reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

u nas po serku (twarogowym puszystym bez dodatkow) kupa normalna, taka miekksza plastelina, a po jogurcie minimalnie rzadsza

reklama
Ula kiedys dzieci robily w tetre - czemu teraz nie uzywasz? Idzmy z postepem :)
Ale zrobisz jak uwazasz , po prostu smoczki z samorobnymi dziurami szybko pekaja i czesto trzeba je wymieniac a jak do tego oderwie sie kawalek podczas ssania to dziec sie moze udusic.
Moja mama wiecznie narzekała na te smoczki.

Mamulica odważna jesteś :D mojej Julce dawałam też kakao od mniej wiecej tego wieku ale z mlekiem mod.,bo jedynie tak chciała w nocy wypic. A jak skonczyla rok to juz krowie jej sie czasem udalo wcisnac ale mi lekarka kazała rozrzedzać pół na pół z woda. Te mleka mod JUNIOR powyżej roku są obrzydliwe.

ja juz od jakiegos czasu daje malej mleko i zupelnie nic jej nie jest, zreszta bylo to zalecenie pani doktor, ze moge wprowadzac, sama sie zdziwilam ale dalam troszke nic to dalam wiecej...tutaj zreszta maja zupelnie inne podejscie do zywienia maluchow, a ja staram sie to wyposrodkowac na angielsko- polskie standarty :-), tzn manne jej robie na zwyklym ale modyfikowane i tak oczywiscie dostaje :-)

wlasnie pytalam cie o ta manne kilka dni temu, bo raz zrobilam na zwyklym (po troche z zapomnienia) i zjadla w tempie ekspresowym, a jak na drugi raz sie opamietalam i zrobilam na wodzie, a potem dodalam modyfikowane, to po pierwszej lyzeczce juz plula i nie zjadla ani grama...

tez staram sie wyposrodkowac, dlatego min wprowadzilam gluten po 6 mies i daje jogurty i sery. zreszta u niej ser jest na pierwszym miejscu niestety

to chyba przeoczylam sorki :-) manne na poczatku robilam na modyfikowanym potem zaczelam troszke mieszac ze zwyklym a jak bylo ok to teraz juz ma na zwyklym :-)

a tak mi sie przypomnialo moja mama jak bylam w pl raz chciala dogodzic malej i nakarmila ja monte przestraszylam sie bo to jednak na orzechach a znimi nigdy nie wiadomo, ale jej zupelnie nic nie bylo...ach ciezkie zycie matki...hahahahaha

hahaha, a w niedz,jak mala nic pic nie chciala przez 16h i moj chcial ja zmusic do czegokolwiek i dal jej troche lodow do buzi,a ona wyplula, spadlo jej na noge i sie rozdarla,ze jej w noge zimno :)))0 mam nadzieje, ze to go nauczylo i wiecej jej nie da

reklama
Do góry