reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Oli wczoraj zjadl i sniadanko i obiadek i mleczko.... szok!!! Rano dalam mu kaszke z 6 lyzek... nie wiem ile to ml bo zawsze sypie najpierw kaszke a pozniej wode na oko bo Oli woli gesta kaszke.
Pozniej poskubal troszke kanapeczki i wszamal caly jogurcik ;-)
Kolo 2, zjadl 180 ml mleczka a kolo 5 obiadek, 2 male sloiczki kalafiorka z czyms tam jeszcze po 4 miesiacu. No i wieczorem nie duzo mleczka jakies 90ml ale pewnie byl najedzony jeszcze po obiadku w nocy wmucil 200 ml mleka kolo 5:30.

Jestem mega szczesliwa ze zjadl chociaz ten zmielony obiadek dla maluszkow po 4mies. bo ostatnim razem zjadl obiad chyba ze 3 tyg. temu! Na dzis mamy "jesienne warzywka" i kupilam wczoraj jego ulubiony makaron "mini gwiazdeczki" to sprobuje dodac do tego. Zobaczymy jak mu pojdzie ;-) jestem dobrej mysli. Pomalutku bedziemy dążyć do celu ;-)

Teraz spi a jak sie obudzi to dam mu znowu kanapeczki i jogurcik :)

Oli wczoraj zjadl i sniadanko i obiadek i mleczko.... szok!!! (...)
Jestem mega szczesliwa(...)

Super, gratulacje postepu:) Teraz juz pojdzie dalej jak burza:) Nie poddawaj sie!

My tutaj mamy jeszcze dynie pizmowa ktora robi furore podobnie jak cukinia :)

Dokladnie, moja tez ja bardzo lubi:)

a ja jakos nie umiem zrobic smakowicie tej cukinii :( tzn leczo wychodzi super a jak dla malej pichce to jakas kupa i jej nei smakuje :(

Ja daje na parowar sredni ziemniaczek, pol wiekszej marchewki i kilka plasterkow (ok. pol takiej cienkiej) cukinii posypanej koperkiem - cukinie dodaje na 5 min. przed koncem parowania, jak warzywka juz prawie miekkie. No i potem blenderuje z lyzeczka maselka i odrobina soku jablkowego. Sprobuj w takim skladzie?

U nas na obiad dziś kawałek bułki z masłem i dwa cyce. Już mi się nawet słoików nie chce otwierać, bo jak nałożę do miseczki pół słoika, Alicja zje 3-4 łyżeczki, a resztę ja muszę zjadać.

Wczoraj ugotowałam jej michę kolorowego makaronu świderki - białe, zielone i pomarańczowe. Zjadłaz tego może ze 2 kluski, ale zabawa była przednia: wywalanie makarony na siebie i pełzanie po nim, karmienie mamy, nakładanie sobie miski na głowę... :). Eh...... :)

Chyba za szybko pochwalilam....

dzis przez caly dzien Oli zjadl kaszke rano, jogurt do poludnia i cala reszta fuj fuj fuj.... juz nawet chleb wypluwa. Probowalam mu dac samemu jesc i z lyzeczki i ode mnie i nic!!!! Chcialam nawet byc cfana i dac mu chleb w jogurcie ale nic to nie dalo chleb ladowal na nim....
Mleka i obiadku nawet nie tknal! kaszki tez po poludniu juz nie chcial. Myslalam ze wyjde z siebie. Na kolacje zjadl mleko i zasnal.
Wykonczy mnie to psychicznie!

reklama
Do góry