reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

te soczki to sam cukier, ja wolę dawać po prostu owoce, a do picia wodę :-) przy okazji małą zawsze sobie maseczkę owocową na buzi robi :-)

reklama
ja dalam malemu wczoraj jablko ale jakos tak je odgryzal i sie dlawil nie wiem czemu, moze za dlugo mu nie dawalam i sie odumiał:baffled:

Dziewczyny jakimi kaszkami zageszczacie mleczko np na noc??

na 210ml mleka przypada 7 miarek modyfikowanego
to do tego dodajecie kaszke (np. mleczną) czy zmniejszacie ilosc miarek mleka

bo przy kaszkach bezmlecznych to chyba dodaje sie do tych 7 miarek bo nie zwieksza sie ilosci mleka ?????

ja dalam malemu wczoraj jablko ale jakos tak je odgryzal i sie dlawil nie wiem czemu, moze za dlugo mu nie dawalam i sie odumiał:baffled:

Dziewczyny jakimi kaszkami zageszczacie mleczko np na noc??

na 210ml mleka przypada 7 miarek modyfikowanego
to do tego dodajecie kaszke (np. mleczną) czy zmniejszacie ilosc miarek mleka

bo przy kaszkach bezmlecznych to chyba dodaje sie do tych 7 miarek bo nie zwieksza sie ilosci mleka ?????

Ja nie zmniejszam ilości miarek mleka, a dodaje albo zwykły kleik albo kaszke manne do zgęszczenia, nic smakowego bo nie chce wypić.

Co do Kubusiów to słyszałam opinię, że wcale nie są takie zdrowem nie pamiętam dokładnie ale mają jakiś zły wpływ na wątrobe - oczywiscie w nadmiernej ilości. Ja nie podaje narazie woda albo herbatka, czasem bobofrut.

mój nie chce soczków więc mam problem z głowy :p woli wodęi mamusiowego cyca :-/
osttanio dałam brzoskwinię ...strzał w 10 zajadał się ,aż nos wtapiał haha:-)

dziś zupka ala PAssi z kluseczkami zacierkowymi mmmmmm dokładka nawet była :O: szok szok szok :-)

moj co prawda pije tylko soczek bananowy ale nie ma sie co martwić, bo rozrzedzony, i w ilosci 40 ml na dzień

A od jakiego wieku jest mleko 3? Bo ja kupiłam Asi 2R, a możeona już 3 powinna? A właściwie chyba różnicy nie ma, bo to jakieś lekko ponad 200ml na dobę...

Jeśli chodzi o soki to młoda wypije, nie wszystkie, ale np. jabłkowy lubi, ale nie daję. Dostaje dużo owoców.
A jak chce pić a cycka nie ma w pobliżu to dostaje herbatę owocową Hippa lub Bobovity, ale ok. 100 ml na cały dzień. Czasem wypije kilka łyczków, czasem większość.

reklama
Do góry