reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Pass jutro zrobię Twoją zupkę, wody ile? Tak żeby pokryła warzywka, czy więcej bo przeciez się wygotuje?
Neferetete ziemniaczka znaszego obiadku też ładnie wcina, troszkę naszego mięska, ostatnio poległam i dałam naszego kurczaka pieczonego, zjadł niewiele. Ogólnie wszytsko próbuje ale szału nie ma.

Dzięki dziewczyny. Po prostu ten typ tak ma ;D

reklama
A zrob tak:

maly garnek (2l), daj wody, pol torebki warzyw w paski hortexu, dwa - trzy ziemniaki w kostke, lyżeczke masla, szczypte soli, 1 ziele angielskie, 2 pieprze, pol lista laurowego. Ugotuj az sie zrobi bradzo geste i mocno rozgotowane. Pociamlaj i daj jemu.
dla Gai to obiadu na dwa tygodnie :/ na ile porcji taka zupa Idzie wystarcza? ;-)

A ja się przyznam ,że jak robie hmm spaghettti to zrobie odzielnie młodemu czy krupnik ale tak kupuje zupkę w słoiku biorę połowę daję wody gotowanej i np kluchy czy co tam mam pod ręka a jest w składnikach. A obiadki nadal królują słoiczkowe niestety chociaż przyzwyczajam do naszego - w sumie to prawie wszystko dostaje do spróbowanania. Serków nie dostał , bo ja nie lubie mój B też więc nie ma nawet okazji.

Kaszke wprowadziłam wg waszych zaleceń :p tylko,że jak jestem w szkole to B daje mu sam owoc(bez kaszki) więc 4 x tyg je ją ( lepsze to niż wcale)

Aaaa mój dzis dostał pasztecik z pomidorami troche oderwałam od kanapki. Smakowała ale nie chce mu dawać.

Sam nawet jak dostaje biszkopt , zrobi gryza i rzuci w kąt ... Nie smakuje mu , za to nasze jedzenie owszem i nie wazne co to jest .Mama i tata je to i Patos :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pass wczoraj weszłam do sklepu i szukałam warzyw hortexu ;D Były wiosenne, wiosenne 7 cos tam ale rzadne całe nie w paski. Jakie Ty kupujesz. W sumie mam działeczkowe ale spróbuję Twój przepis zrobić jutro bo tych warzyw hortexowych nie mam. Muszę tez kupić brukselkę bo taka zupka smakuje małemu. I chyba jednak konsystencja papki bardzije odpowiada niż takie jak dla dorosłych. Dziś może buraczkowa z cielęciną. Te słoiki Gerbera to prawie ciągle na jedno kopyto, jedne oczywiscie sa lepsze a inne sama marchewka.

Ula
wloszczyzna-paski.jpg

U nas królują kanapeczki z żółtkiem , wędlinką z indyka i pomidorkiem :)

Edit.
dzis rano zrobiłąm małemu pierwszy raz jajecznice na masełku - 1 jajko (zoltko ibialko). Wysypało go na plecach.żadnych innych objawów. Nic innego nie dostał z nowosci. Czy mozna juz mowic o skazie? zaznaczam , ze jogurty naturalne zjada bez problemu.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas królują kanapeczki z żółtkiem , wędlinką z indyka i pomidorkiem :)

Edit.
dzis rano zrobiłąm małemu pierwszy raz jajecznice na masełku - 1 jajko (zoltko ibialko). Wysypało go na plecach.żadnych innych objawów. Nic innego nie dostał z nowosci. Czy mozna juz mowic o skazie? zaznaczam , ze jogurty naturalne zjada bez problemu.

Myślę że jest uczulony na białko. U nas ok. 3 plasterków białka nie szkodzi, ale po jajecznicy było ostrooooo.....

Ja kupiłam teściowej słoik Hippa, królik i fasolka szparagowa po 11 m.ż, ale w składzie wszystko co jadła. Wsunęła ten cały ogromny słoik!

Teściowa stwierdziła że będzie jej gotować. I nie wiem co o tym myśleć.

Do góry