reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Moje dziecko mnie zaskakuje czasami.... albo ma dni(tak z jeden na tydzien) - co sie chwyci tylko kaszy manny na zwyklym mleku(na sniadanie) i mleka modyfikowanego(na kazdy inny posilek.... --->ma tak ktores czy tylko Tomi?

albo jak dzis, napada mnie jak jem kanapke albo obiad ;) dzis sie slinil na widok kaszy gryczanej(suchej bez sosu) - no i zjadl kilka lyzek...
najczesciej jednak zajada ziemniaczki z oliwa z oliwek, kalafiory, brokuly, marchewki itp inne warzywka(wszystko z pary)...
ciekawe jak za pare tygodni mi wyjdzie wagowo :)

reklama
gieoska 3 łyzki mielonej i 3 łyzki ostrej papryki,3 zabki czosnku ,. lyzka oliwy z oliwek , lyzka miodu , odrobine soli i pieprzu. Marynanata na 0,5 kg miesa

W temacie ilosci jedzenia zjadanego przez Ide ja sie wypowiadac nie bede (gdybym dawala jej sloiki to bym zbankrutowala). Mleko je tylko na noc i rano, reszta posilkow stala. Kaszki odpadaja - sa ble od dwoch miesiecy. Je srednio co 3-4 godziny, sporo, samodzielnie. U nas ograniczenie solenia poszlo w druga strone :) obecnie mala je to co my ale to my rzucilismy solenie. Zazwyczaj na 2 pierwsze sniadanie (okolo godziny po mleku porannym) zjada owoce (jabłko, banan, winogrono) z cornflakesem (na sucho) staram sie robic jej plaki z mlekiem ale to nowosc i nie wiem jak skutecznie wejdzie do jadlospisu. Popija kakao (na modyfikowanym mleku Junior wanilia). Potemje drugie sniadanie (kolo 12.00) albo na slodko - serek homo, platki, chrupki albo na ostro (dzis byla salatka z pomidorow, jajka na twardo, oliwy, pietruszki, startego sera żółtego). Potem kolo 15-16 mamy obiad (zazwyczaj bardzo gesta zupa), kolo 18-19 kolacja - kanapki. Po kapieli mleko.

Do tego woda (duuuuzo wody), kakao, herbata (zwykla nie ganulowana). Jest teraz na 50c wagowo z czego bardzo sie ciesze.

W temacie ilosci jedzenia zjadanego przez Ide ja sie wypowiadac nie bede (gdybym dawala jej sloiki to bym zbankrutowala). Mleko je tylko na noc i rano, reszta posilkow stala. Kaszki odpadaja - sa ble od dwoch miesiecy. Je srednio co 3-4 godziny, sporo, samodzielnie. U nas ograniczenie solenia poszlo w druga strone :) obecnie mala je to co my ale to my rzucilismy solenie. Zazwyczaj na 2 pierwsze sniadanie (okolo godziny po mleku porannym) zjada owoce (jabłko, banan, winogrono) z cornflakesem (na sucho) staram sie robic jej plaki z mlekiem ale to nowosc i nie wiem jak skutecznie wejdzie do jadlospisu. Popija kakao (na modyfikowanym mleku Junior wanilia). Potemje drugie sniadanie (kolo 12.00) albo na slodko - serek homo, platki, chrupki albo na ostro (dzis byla salatka z pomidorow, jajka na twardo, oliwy, pietruszki, startego sera żółtego). Potem kolo 15-16 mamy obiad (zazwyczaj bardzo gesta zupa), kolo 18-19 kolacja - kanapki. Po kapieli mleko.

Do tego woda (duuuuzo wody), kakao, herbata (zwykla nie ganulowana). Jest teraz na 50c wagowo z czego bardzo sie ciesze.

No to super!!! tylko sie cieszyc z apetytu i centyla. Mój zjada tak:
mleko+kaszka glut. rano 240 ml,
zupe gęstą ok 350g,
serek lub owoce, chrupki w sumie ze 300g,
mleko+kaszka ryż. na noc 200-240 ml,
chyba je jak wróbelek przy Was hahaha a na centylu jest pomiedzy 50 a 75. Był juz na 95 ale nie przybiera juz tak duzo odkad biega :) chociaz w 4 m-ce przybrał 1860g. co daje prawie pół kg na m-c wiec nie jest źle. Od jutra bedziemy na swoim wiec pokombinuje i urozmaice mu menu to moze wiecej zje bo ostatnio jakby zyje powietrzem i je bo mu karze ;) Chyba mu sie taka monotonia znudzila...bo i serków juz tak z apetytem nie wcina...przejadło mu sie. Oczywiscie woda, soczki i herbatki [granulowane w min ilosci]

Ty żyjesz kobieto?? Gdzieś Ty się podziewała!!!

reklama
Do góry