Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
A ile jedza dziennie wasze maluchy? Ile pija mleka?
Olivia je:
rano ok. 6 ok 170-200 mleka z butelki
ok 9 je miske kaszki nestle 150 ml
ok 12 je obiadek pol duzego sloiczka + herbatka
ok 15 pije drugie 150-200 mleka
ok 17-18 je kubeczek deserka z biszkoptem + herbatka
ok 20-21 pije mleczko ok 200 ml
W nocy daje jej wode do picia ale czasami placze ze jest glodna to dostaje wczesniej mleczko czasami o 4 rano. Czy wy karmicie w nocy wasze malenstwa ? Ile razy w ciazgu dnia karmicie dzieci? Prosze o rade czy to nie za duzo czy nie za malo?I czy powinnam olivce cos w nocy dac jesc? Dziekuje
Mi się bardzo podoba Twój jadłospis chodzi mi o kolejność itd. U mnie wygląda mniej więcej tak jak u Ciebie:
ok 7 mleko 140 ml
10 kaszka ryżowa z owocami butlą 140 ml
13-14 obiadek i tutaj różnie słoiczek 125g a dziś wciągnął cały 190g bo od ostatniego mleczka minęło 4h więc mały był głodny
i tutaj różnie w zależności ile zje obiadku wiec zje za 1h, za 2h lub za 3h mleczko 140ml ale dziś zjadł po 3h 180ml
tutaj czasami mleczko znowu 140ml albo już kaszka na noc w zależności ile zjadł i jak długo spał w ciągu dnia i to różnie ile czasu minęło od ost. jedzonka 140ml lub 180ml
a tutaj jeżeli wcześniej było mleczko to kaszka na dobranoc dziś wieloowocowa Bobowity ryżowo-kukurydziana (jakaś nowość ale myślalam ze będzie miała bardziej wykwintny smak :/ )
W nocy się karmimy bo w brzuszku burczy i sen niespokojny więc mniej więcej 24, 3, 7. Ale też bywa, że 23, 2, 5, 8. Godzin na styk nie mieliśmy i nie mamy.
W nocy będę go karmić i wierzę, ze sam zrezygnuje kiedy będzie na to czas.
Kanapek jeszcze nie dajemy bo nie umiemy gryźć itd. Oliwierek ma delikatny brzuszek na dorosłe potrawy. Czasami dam na spróbowanie naszego obiadku, ziemniaczków, mięska, buraczków.Jesteśmy bezglutenowi więc biszkopty odpadają także. W ciągu dnia różnie owoce, brzoskwinie, nektarynki i dziś od wczoraj banana ale coś mi chlusną więc moze znowu jeszcze za wcześnie na niego, sprawdzamy dalej ;D
Ostatnio próbowałam ciut chlebka ale od 2 tyg zielone kupki mamy i nie wiem czy to to czy nie to ;/ ale nie wiem czy jak są tylko zielone to coś złego, czytałam ze sluz, konsystencja inna są złea nie sam kolor.
Ostatnia edycja: