reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
A ja chyba ze smoczka 1 zrobię większą dziurkę do kaszy gęstej. Ja i Oliwier lubimy pić z butli a mogłabym trochę gęściejszą dawać bo jak mu daję na 150 ml wody 3 miarki kaszki to czasami wydaje mi się ze jest przy gęsta, ssiemy na trójprzepływowej III , czasami wyjdzie ok (wiem to po świszczącym smoczku przy zsaniu i po ilości pociągnięć i połykaniu). Czasami wydaje mi się, ze Oliwier się więcej nassie niż najje ;/ Kiedyś się robiło wiekszą dziurkę nagrzaną np. igłą albo nożyczkami jakoś?

Ula ja próbowałam robić większą dziurkę nagrzana igłą i mi nie wyszło kiedyś były te smoki kauczukowe i w nich nie było problemu a w tych z aventu i TT jakoś nie wychodzi
moja koleżanka wycięła nożyczkami taką wielką dziurę i tak podaje swojemu synkowi żeby coś wypił bo on cyckowy był do 1,5 roku i z niczego pic nie chciał zresztą teraz ma 1,9 i też nie chce więc ona tak mu podaje bo coś pociągnie
ja zrobiłam w końcu nożem i ta dziurka taka fajna ale Igor i tak butli nie chce

co do mleka to ja ostatnio kupiłam nan 3 o smaku waniliowym i jest o niebo lepsze od całej reszty

Patula je uwielbiała:-)

a Arek pije mleko (Nan 3R) przez smoczek TT 3 taki do herbatki i mu leci
Moja Maja tez je uwielbiala:-)
a Arkowi zanim podalas nan 3 mieszalas z nan 2??czy odrazu po skonczeniu opakowania nan 2 dalas nan3??bo ja wlasnie chce juz na 3 przejsc a nie wiem czy mieszac??

Ula ja próbowałam robić większą dziurkę nagrzana igłą i mi nie wyszło kiedyś były te smoki kauczukowe i w nich nie było problemu a w tych z aventu i TT jakoś nie wychodzi
moja koleżanka wycięła nożyczkami taką wielką dziurę i tak podaje swojemu synkowi żeby coś wypił bo on cyckowy był do 1,5 roku i z niczego pic nie chciał zresztą teraz ma 1,9 i też nie chce więc ona tak mu podaje bo coś pociągnie
ja zrobiłam w końcu nożem i ta dziurka taka fajna ale Igor i tak butli nie chce

co do mleka to ja ostatnio kupiłam nan 3 o smaku waniliowym i jest o niebo lepsze od całej reszty
ja tez malemu igla porobilam dziurki w smokach ale latwo nie bylo...
Aga to nan 3 juz jest smakowy>??ja myslalam ze nan junior!!!

To moze sprecyzuje ;) Tomi na codzien pije tylko wode, no ale z tego co wiem, mozna zamiast owoca podawac dziecku soczki. Zazwyczaj mu kupuje bobofruty, ale z kolei zawsze w lodowce mam kubusie(ja je czesto popijam) no i tak sie zastanawialam, czy mozna mu podac tez tego "mojego" kubusia czy lepiej zeby mial tylko swoje bobofrutki ;)

To moze sprecyzuje ;) Tomi na codzien pije tylko wode, no ale z tego co wiem, mozna zamiast owoca podawac dziecku soczki. Zazwyczaj mu kupuje bobofruty, ale z kolei zawsze w lodowce mam kubusie(ja je czesto popijam) no i tak sie zastanawialam, czy mozna mu podac tez tego "mojego" kubusia czy lepiej zeby mial tylko swoje bobofrutki ;)
może ja się mylę, ale te soczki jak Kubusie to są dopiero dla przedszkolaków. Ja co prawda zaczęłam podawac Kubie jak miał nieco ponad 2 lata ale raz, ze rozcieńcczone, a dwa, że nie chcial mi potem nic jeść, bo tak sie Kubusiami sycił. Odstawilam i teraz dopiero do nich wróciłam. A takk to zawsze dawąłm soczki hippa albo bobovity, potem jak starszy bobofruta (bo najsłodsze) są w róznych przedziałach wiekowych, nawet 1-3 lata

reklama
Do góry