reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kasiula z tymi receptami nie jest tak zle jak to wyglada. Ja tez myslalam co zrobie jak zapomne wziasc recepty itd. W rzeczywistosci mam zawsze odlozona puszke mleka na wszelki wypadek, po za tym kupuje 10 puszek odrazu, zawsze po wyplacie heheh:-D:-D:-D;-)i nigdy nie mialam sytuacji podbramkowej :tak::-) A jak chodzi do tej samej apteki to dostanie mleko na recepte bez recepty hehe

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedzi ale oswieccie mnie jak wasze dzieci jedza te bulki? zjadaja cos czy sobie tylko gryza? maja juz zabki? ja sobie za nic nie moge wyobrazic jak molgabym dac olivce bulke z pomidorkiem wybaczcie ale jakos tego nie widze ona cos tam juz pomemla ale musze jej jeszcze wszystko miksowac lub rwac na kawaleczki bo inaczej ja zatyka w gardelku i ma odruch wymiotny :)
U nas wszystko rozdrobnione na małe kawałeczki!!!!
Bułeczka wydłubana i rozdrobniona na kawałki wielkości drobnego groszku. Pomidor, sparzany dość długo (niemalże gotowany), obrany, bez gniazd nasiennych, rozgniecieny widelcem na miazge! Z kawałami w ogóle sobie tez nie radzimy! Wszystko do dwóch osobnych miseczek i podawanie łyżeczką raz jednego a raz drugiego! :)

Czasami, dla treningu, i pod baczną obserwacją, dostaje całą bułkę do ręki i sobie ciumka / bawi się. Ale póki co jedzenia z takiej formy nie ma!

Co do PEPTI - nam też lekarka powiedziała, że najwczesniej po roku będziemy probować odstawiać!

Ostatnia edycja:
Ja sie dzieki wam troche wyluzowalam i dalam olivce dzisiaj budyn z bananem chlebek z maselkiem nie wiem czy to mozna czy nie ale nie powinno jej zaszkodzic i dalam jej kawaleczek serka zoltego dla dzieci taki maly paseczek prawie nic z tego nie zjadla ale zawsze jakas nowosc :)
neferetete ja nie wpadlam na to ze to na kawaleczki ta bulke i lyzeczka i dalam jej dzisiaj cala kromeczke z maslem he he ale po chwili musialam jej zabrac.

Kuba też stałymi pokarmami się dławi i wymiotuje... Najgorzej jest jak w zupce są niezmiksowane do końca cząstki jedzenia:-(. Ale np ciastko czy kawałek bułeczki potrafi zjeść... Nie wiem, może potzrebuje jeszcze czasu...

u mnie jest to samo , jak daje kawałek ziemniaka albo chlebka to zje bez problemu a jak zupka z kawałkami to ma odruch wymiotny ,myślałam o tym dlaczego tak jest i doszłam do wniosku że po prostu za dużo na raz tych kawałeczków w zupce a jak dostaje ziemniaka albo mięso to ma jeden kawałek to pogryzienia :)

reklama
Do góry