Kasiula z tymi receptami nie jest tak zle jak to wyglada. Ja tez myslalam co zrobie jak zapomne wziasc recepty itd. W rzeczywistosci mam zawsze odlozona puszke mleka na wszelki wypadek, po za tym kupuje 10 puszek odrazu, zawsze po wyplacie heheh;-)i nigdy nie mialam sytuacji podbramkowej :-) A jak chodzi do tej samej apteki to dostanie mleko na recepte bez recepty hehe
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
podobno na stronie danone jest cos napisane , ale nie sprawdzałam
neferetete
Fanka BB :)
U nas wszystko rozdrobnione na małe kawałeczki!!!!dzieki dziewczyny za odpowiedzi ale oswieccie mnie jak wasze dzieci jedza te bulki? zjadaja cos czy sobie tylko gryza? maja juz zabki? ja sobie za nic nie moge wyobrazic jak molgabym dac olivce bulke z pomidorkiem wybaczcie ale jakos tego nie widze ona cos tam juz pomemla ale musze jej jeszcze wszystko miksowac lub rwac na kawaleczki bo inaczej ja zatyka w gardelku i ma odruch wymiotny
Bułeczka wydłubana i rozdrobniona na kawałki wielkości drobnego groszku. Pomidor, sparzany dość długo (niemalże gotowany), obrany, bez gniazd nasiennych, rozgniecieny widelcem na miazge! Z kawałami w ogóle sobie tez nie radzimy! Wszystko do dwóch osobnych miseczek i podawanie łyżeczką raz jednego a raz drugiego!
Czasami, dla treningu, i pod baczną obserwacją, dostaje całą bułkę do ręki i sobie ciumka / bawi się. Ale póki co jedzenia z takiej formy nie ma!
Co do PEPTI - nam też lekarka powiedziała, że najwczesniej po roku będziemy probować odstawiać!
Ostatnia edycja:
weri
Ja sie dzieki wam troche wyluzowalam i dalam olivce dzisiaj budyn z bananem chlebek z maselkiem nie wiem czy to mozna czy nie ale nie powinno jej zaszkodzic i dalam jej kawaleczek serka zoltego dla dzieci taki maly paseczek prawie nic z tego nie zjadla ale zawsze jakas nowosc
neferetete ja nie wpadlam na to ze to na kawaleczki ta bulke i lyzeczka i dalam jej dzisiaj cala kromeczke z maslem he he ale po chwili musialam jej zabrac.
neferetete ja nie wpadlam na to ze to na kawaleczki ta bulke i lyzeczka i dalam jej dzisiaj cala kromeczke z maslem he he ale po chwili musialam jej zabrac.
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
weri budyn jaki dalas malej ?
mamulica
Kuba też stałymi pokarmami się dławi i wymiotuje... Najgorzej jest jak w zupce są niezmiksowane do końca cząstki jedzenia:-(. Ale np ciastko czy kawałek bułeczki potrafi zjeść... Nie wiem, może potzrebuje jeszcze czasu...
AniaSm
u mnie jest to samo , jak daje kawałek ziemniaka albo chlebka to zje bez problemu a jak zupka z kawałkami to ma odruch wymiotny ,myślałam o tym dlaczego tak jest i doszłam do wniosku że po prostu za dużo na raz tych kawałeczków w zupce a jak dostaje ziemniaka albo mięso to ma jeden kawałek to pogryzienia
weri budyn jaki dalas malej ?
kasiula, to takie kupne dla dzieci w sloiczku albo puszce heinza - banana custard sie nazywa
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Grunt kochane , ze probujemy dawac wieksze czastki- dzieci maja szanse sie nauczyc. Damy rade;-)
Podziel się: