie sa tylko ze slomka co sie nie nada....
Avetu widzialam 360

Do góry