reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Ulenka - ja mojej Amelce od 5 lat próbuję podac maliny i nigdy mi się to nie udało. Jak była malutka, to próbowałam w różnej formie, ale zawsze miała zaciśnięte usta - do dzisiaj jest strasznie wybredna. Bartkowi natomiast maliny smakują, ale za to jak starłam mu jabłuszko (a słudziutkie było), to wypluł.
A propos dajecie dzieciom surowe jabłka czy gotowane?

jak najbardziej surowe

Kurczę Iza podsunęłaś mi danie na jutro, dzięki bo ja już w głowę zachodzę co mu podać innego niż mleko. Ostatnio nauczył się PIĘKNIE RADZIĆ SOBIE Z GRUDKAMI I WIĘKSZYMI KAWAŁKAMI (a ja w głowę zachodziłam jak tego go nauczyć hehehe) i może ten ryż, jabłuszko, cynamon przejdzie. Dziękuję za wenę twórczą!

8- mleko 210ml
12 obiad cały słoik + cosik z naszego obiadu
13-sooooku duzu po obiadku 150ml
16-mleko 210
18- owoc
21- 250ml mleko

Dobrze je czy za mało?

5.00-6.00 - mleko z kaszka lub kleikiem 240 ml
9.00 - serek bieluch+owoce lub waniliowy [z zalecen alergologa]cały kubeczek, tak wychodzi 150-200 g
12.00-13.00 - obiadek mięsny 190g, bezmiesny 260g ostatnio nawet 300g
15.00-16.00 - deser owoce ze sloiczka 130g + chrupki flipsy
18.00-19.00 - mleko z kaszka lub kleikiem 240 ml

do tego w miedzyczasie soczki okolo 300-400 ml na dzien

Ostatnia edycja:
reklama
Ida ostatnio jest niezle "zarta"
2x w nocy po 160-180ml mleka, sniadanie (jajecznica, kaszka, serek - roznie), 2 sniadanie - owoce, corn flakes, flipsy, obiad (2, 3 nabierki zupy, drugiego tez sporo), podwieczorek - owoce, ciastko (dzieciuchowe), kisiel, co tam bedzie, kolacja - kanapki, kaszka, zalezy jak sie dzien ukladal, mleczko przed snem.

Jej jedzenie czuje w kosciach, zwlaszcza w plecach, w koncu skoczyla do 50 centyla wagi hura hura hura :D

Do góry