madziek
a dlaczego odchodzicie od nutramigenu....?
Patryk wyszedł już ze skazy czy to taki eksperyment? Sonia nadal dostaje od czasu do czasu wysypek. No i własnie tak się zastanawiałam kiedy należałoby próbować wprowadzać "zwykłe" mleko modyfikowane dla dzieci....
Osobiście jestem zwolenniczką Bebilonu no ale to wiadomo że co mama to inna opinia...
dlatego, że byłam z nim u alergologa we Wrocławiu, u dr Jarlińskiej, bardzo miła i konkretna, ale poleca same drobie kosmetyki i probiotyki, ale cóż jak ma pomóc to i tak kupię i tak. Dr powiedziała, że to nie skaza ta jego sucha miejscami skóra i też nie typowe AZS, jeśeli już ma to być AZS to bardzo łagodne i model odwrócony, bo on to ma tylko miejscowo na łokciach, nadgarstkach, kolanach i kostkach. Dla niej to po prostu po antybiotykoterapi, która była dość długo i w dużej ilości.
Byłam dziś po receptę u pediatry na nutramigen 2 i ona powiedziała, że powinnam spróbować zmienić mu mleko na modyfikowane, stopniowo jak pisałam wyżej, aż całkowicie tylko modyfikowane będzie pił, potem mogę podawać mu twarożki, a na koniec nawet nie musi pić mleka z kaszką ryżową, tylko od razu mogę mu kupić mleczno-ryżową.
Ogólne co bym mu nie dała do jedzenia to on nie reaguje na to bólem brzuszka, co najwyżej trudniej mu kupę zrobić po marchwi na przykład, a do jedzenia po za mlekiem z kaszką daję mu obiadki Bobovita lub Gerber, czasem po obiadku daję mu zupkę Bobovita lub Gerber.
Boję się dać mu chrupki lub biszkopty, bo on ma tylko 2 zęby, a jak je w obiadku lub zupce kluski, ryż czy coś co trzeba gryść to czasem ma odruch wymiotny i nie wiem czy już spróbować z biszkoptem+kisielek lub owoc????? Pytanie do mamuś, które tak dzieciaczki rozpieszczają :-)
a i jak odstawiłam go od piersi, to pił bebilon i nic mu nie było, tzn nic ze skórą, dlatego to raczej nie skaza.
Koleżankce pediatra wskazała bebiko, bo od bebilonu różni się tylko tym, że nie ma tych immunofortis i jest słodsze :-) a dzieci lubią słodycze ;-)