reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja nie wiem - mój to chyba jabłek nie lubi (ale deserki z Gerbera je). Wczoraj dałam mu starte surowe - to pluł. Dziś skorzystałam z pomysłu Izy - na początku bez cukru, bo jabłko słudziutkie było jak dla mnie, ale sie krzywił i wzdrygał, to dosłodziłam - efekt ten sam - plucie na odległość, a mina, jakbym mu cytrynę dawała. Zjadłam sama, bo dobre było. Iza dzięki za pomysł.
Tak pomyślałam, może spróbuję połączyć to z gruszką ?Albo poczekam na bardziej jesienne jabłka.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie kaszka tylko dosypana 1-2 miarki do butli rano i wieczorem. Ostatnio chciałam mu zrobić smakowite danie i dałam trochę kaszki mleczno ryzowej z malinami oj pycha na gęsto (my na ryżowej owocowej plus pepti - oj nie taka smaczna) a Oliwier odruch wymiotny miał. Tak więc kaszka z butli. Zniszczyłam już jeden smoczek bo zrobiłam za dużą dziurkę a chciałabym zeby kaszki gęściejsze troszkę jadł, może dziś lepsza dziurka mi wyjdzie.
Dziś dosypałam 1 miarkę kaszki mleczno-ryżowej z bananami do jego mleczka i kaszki ryżowej. Może powoli zacznę wprowadzać mu te produkty mleczne. Kaszek u nas wbród...słoiczków jak na półce w sklepie ok 40 a mały taki jadak jak mama ;/

My tez na Pepti i jakieś 2 miesiące temu robiłam próby z kaszką mleczno-ryżową. Na początku było ok ale po kilku dniach pojawiły się suche czerwone plamy na pleckach i nóżkach więc odstawiłam te kaszki i dalej lecę na ryżoeych lub kukurydziano-ryżowych. Na całą butle tj. 210 lub 240 ml daję 6 lub 7 łyżek kaszy...

My tez na Pepti i jakieś 2 miesiące temu robiłam próby z kaszką mleczno-ryżową. Na początku było ok ale po kilku dniach pojawiły się suche czerwone plamy na pleckach i nóżkach więc odstawiłam te kaszki i dalej lecę na ryżoeych lub kukurydziano-ryżowych. Na całą butle tj. 210 lub 240 ml daję 6 lub 7 łyżek kaszy...

AZA777 a moze powinnas spróbowac od mleczka H.A. a nie od zwykłego? O ile oczywiscie nic sie po serkach nie dzieje. Moj jest na nutramigenie i wlasnie od alergolog miał taką rozpiske ze aby przejsc na mleko H.A. musial najpierw zatolerowac: żółtko - OK, jogurt naturalny Danona - OK, serek bieluch niebieski - OK i wszystkie smaki serka Danio [oprocz tego z czekolada]- w trakcie testowania :) wiec moze w ten sposób.......

AZA777 a moze powinnas spróbowac od mleczka H.A. a nie od zwykłego? O ile oczywiscie nic sie po serkach nie dzieje. Moj jest na nutramigenie i wlasnie od alergolog miał taką rozpiske ze aby przejsc na mleko H.A. musial najpierw zatolerowac: żółtko - OK, jogurt naturalny Danona - OK, serek bieluch niebieski - OK i wszystkie smaki serka Danio [oprocz tego z czekolada]- w trakcie testowania :) wiec moze w ten sposób.......

a co to za serek bieluch niebieski???

widze ze polecasz danio, to dobry rodzaj jogurtow dla dzieci bo wlasnie chcialabym zaczac a nie wiem od czego

tutaj masz link Biomlek Bieluch serek naturalny 150g • Niska cena • Sklep spożywczy A.pl jest to zwykły naturalny serek, polecany przez nasza alergolog a skoro jej ufam to polecam dla innych. Posiada on wszystkie białka mleka co dla alergika jest pierwszym testem czy z wychodzi ze skazy a dla 'normalnego' dzidziola tym bardziej jest dobry bo to bez roznicy te białka. Widocznie jesli chodzi o skład tez musi byc 'bezpieczny' dla dzieci

coś podobnego... mam córkę ze skazą, sporo wiem o alergii na mleko krowie, ale to co napisałaś to dla mnie całkowita nowość ;-) żeby tak firmami wprowadzać ... nie rozumiem sensu... bo niby czym różnią się od siebie białka mleka w serku piątnicy, danone, krasnystaw, czy w różnych smakach serka tej samej firmy ;-)

a co to za serek bieluch niebieski???

widze ze polecasz danio, to dobry rodzaj jogurtow dla dzieci bo wlasnie chcialabym zaczac a nie wiem od czego

etna, zacznij od jogurtu naturalnego, po co faszerować dziecko słodzonymi serkami??? do jogurtu wrzucasz owoce i masz różne smaki :-)

IzaBK nie wiem czym sie roznią, nam dała taki wiec stosowalam taki, moze w danonie sa one częściowe. Kazała dawac naturalny Danona lub Bakoma moze widocznie maja skład jakis bezpieczniejszy dla maluchów. Co do Bielucha to dlatego ze ma wszystkie białka mleka. Zreszta tak kazala wiec tak robie. Ona sie zna na tym co robi nie ja ;p Jest wysmienitym alergologiem jednym z najlepszych u nas. W zasadzie ma tyle dzieci ze nowych juz nie przyjmuje, prywatnie przyjmuje od pn do pt, a dzieci ma co 40 min od 14 do 22. Tez zycia prywatnego babka nie ma....ale jest super, ja widze ze mojemu malemu to pomaga.

Tak dumam nad tym i poszperałam.... dodam ze nie chodzi tu o inne białka - ja tego nie powiedzialam tylko ze sklad jest inny, najbardziej naturalny i bezpieczny dla dzieci. Wyszukałam na necie i faktycznie te dwa sa takie same a np w piątnicy jest jakas zelatyna wieprzowa w jogurcie krasnystaw substancje zagęszczające: skrobia, pektyna i zwykły cukier ;) danone ma naturalne cukry i laktoze a bakoma nie ma nic :)

Ostatnia edycja:
reklama

O, może spróbuje... Żółtko u nas też ok ale jogurtów nie próbowałam bo się bałam, jednak trzebaby było przetestować. Dzięki...

Do góry