A mięso mielone można dać ? Takie domowej roboty![]()
PAtryk juz próbował- nic mu nie było wręcz był zachwycony do tego buraczki i ziemniaki - mniam mniam![]()
Ja robię. Mielę pierś z indyka i robię klopsiki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A mięso mielone można dać ? Takie domowej roboty![]()
PAtryk juz próbował- nic mu nie było wręcz był zachwycony do tego buraczki i ziemniaki - mniam mniam![]()
Nie koniecznie! Moze dostawac za malo alergena i alergia sie nie pokaze. Musisz spróbowac podac mleko i wtedy bedziesz miec 100% pewności. Czesto jest tak ze dzieci jedza danonki, przetwory mleczne i nic im nie jest. Wypija mleko i alergia sie pokazuje. Zrób na spróbowanie manne na mleku, mozesz dodac owoc-konsystencja taka jaka lubi Pawełek
Oj ja jajecznicy już nigdy w życiu chybaMłoda dostawała po parę palsterków białka co drugi dzień, zero reakcji, a jak zrobiłam jajecznicę to od razu pojawiła się dość silna reakcja uczuleniowa. MASAKRA.
JAKIE SERY, JOGURTY ITD POLECACIE ŻEBY BYŁO NAJZDROWIEJ?
Edit: mam pytanie - jak zrobic manne na mleku modyf.?
dwa sposoby:
sposob 1: 1. gotujesz gesciejszą manne na wodzie, 2 rozrabiasz proszek mod w odpowienio mniejszej ilosci wody, 3 mieszasz ze soba
sposób 2: 1. gotujesz manne na wodzie, 2 dosypujesz prszek mod do ugotowanej juz kaszki. Istnieje ryzyko ze sie zrobia grudki
nie zgodze sie.
Mleko krowie nieprzetworzone podaje się dziecku po trzecim roku życia / w mlekach modyfikowanych są mleka dla dzieci do takiego własne wieku. W niemowlęctwie wprowadza się tylko przetwory mleczne tj kefir, jogurt, sery.
Mannej na mleku krowim niemowlętom się nie poleca.
Gaja uwielbia kanapki z białym serem :-) przedwczoraj zaczęłyśmy wprowadzanie