reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
hihi,mniam..

Kurcze, Alicja rączką umie jeść tylko chrupki, w obiadki i kasze też wkłada rączki, ale nie czai że można je oblizać :)

Dziewczyny dawałyście może maluchom kaszki Hero Baby? (Czas na wzmocnienie - Hero Baby - miesiąc, życie, żyć, witamina, kaszka, dobranoc, hera)
Ja kupiłam tę Dobranoc z bananami i żeczywiściejest bardzo smaczna,ma fajnąbudyniową konsystencję i Ali smakuje. Tylko firma jakaś taka nieznana...

A ile jedza dziennie wasze maluchy? Ile pija mleka?
Olivia je:
rano ok. 6 ok 170-200 mleka z butelki
ok 9 je miske kaszki nestle 150 ml
ok 12 je obiadek pol duzego sloiczka + herbatka
ok 15 pije drugie 150-200 mleka
ok 17-18 je kubeczek deserka z biszkoptem + herbatka
ok 20-21 pije mleczko ok 200 ml
W nocy daje jej wode do picia ale czasami placze ze jest glodna to dostaje wczesniej mleczko czasami o 4 rano. Czy wy karmicie w nocy wasze malenstwa ? Ile razy w ciazgu dnia karmicie dzieci? Prosze o rade czy to nie za duzo czy nie za malo?I czy powinnam olivce cos w nocy dac jesc? Dziekuje

Weri, Kuba je:
- o 6 mleko 210ml
- o 10 owoce z biszkoptem lub kaszka lub owoce z jogurtem
- o 13 mleko 210 ml
- o 16 obiadek (ale góra 100ml, najczęściej kończy się na paru łyżeczkach
- 0 18 mleko 210ml
W nocy nie je nic. Ponadto pije prawie litr płynów w postaci 1 bobofruta i herbatek hipp. W nocy dziecko nie powinno jeść, w każdym razie w książce pisze że od 7 m-ca dziecko powinno przesypiać noc bez jedzonka w trakcie.

A ile jedza dziennie wasze maluchy? Ile pija mleka?
Olivia je:
rano ok. 6 ok 170-200 mleka z butelki
ok 9 je miske kaszki nestle 150 ml
ok 12 je obiadek pol duzego sloiczka + herbatka
ok 15 pije drugie 150-200 mleka
ok 17-18 je kubeczek deserka z biszkoptem + herbatka
ok 20-21 pije mleczko ok 200 ml
W nocy daje jej wode do picia ale czasami placze ze jest glodna to dostaje wczesniej mleczko czasami o 4 rano. Czy wy karmicie w nocy wasze malenstwa ? Ile razy w ciazgu dnia karmicie dzieci? Prosze o rade czy to nie za duzo czy nie za malo?I czy powinnam olivce cos w nocy dac jesc? Dziekuje

ja nadal daje jedzenie w nocy, max 2 razy, dzis np tylko raz, jak chce to czemu jej nie dawac? ignas je 100ml mleka, mleka z kaszka, mleka z kleikiem ryzowym co 3,4 h, obiadku rzadko kilka lyzeczek, nic nie chce jesc praktycznie, deserki to i owszem bardzo smakuja:) to zje, a tak chlebek, chrupki, troche zoltka, ale naprawde troche, i daje sprobowac to co my jemy (nie wszystko rzecz jasna), twoja olivia duzo je ale widocznie duzo sie rusza, i spala szybko wiec tyle potrzebuje, akie moje zdanie:) jak chcesz ja glodzic prosze bardzo:)

Ja daje w nocy mleko i bede dawala az sie sama odstawi. To dla mnie jedna jedyna okazja do tego zeby Ida wypila spokojnie mleko wiec na 100% z niej nie zrezygnuje. :). Mloda je sporo: potrafi zjesc 2-3 dorosle nabierki krupniczku a'la pass z rybka albo mieskiem, je sporo warzyw (codziennie marchewki mini, fasolka, kalafior, brokul), je serek Danio (na raz jeden), corn flakes na sucho (do popicia mleko), bulki etc... Mysle ze mozna sie najesc tym co mloda zjada w ciagu dnia :). POmijam obowiazkowy wafelek (albo i dwa) od loda na wejsciu do ZOO, do ktorego lazimy codziennie, bo jest tam czysty i zadbany plac zabaw (tu wejscie jest za darmo,jedynie pawilony sa platne).

Czy takim dzieciom mozna juz dawac zwykle jogurty danio, bulki i platki cornflakes? Jak czytalam ze dajecie kanapki to nie wiedzialam czy to zart czy co he he mi nie przyszlo to do glowy wogole ale ja nie znam sie za bardzo to moje 1 dzieciatko a mieszkam za granica sama wymyslam wiec co i jak nie wiem jak jedza dzieci w Polsce, powoli wprowadzam inne rzeczy staram sie zeby jadla codziennie cos innego ale nie wiedzialam ze mozna dac chleb i kanapki! moja je tylko chrupeczki i biszkopciki itp. Na prawde moze juz jesc chlebek?

Czy takim dzieciom mozna juz dawac zwykle jogurty danio, bulki i platki cornflakes? Jak czytalam ze dajecie kanapki to nie wiedzialam czy to zart czy co he he mi nie przyszlo to do glowy wogole ale ja nie znam sie za bardzo to moje 1 dzieciatko a mieszkam za granica sama wymyslam wiec co i jak nie wiem jak jedza dzieci w Polsce, powoli wprowadzam inne rzeczy staram sie zeby jadla codziennie cos innego ale nie wiedzialam ze mozna dac chleb i kanapki! moja je tylko chrupeczki i biszkopciki itp. Na prawde moze juz jesc chlebek?

hehe :) pawełek uwielbia konapki :) i sam gryzie i wcina :) ostatnio dałam twaróg z bananem i malemu po nim nic wiec moze znow dam serek :)

Weri - jesli przeprowadzilas ekspozycje na gluten (Gluten w diecie niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety ) a takze jesli twoje dziecko juz jada wieksze kawalki,nie krztusi sie to mozna podawac wiekszosc produktow w tym chleb, cornflakes, serki (jesli nie ma skazy) itd... oczywiscie nie ma mowy o jakis ekstremalnych potrawach (jak ryba wedzona) czy o grzybach (te dopiero od 8 roku zycia), czy orzechach (od 2 roku zycia) ale w wiekszosci wypadkow wiekszosc dzieci w 9 miesiacu zycia je bardzo duzo roznorodnych potraw i pokarmow.

W wieku 12 miesiecy maja niby jesc wiekszosc normalnych potraw no to kiedy je wprowadzac? w 11 miesiacu?

reklama
Do góry